12 snygga och stora salladsskålar för en magisk dukning!

Är du på jakt efter en snygg och stor salladsskål har du hittat rätt! Vi har samlat 12 stora salladsskålar som kommer ta dukningen till nästa nivå. Salladsskålar är väldigt användbara till mycket mer än just bara sallad. Dessutom är det ju en fin inredningsdetalj att ha på bordet när den inte används också!

Utbudet av stora salladsskålar är stort och det är svårt att samla några enstaka favoriter. Men vi har gjort ett försök att hitta olika typer av salladsskålar i lite olika design, former och material som vi verkligen gillar och det hoppas vi att du också gör. Här är 12 av våra favoritskålar till sallad!

Inlägget innehåller annonslänkar.

12 stora salladsskålar

Snygga salladsskålar för finare dukning

Vill du ta din dukning till nästa nivå är en stor och snygg salladsskål en bra början! Att placera en stor och välfylld salladsskål på middagsbordet kommer garanterat öka både din och dina gästers aptit med flera hundra procent. 

Vi äter mycket med ögonen sägs det och finns det något som ser så fräscht och gott ut som en riktigt snygg och välgjord sallad? 

Att kombinera de vackra färgerna från grönsakerna med en fin salladsskål räcker nästan bara det för att lyckas med sin dukning. Okej, lite känsla runt omkring salladsskålen behövs också så klart men du fattar vad vi menar. Dock kan salladskålen kan få den mest tråkiga vardagsdukningen att bli åtminstone en aning inbjudande. 

Kombinera gärna salladsskålen med ett par snygga salladsbestick också för att få en liten extra touch på dukning!

LÄS OCKSÅ: SNYGGA SERVETTRINGAR

Stor salladsskål för lyxigare intryck

För att ta dukningen, serveringen och matlagningen ytterligare en nivå så är det den stora salladskålen du ska kika efter. En stor salladsskål kommer bli en självklar fokuspunkt på bordet som verkligen ger ett trevligt intryck när middagsgästerna ska sätta sig till bords. Att ta det ett steg extra och duka med något utöver det vanliga kommer göra hela upplevelsen mer spännande.

Fördelen med en stor salladsskål är att man får plats med så mycket där. Sallad, gurka, tomat, rädisor, paprika, rödlök och massor av andra goda primörer i en och samma skål!

salladskål-bild

Så hittar du den bästa stora salladsskålen

Hur svårt är det att hitta en bra salladsskål egentligen? Inte alls så svårt faktiskt, men det finns några saker som är bra att tänka på för att hitta rätt. 

Storlek

Storleken på salladsskålen har du vid det här laget förstått att vi tycker ska vara stor. Det blir något helt annat att ställa fram en rejäl skål jämfört med en liten skål. Men har du ett mindre matbord så kan det så klart bli för otympligt med en alldeles för stor skål så där beror det på hur pass mycket utrymme man har att spela med. Summa Summarum, välj en större storlek framför en liten så länge den får gott om plats. 

Design

Designen på salladsskålen innefattar färg, form och detaljer. Här är det tycke och smak som avgör men något som är värt att ha i åtanke är vad ditt övriga porslin har för färger och mönster. Kommer salladsskålen bli en snygg match till tallrikarna? Att få till en magisk dukning kräver sin planering. 

Användningsomårde

En salladsskål har ofta fler användningsområden är just enbart för sallad. Frukt, chips eller dekorationer kan skålen fyllas med när den inte används till sallad. Väg därför in andra användningsområden som skålen också kan vara bra till.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA KASTRULLSET FÖR ALLA KÖK

Fina salladsskålar som inredningsdetalj

Ytterligare en stor fördel med snygga salladsskålar är att dem kan användas som dekoration på matbordet eller vardagsrumsbordet när de inte används. Det är snyggt att lägga i dekorationsfrukter, en vacker led-belysning eller varför inte klä den med lite granris och dekorera med tomtar eller julgranskulor när julen närmar sig. 

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad stora salladsskålar kan används till när det inte är till just sallad. Det är ett väldigt användbart tillbehör som kan användas året om.