Bästa Tillbringare 2023 – 8 Snygga Kannor! (Bäst i Test)

När det gäller att servera drycker med stil är en tillbringare ett bra hjälpmedel att ta till, både i hemmet och på festen. En väl vald tillbringare kan förvandla en vanlig dryckesupplevelse till något extraordinärt helt enkelt! 

Här visar vi 8 snygga kannor/tillbringare som allihop bidrar med funktion men också blir en vacker detalj på middagsbordet.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Bästa Tillbringare/Kanna – Sammanfattning

 

8 snygga kannor och tillbringare

Kanna/Tillbringare Bäst i Test –
Vår favorit!

Bäst i test: Lyxig tillbringare i läcker design

kanna-1

Upplev den tidlösa skönheten i Georg Jensens Bernadotte kanna/tillbringare, en design som inspirerats av Prins Sigvard Bernadotte. Med sin eleganta och mjukt rundade kropp är denna tillbringare inte bara en fröjd för ögat, utan den är också enkel att rengöra och underhålla.

Med måtten 17 cm i längd, 13,2 cm i bredd, 19,4 cm i höjd och en diameter på 9,4 cm är denna kanna perfekt proportionerad för att rymma generösa 1,6 liter. Du kan servera dina favoritdrycker i stil och utan att behöva oroa dig för att ständigt behöva fylla på tillbringaren.

Georg Jensens fokus på både design och funktionalitet speglas i denna kanna. Den är tillverkad med högsta kvalitet och precision för att ge dig en hållbar och pålitlig produkt som du kan njuta av under lång tid framöver.

vinglas-bild1

Vad är en tillbringare? 

En tillbringare är en behållare eller kanna med en hällpip eller pip för att enkelt hälla ut drycker. Den används vanligtvis för att servera drycker som vatten, juice, läsk, iste, saft eller andra blandningar.

Tillbringaren är utformad med en stor öppning för att lätt kunna hälla i drycken och oftast har den även en handtag eller greppmöjlighet för att underlätta hanteringen. En del tillbringare kan ha lock eller kork för att hålla drycken fräsch och förhindra att insekter eller skräp kommer i kontakt med innehållet.

 

LÄS OCKSÅ: SLOWJUICER BÄST I TEST

När kan man behöva en tillbringare?

En tillbringare är ett användbart hjälpmedel som kommer till användning när man minst anar det.

Här är några exempel på när vi tycker tillbringaren är extra användbar:

Middagar – Vid sammankomster eller middagar där det serveras drycker till flera personer samtidigt kan en tillbringare vara ett praktiskt val. Den gör det enklare att hälla upp och servera drycken till gästerna utan att behöva använda enskilda glas eller flaskor.

Fester och evenemang – Vid fester, picknickar eller andra sociala tillställningar kan en tillbringare vara ett bekvämt sätt att erbjuda drycker till många personer. Det gör det möjligt att hålla en större mängd dryck tillgänglig och underlättar påfyllning när det behövs.

Bufféer och bruncher – På bufféer och bruncher kan en tillbringare användas för att servera juice, iste, vatten eller andra drycker till självservering. Det ger gästerna möjlighet att fylla på sina egna glas och ger en effektivare hantering av dryckesserveringen.

Restauranger och caféer – Inom restaurang- och cafémiljöer kan tillbringare användas för att servera drycker till gästerna vid borden eller som en del av självserveringsstationer. Det gör att serveringspersonalen kan fylla på drycker enklare och snabbare.

Arbetsplatsen – På arbetsplatser kan en tillbringare vara användbar för att hålla vatten, juice eller andra drycker tillgängliga för de anställda eller vid besök. 

tillbringare-bild2

Tilllbringare vs karaff – vad är skillnaden?

En tillbringare och en karaff är båda behållare som används för att servera drycker, men det finns några skillnader mellan dem.

Tillbringare är vanligtvis designade med en hällpip eller pip för att enkelt kunna hälla ut drycker. De har ofta en större kapacitet och är avsedda att användas för att servera drycker till flera personer samtidigt, särskilt vid tillställningar eller sociala evenemang. 

Karaffer har vanligtvis en enklare design med en bredare öppning för att hälla drycker. De används oftast för att servera mindre mängder dryck, exempelvis vin eller vatten  vid bordet. Karaffer är mindre i storlek och har en mindre kapacitet jämfört med tillbringare.

Bra att tänka på när du väljer kanna/tillbringare

Att välja kanna till middagsbordet är inte det lättaste. Det finns ett stort utbud och väldigt mycket att tänka på.

Här är några saker vi tycker du bör ha i åtanke när du väljer kanna:

Material

Kannor finns i olika som exempelvis glas, plast, rostfritt stål och keramik. Varje material har sina egna fördelar och nackdelar. Till exempel kan glas vara väldigt tilltalande rent designmässigt medan rostfritt stål kan vara hållbart och lätt att rengöra. 

Kapacitet

Tänk på hur mycket vatten du vill kunna hälla i kannan. Kannor finns i olika storlekar och kapaciteter, så välj en storlek som passar bäst. Tänk också på att en för stor kanna kan vara klumpig att hantera och svår att hälla ur, medan en för liten kanna kan bli irriterande att ständigt behöva fylla på.

Hällpip

Kontrollera hällpipens utformning och funktionalitet. En bra hällpip bör vara droppfri och tillåta en jämn hällning utan att skapa stänk eller spill.

Handtag eller grepp

Se till att kannan har ett ergonomiskt utformat handtag eller grepp för enkel hantering och hällning. Handtaget bör vara bekvämt att hålla i och inte bli varmt vid kontakt med varma vätskor.

Design och stil

Tänk på den estetiska aspekten av kannan. Välj en design och stil som passar din inredning och övriga dukning. Det finns ett brett utbud av mönster, färger och former att välja mellan, så hitta något som verkligen tilltalar dig!

 

LÄS ÄVEN: BÄSTA TERMOSKANNAN

tillbringare-bild3

Kannor i olika material

Är du på jakt efter en riktigt snygg kanna/tillbringare är material valet viktigt att tänka på. Även om plast är ett populärt material bland tillbringare så är det kanske inte det snyggaste materialet på marknaden. Hur som helst, här är några populära materialval: 

  • Glas: Kannor av glas är populära eftersom de är transparenta och fina att ställa på middagsbordet. De ger dig möjlighet att se innehållet och eventuell dekoration inuti kannan.
  • Plast: Plastkannor är lätta och tåliga, vilket gör dem idealiska för utomhusaktiviteter och barnfamiljer. De är vanligtvis bristnings- och stöttåliga och kan vara mer motståndskraftiga än till exempel glaskannor. Se till att välja en plastkanna av hög kvalitet som är fri från BPA och andra skadliga kemikalier.
  • Rostfritt stål: Kannor av rostfritt stål är robusta och hållbara. De behåller värme och kyla bra och kan användas för att servera både varma och kalla drycker. Rostfritt stål är också lätt att rengöra och behöver vanligtvis inte bekymra sig för sprickor eller att kannan går sönder.
  • Keramik: Keramiska kannor är kända för sin unika och konstnärliga design. De är handgjorda och kan ha olika mönster, färger och glasyrer som ger en rustik och charmig känsla. Keramiska kannor kan vara något tyngre och sköra jämfört med andra material, så de bör hanteras med försiktighet. 

Vad kan förvaras i tillbringare?

En tillbringare kan användas för att förvara mer eller mindre vilka drycker som helst.

Men här är några tips vad vi brukar använda tillbringare och kannor till:

Vatten: Tillbringaren är utmärkt för att förvara och servera vatten från. Det kan vara allt från vanligt kranvatten, kolsyrat vatten, filtrerat vatten eller vatten med tillsatt smak, som exempelvis citron- eller gurkvatten.

Juice: Du kan förvara hempressad juice eller köpt juice i en tillbringare för att enkelt servera den till flera personer.

Iste: Tillbringare är också perfekta för att förvara och servera kallt isté, antingen det är traditionellt svart isté, grönt isté eller någon annan smaksatt variant. Det kan vara svalkande och uppfriskande under varma dagar.

Läsk: Om du har kolsyrade drycker kan du förvara dem i en tillbringare för att servera dem på ett enkelt vis. Det här är perfekt vid barnkalas.

Mocktails eller cocktails: Du kan använda en tillbringare för att blanda och förvara alkoholfria mocktails eller cocktails. Det gör det enkelt att servera festliga och smakrika drinkar till dina gäster.

Sangria eller fruktiga drinkar: Tillbringare är också perfekta för att förvara och servera fruktiga drinkar som sangria eller andra fruktbaserade blandningar. 

Det är viktigt att notera att när du förvarar drycker i en tillbringare bör du ta hänsyn till rätt temperatur och eventuell hållbarhetstid för drycken. Kallförvaring kan vara lämpligt för att hålla drycken fräsch och säker att konsumera under en längre tid.

Rengöring och underhåll

Rengöring och underhåll av din tillbringare eller kanna är viktigt för att säkerställa hygien och bibehållen kvalitet på drycker som serveras.

Här är några riktlinjer för rengöring och underhåll att förhålla sig till: 

1. Rengöring efter varje användning: Efter varje användning bör du omedelbart rengöra din tillbringare. Töm och skölj ur eventuell återstående dryck från kannan. Använd varmt vatten och mild diskmedel för att rengöra både insidan och utsidan av kannan. 

2. Avlägsna eventuella beläggningar: Om det finns beläggningar eller fläckar på insidan av tillbringaren kan du använda en lösning av vatten och ättika eller citronsaft för att lösa upp dem. Låt blandningen verka i några minuter och skrubba sedan försiktigt med en diskborste eller svamp. Skölj noggrant med rent vatten efteråt.

3. Bekämpa lukt: Om det finns dålig lukt i tillbringaren kan du använda en lösning av vatten och bikarbonat eller blekmedel (om kannan tål det) för att eliminera lukten. Låt lösningen sitta i kannan i några minuter innan du sköljer den noggrant med rent vatten.

4. Rengöring av hällpip: Hällpipen eller pipen på tillbringaren kan bli igensatta med partiklar eller beläggningar. Använd en piprensare eller en smal borste för att rengöra hällpipen noggrant och avlägsna eventuella blockeringar. 

5. Torkning och förvaring: Efter rengöring ska du torka tillbringaren ordentligt både invändigt och utvändigt. Se till att inga fuktiga områden finns kvar för att undvika mögel- eller bakterietillväxt. Förvara tillbringaren på en ren och torr plats där den inte kommer i kontakt med smuts eller damm.

vinglas-bild2

Tillbringare bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-tillbrinagre har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är tillbringaren som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av tillbringare vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa kannorna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de kannor vi tycker är bäst i test.

Vanliga frågor och svar