Tapasbricka Med Skålar – 8 Snygga Tips!

En tapasbricka med skålar är den perfekta lösningen för att skapa en härlig och varierad tapasmiddag. Dessa vackra brickor kombinerar både funktionalitet och design, och är perfekta för att presentera en rad olika smårätter och aptitretare på ett snyggt och organiserat sätt.

Med skålar av olika storlekar integrerade i brickan kan du enkelt servera dipsåser, oliver, nötter, eller andra tillbehör bredvid dina tapasrätter.

Här har vi hittat 8 snygga tapasbrickor med tillhörande skålar som kommer ta dina tapasmiddagar till nästa nivå.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en tapasbricka med skålar?

En tapasbricka med skålar är ett vackert hjälpmedel för att presentera sin tapas på. Ofta är tapasbrickor tillverkade av ett vackert bearbetade material, som trä eller keramik och så har tapasbrickan ofta ett antal medföljande små skålar som är perfekta för att servera allt från oliver och mandlar till gambas al ajillo och patatas bravas ur.

Varje skål fungerar som en liten scen där en tapasrätt kan visa upp sig själv. Kanske är det en skål fylld med kryddiga chorizo-skivor, en annan med räkor som simmar i olivolja och vitlök och en tredje med små bitar av manchegoost. 

En tapasbricka med skålar är inte bara praktisk, den är också visuell njutning. En välfylld bricka är som ett konstverk, med varje skål som en penseldrag av olika färger, texturer och former.

8 snygga tapasbrickor med skålar

Tapasbrickor med skålar –
Våra 4 favoriter!

1. Tapasbricka i trä med tillhörande skålar

tapasbricka-med-skål1

Ge din middag en läcker touch med denna eleganta tapasbricka. Perfekt att placera mitt i minglet, den är utformad för att servera en mängd olika aptitretare som kommer att tillfredsställa dina gästers smaklökar. Oavsett om det är färska grönsaker, krispiga chips eller välsmakande ostar, denna tapasbricka gör det enkelt att arrangera och njuta av en varierad festmåltid.

Skålarna på brickan erbjuder många möjligheter att servera olika såser eller dipp på en middag eller tapasfest. Varje skål är noggrant utformad för att rymma perfekta portioner av dina favoritsmaker. Du kan skapa en festlig atmosfär och bjuda in dina gäster att utforska och blanda smaker på ett trevligt sätt.

2. Fint tapasset med skålar i keramik

Utforska tapaskulturen med stil och elegans med TAPAS serveringsset från det danska varumärket RIG-TIG. Detta set inkluderar en vacker bricka tillverkad av gummiträ med fördjupningar som är perfekt för att servera dina favorittapasar.

Dessutom ingår tre eleganta skålar i keramik som kompletterar brickan och möjliggör att du kan servera olika smaksensationer vid din nästa fest eller sammankomst.

tapasbricka-med-skål2

3. Tapasset från Eva Trio

Ge din dukning en fin touch med denna elegant stilrena tapasuppsättning från Eva Trio. Detta set är en perfekt kombination av funktion och design, med fyra olika delar som kommer att förhöja din tapasupplevelse. Med tre skålar och ett fat är det idealiskt för att servera en variation av läckra små tapasrätter, men självklart fungerar det även utmärkt för andra typer av snacks.

tapasbricka-med-skål3

4. Tapasbricka med skålar från Georg Jensen

Detta tapasset är inte bara praktiskt för servering av läckra delikatesser som godis, nötter eller bär, det är också en hyllning till designlegenden Sigvard Bernadotte.

Varje skål i rostfritt stål är skapad med noggrannhet och avspeglar en tidlös och sofistikerad stil. Skålarnas robusta material garanterar hållbarhet och en enkel rengöring efter användning. Den rökta träbrickan ger en extra touch av elegans och förhöjer presentationen av dina favoritsnacks.

tapasbricka-med-skål5
tapas-1

När kan en tapasbricka med skålar komma till användning?

Vår första tanke kan vara att en tapasbricka med skålar är perfekt för en tapaskväll så klart. Men detta vackra och funktionella verktyg kan bli en följeslagare vid flera olika tillfällen. Låt oss dyka djupare ner i de många möjligheterna.

 • Middagsbjudningar: Skapa en varm och välkomnande atmosfär vid ditt middagsbord genom att servera en blandning av tapasrätter. Varje gäst kan välja sin favorit och samtidigt upptäcka nya smaker.
 • Fest och sammankomster: En tapasbricka med skålar är perfekt för större sammankomster där alla kan njuta av ett urval av smårätter. Detta är speciellt bra för blandade grupper där olika matpreferenser kan vara en utmaning.
 • Enkel vardagsmiddag: Även om du inte har gäster kan en tapasbricka med skålar bli en rolig och lyxig måltid. Fyll skålarna med rester, ost, skivor av charkuteri, nötter, frukt, och andra smårätter för en lätt och njutbar måltid.
 • Cocktailfester: De mindre skålarna på en tapasbricka passar perfekt för mindre munsbitar som kan avnjutas med en drink. Det kan vara marinerade oliver, nötter, små skaldjursrätter, och andra läckra tilltugg.
 • Picknick: Varför inte ta med en tapasbricka med skålar till en picknick eller till stranden? Det är ett underbart sätt att njuta av en mängd olika rätter i det fria.
 • Gåva: En tapasbricka är också en underbar gåva till någon som älskar mat och gillar att underhålla gäster. 

Oavsett tillfälle är en tapasbricka med skålar ett underbart sätt att skapa en känsla av gemenskap samtidigt som det möjliggör en uppskattning av ett brett utbud av olika smaker och texturer. Tänk på att det inte bara handlar om maten utan också om upplevelsen av att dela och njuta tillsammans.

 

LÄS OCKSÅ: TÅRTFAT PÅ FOT

Vad kan man fylla tapasskålarna med?

För att skapa den perfekta tapasupplevelsen är det viktigt att erbjuda en mängd olika smaker och texturer. Här är några förslag på vad du kan fylla dina tapasskålar med för att skapa en spännande och mångsidig måltid.

 • Olika sorters ost: Spanjorerna älskar sin ost! Fyll en skål med manchego, en smakrik spansk hårdost, eller kanske en bit av en mjuk och krämig cabrales.
 • Charkuterier: En tapasbricka är ofullständig utan ett urval av kött. Prova med chorizo, jamón ibérico, eller kanske något mindre traditionellt, som italiensk salami eller fransk paté.
 • Skaldjur: Skålar fyllda med skaldjur som räkor, musslor eller calamari bidrar till en rik och lyxig känsla.
 • Marinerade grönsaker: Prova med marinerade artärkockshjärtan, rostad paprika, eller picklade gurkor för en fräsch och smakrik kontrast.
 • Olivolja och bröd: En skål med olivolja och några bitar av crusty bröd kan verkligen binda samman hela brickan.
 • Nötter och torkad frukt: En liten skål med mandlar, valnötter eller kanske lite torkade fikon eller dadlar kan erbjuda en fin kontrast till de mer salta och syltiga rätterna.
 • Olika dippar: En skål med aioli (vitlöksmajonnäs), romesco (en kryddig nötkräm), eller kanske en enkel tomat- och vitlökssalsa kan verkligen lyfta upp de andra rätterna.

Kom ihåg att det viktigaste med en tapasbricka är variationen. Syftet med tapas är att varje bit ska vara en unik smakupplevelse så var inte rädd för att experimentera och prova nya saker.

LÄS OCKSÅ: PLANKSTEKSBRÄDOR BÄST I TEST

tapas-2

Tapasbrickan och skålarna användbara till mer än tapas

Tapasbrickan och dess skålar är inte enbart för tapas. Nej, dess mångsidighet sträcker sig långt utöver detta. I vår vardag finns det många användningsområden för en tapasbricka och dess skålar.

För det första kan tapasbrickan vara den perfekta redskapen för att servera olika sorters snacks under filmkvällen. Du kan fylla skålarna med popcorn, nötter, godis och andra snacks för att skapa en varierad buffé som alla i familjen kan njuta av. 

För det andra kan tapasbrickan och dess skålar också användas som en effektiv redskap för att servera förrätter. Du kan fylla skålarna med olika dippsåser och grönsaker för att skapa en läcker förrättsbricka. Dessutom kan du också fylla skålarna med olika sorters oliver, inlagda grönsaker och andra småbitar för att komplettera förrätten.

För det tredje kan tapasbrickan även bli en fantastisk frukostbricka. Fyll skålarna med olika sorters sylt, smör, ost, skivad frukt och andra frukostföremål. 

Slutligen kan tapasbrickan och dess skålar även användas som en kreativ lösning för att servera dessert. Fyll skålarna med olika sorters glass, färska bär, hackad choklad och andra desserttillbehör för att skapa en sötsakbricka som kommer att överraska och glädja alla gäster.

 

LÄS ÄVEN: BÄSTA PASTATALLRIKARNA

Finare dukning med snyggt tapasset

En snygg tapasbricka med skålar kan ta en enkel dukning till en helt ny nivå av elegans och finess. Men hur gör vi det? Vi dyker in i konsten att skapa en sofistikerad dukning med hjälp av denna mångsidiga köksredskap.

Först och främst är själva utformningen av tapasbrickan och dess skålar en viktig faktor att tänka på. De finns i en mängd olika stilar och material, från rustik trä till modern keramik, vilket innebär att du kan hitta en design som passar perfekt in i din dukning. 

När det gäller själva placeringen av tapasbrickan och skålarna kan du prova att placera den i mitten av bordet som en elegant centerpiece. Du kan fylla skålarna med en mängd olika tilltugg som matchar temat på din dukning. Till exempel, om du har en havstema kan du fylla skålarna med olika sorters skaldjur och havets delikatesser.

Men vi behöver inte begränsa oss till mat! Du kan också använda skålarna för att visa upp vackra blomsterarrangemang, ljus, eller andra dekorativa element. Kanske du vill sprida ut skålarna runt om på bordet för en mer spridd dukning, eller kanske du föredrar att gruppera dem tillsammans för en mer samlad look.

Färg och textur spelar också en stor roll i en fin dukning. Du kan använda skålarna för att introducera olika färg- och texturkontraster till din dukning. Du kan till exempel välja skålar i ljusa färger om resten av din dukning är mer neutral eller välja skålar med intressanta texturer om du vill lägga till lite mer djup och dimension till din dukning.

Kort sagt, en tapasbricka med skålar kan vara en viktig spelare i skapandet av en sofistikerad dukning. Genom att tänka på design, placering, användning och färg kan du använda detta verktyg till sin fulla potential och skapa en dukning som kommer att imponera på alla dina gäster.