Bästa Termosmugg 2024: 8 Snygga Termosmuggar (Bäst i Test)

En termosmugg är ett praktiskt hjälpmedel när du vill kunna ta ”en kaffe på språng”. Kanske är det i bilen? På väg till tåget? Eller på jobbet? Hur som helst så kan termosmuggen hålla både varma och kalla drycker just kalla och varma i timmar. Här hittar du de 8 bästa termosmuggarna just nu! 

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 bra termosmuggar

Termosmuggar – Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Contigo termosmugg i rostfritt stål

termosmugg-1

Snygg termosmugg från Contigo som är lika läcker som användbar och funktionell. Termosmuggen är tillverkad av rostfritt stål med detaljer av plast. Locket är vakuumisolerad autoseal-teknik som gör den 100% spillsäker vilket gör att du kan använda den överallt. Varm dryck håller i 5 timmar medan kall dryck kan förvaras kall i upp till 12 timmar.

Muggen har en kapacitet på 470 ml och handdisk rekommenderas. 

Finns i massor av olika färger.

2. Termosmugg från Stelton med smart click-funktion

termosmugg-2

Stilren, fin och smart termosmugg från Stelten med en unik klick-funktion som gör termosen väldigt enkel att använda och är smidig när man är på språng eller sitter i bilen. Termosen har dubbla väggar och kan hålla varm dryck just varm i ca 4 timmar och kall i upp till 8 timmar. 

Den är tillverkad i rostfritt stål och BPA- och ftalatfri plast och rymmer 40 cl. 

Det går att dricka ur muggens alla 360 grader precis som med en vanlig kaffekopp. 

Finns i massor av olika färger.

3. Smidig To Go-termos i läcker design

termosmugg-3

Från Eva Solo har vi hittat denna smidiga och läckra To Go-mugg som kommer hålla morgonkaffet varmt i timmar tack vare termosens dubbla väggar och vakuumeffekt. Termosmuggen rymmer 35 cl och har en praktiskt bärrem i silikon som gör en enkel att ta med. 

Finns i massor av olika färger.

4. Kinto termosmugg Khaki 35 cl

termosmugg-4

Smidig termosmugg som har allt en bra termosmugg behöver. Dubbelvägg i rostfritt stål, tätt lock, bibehåller värme och vakuum, rymmer 35 cl och har en 360 graders drickmöjlighet. Detta är en termos som fungerar lika bra på vandringen som på vägen till jobbet. 

Muggen finns i massor av olika färger.

temrosmugg

Fördelar med termosmuggar

Att använda sig av en ordentlig termosmugg istället för exempelvis en plastmugg eller annan kaffekopp har många fördelar.

Här är några av de främsta fördelarna vi tycker termosmuggen för med sig: 

Håller drycker varma eller kalla

Termosmuggar är utformade för att hålla drycker varma eller kalla under en längre tid tillskilland mot flera andra muggar. Detta gör dem perfekta för att ta med sig kaffe, te, varm choklad, iskaffe eller andra drycker på resan eller till jobbet.

Läckagesäker

Termosmuggar har vanligtvis lock som är utformade för att förhindra läckage och spill. Detta gör dem enkla att bära med sig och säkerställer att inga spill-olyckor inträffar.

Hållbara

Termosmuggar är vanligtvis tillverkade av hållbara och robusta material vilket gör dem idealiska för att använda under en längre tid. De är ofta tåliga nog att tåla tappar och stötar utan att skadas eller gå sönder.

Miljövänliga

Genom att använda en termosmugg istället för engångsmuggar eller flaskor kan man minska mängden avfall. Detta gör dem till ett miljövänligt alternativ för personer som helt enkelt vill vara mer miljövänliga.

Kostnadseffektiva

Att använda en termosmugg kan vara kostnadseffektivt på lång sikt eftersom det minskar behovet av att köpa dyra kaffedrycker och andra drycker på väg till jobbet eller på resan.

Som du märker finns det flera fördelar med termosmuggen, både ekonomiska och miljövänliga, vilket gör det till en mugg som alla bör ha minst en av där hemma.

 

LÄS ÄVEN: BÄSTA PERKULATOR

Bra att tänka på när man väljer termosmugg

Det viktigaste är förstås att termosmuggen håller värmen bra men det finns några andra saker som vi också tycker du bör tänka på när du väljer termosmugg. 

Här är några exempel: 

Material

Termosmuggar finns i olika material som rostfritt stål, glas och plast. Rostfritt stål och glas är vanligtvis de mest hållbara och lättaste att rengöra, medan plastmuggar kan vara mer lätta och tåliga för utomhusbruk.

Storlek

Är du en riktig kaffedrickare är förstås en stor termosmugg att rekommendera. Annars är en lite mindre, lagom stor termosmugg, det bästa alternativet då den både ger tillräckligt med kapacitet men också är smidig att bära med sig. 

Isoleringsförmåga

Termosmuggar finns i olika typer av isoleringsmaterial, såsom vakuumisolering eller dubbla väggar. Ju bättre isoleringsförmåga muggen har, desto bättre kommer den att hålla din dryck varm eller kall. Det brukar stå i produktbeskrivningen hur bra muggen är på att hålla värme eller kyla så dubbelkolla där om du har specifika önskemål.

Design

En snygg termosmugg är mycket roligare att ta med sig och att dricka ur! Välj därför en fin termosmugg som du verkligen gillar rent designmässigt.

Rengöring

Tänk på hur lätt eller svårt det är att rengöra termosmuggen. Enkel rengöring kan vara viktigt för att bibehålla hygien och för att muggen ska hålla länge.

termos

Vad kan man förvara i termosmuggen?

Kaffe och te är inte allt – termosmuggen är betydligt mer användbar än så.

Här är några tips på vad du kan förvara i termosmuggen:

Kaffe eller te – Termosmuggar är perfekta för att hålla kaffe eller te varma under en längre tid. Du kan ta med dig din favoritdryck till jobbet eller på resan och ha den till hands när du behöver en påfyllning.

Varm choklad – En termosmugg kan också användas för att hålla varm choklad varm under kalla vinterdagar. Du kan toppa den med grädde eller marshmallows för en extra god smakupplevelse!

Iskaffe – Om du föredrar kalla drycker kan en termosmugg också användas för att hålla iskaffe kallt under en längre tid. Lägg i några isbitar och ta med dig din favoritdryck på vägen.

Smoothies eller juice – En termosmugg kan också användas för att hålla kalla drycker som smoothies eller juice kalla under en längre tid. Detta kan vara särskilt användbart under sommardagar när du vill ha en uppfriskande dryck till hands.

Soppa – En termosmugg kan också användas för att hålla soppa varm under en längre tid. Detta kan vara praktiskt om du vill ha en varm och mättande måltid på jobbet eller på resan.

hike

Rengöring och underhåll

Ingen vill dricka ur en ofräsch mugg. Rengöring av termosmuggar är viktigt för att bibehålla deras funktion och hygien under lång tid. 

Här är några steg som kan användas för att rengöra en termosmugg:

1. Skölj muggen med varmt vatten: Innan du börjar rengöra muggen, skölj den först med varmt vatten för att ta bort eventuella rester av dryck.

2. Använd mild tvål: För att rengöra insidan av muggen, använd en mild tvål och en mjuk borste eller svamp. Var noga med att rengöra alla delar av muggen, inklusive locket och eventuella skruv- eller öppningsmekanismer.

3. Använd vinäger: Om muggen har obehaglig lukt eller fläckar kan du använda vinäger för att rengöra den. Fyll muggen med lika delar varmt vatten och vinäger, låt det stå i ca 30 minuter och skölj sedan noggrant med varmt vatten.

4. Undvik starka kemikalier: Undvik att använda starka kemikalier eller rengöringsmedel eftersom de kan skada muggens material eller lämna rester som kan påverka smaken på drycken.

5. Torka muggen noggrant: Efter rengöring, torka muggen noggrant både inuti och utanpå för att undvika fukt som kan ge upphov till dålig lukt eller mögel.

Termosmuggar bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-termosmuggar har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är termosmuggen som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av termosmuggar vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa termosmuggarna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de termosmuggar vi tycker är bäst i test.

Vanliga frågor och svar

Vilken är den bästa termosmuggen?

Vi tycker Contigo har tagit fram den bästa termosmuggen på marknaden just nu. God värmehållning tillsammans med en snygg design och mer eller mindre uteslutande höga betyg från tidigare köpare gör att vi väljer lägga den överst på topplistan.

Vad kostar en termosmugg?

Kostnaden för en termosmugg kan variera beroende på kvalitet, material och varumärke. Vanligtvis kan du förvänta dig att betala någonstans mellan 50 till 300 kronor för en termosmugg av god kvalitet. 

Vilken termosmugg håller värmen bäst?

I vårt test är det termosmuggen från Contigo som håller värmen väst. Muggen håller varmdryck varm i upp till 5 timmar vilket är mer än de flesta andra termosmuggar klarar av.