Bästa Äggskivare 2023: 5 Snygga Äggdelare (Bäst i Test)

Är du på jakt efter en bra äggskärare har du hittat rätt. Här visar vi de 5 bästa äggdelarna just nu. Vi tycker att de bästa äggskärarna både ska vara funktionella och eleganta och det är precis vad du hittar här. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en äggskivare?

En äggskivare är ett köksredskap som används för att skiva kokta ägg i jämna skivor. Den består vanligtvis av en platta med trådar eller blad som skär genom ägget när det pressas mot ägget och plattan.

Äggskivare finns i olika utföranden men de flesta har som sagt trådar eller blad för att dela ägget. Vissa äggskivare kan också användas för att skiva andra livsmedel som exempelvis svamp eller jordgubbar.

Äggskivare är ett praktisk köksredskap som kan användas för att göra snygga och jämna skivor av kokta ägg för användning i sallader, smörgåsar eller som dekoration på olika maträtter.

Bästa Äggskivare – Sammanfattning

 

ägg

5 bästa äggdelare

Snygga äggskivare bäst i test – Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Duplex äggskivare i metall

äggskärare-1

Med Westmark:s äggskärare i metall, närmare bestämt aluminium, blir äggen perfekt delade med en jämn och fin yta. En stabil äggskärare gör det även lättare att dela äggen när den står stadigt på bordet. Med de tunna ståltrådarna delar du enkelt ägget och kan njuta tillsammans med frukostmackan och de lagom tjocka äggskivor.

Storlek: 13.5 cm (L), 7.9 cm (B) och 2.9 cm (H)

Tål maskindisk.

2. Snygg äggskärare med behållare

äggskärare-5

Snygg äggskärare från omåttligt populära Fiskars. Fiskars tillverkare alltid högkvalitativa köksprodukter och äggdelaren är inget undantag. Här medföljer även en smart behållare för äggskal så du kan hålla ordning och reda på frukostbordet.

3. Äggdelare i rostfritt stål

äggskärare-2

Äggdelare i rostfritt stål från Exxent. Det här är en äggdelare som gör jämna fina äggskivor och kommer vara en trogen vän under många år framöver tack vare sitt rejäla material i rostfritt stål.

På recensioner och kommentarer att dömma är det här en äggdelare som verkligen lever upp till förväntningarna.

Mått: 17 cm x 15 cm x 4 cm.

4. Svart äggdelare i plast

äggskärare-4

Läcker äggdelare i svart design och som är tillverkad i BPA-fri plast. Äggdelaren har skärtrådar av rostfritt stål så den enkelt kan dela både löskokta och hårdkokta ägg. 

Storlek: 14,5 x 10 x 4 cm.

Tål maskindisk.

Fördelar med en äggskivare

Vill du skiva dina ägg i jämna fina skivor så finns det helt klart fördelar med att använda sig av en äggskivare.

Här några av de fördelar vi tycker äggdelare har jämfört med att exempelvis skicka sin ägg med kniv:

Jämna skivor – En äggskivare ger dig möjlighet att skiva kokta ägg i jämna skivor med samma tjocklek varje gång. Detta gör att äggen ser snygga och tilltalande ut på tallriken och ger också en jämn fördelning av äggsmaken över hela rätten eller på smörgåsen.

Tidsbesparing – Att skiva ägg för hand kan vara tidskrävande och jobbigt, särskilt om du behöver dela många ägg. Med en äggskivare kan du skiva flera ägg på några sekunder och spara massor av tid i köket.

Användbar för andra livsmedel – Äggskivare kan också användas för att skiva andra livsmedel som exempelvis svamp eller jordgubbar. Detta gör äggskivaren till ett mångsidig köksredskap som kan användas för att skiva en mängd olika livsmedel.

Lätt att använda – En äggskivare är enkel att använda och kräver ingen särskild teknik eller erfarenhet. Det är ett lättanvänt köksredskap som alla kan använda oavsett ålder.

 

LÄS OCKSÅ: PIZZASKÄRARE BÄST I TEST

Bra att tänka på när man köper äggdelare

En äggdelare kommer varken vara din livs dyraste eller viktigaste investering, men visst är det fortfarande lika skönt när man blir riktigt nöjd med sitt köp.

Här är några saker att tänka på för att pricka rätt: 

Material

Äggdelare finns bland annat rostfritt stål eller plast. Äggdelare i rostfritt stål är hållbara och lätt att rengöra medan en äggdelare i plast är lätta och lite billigare i pris. Däremot är det inte alltid lika bra kvalite på äggdelare i plast.

Storlek

Mer eller mindre alla äggdelare är gjorda för att dela ett ägg åt gången, men det finns varianter där två ägg går att dela samtidigt. Bor du i en stor familjen kan en äggdelare i dubbel storlek vara värt annars räcker det oftast med äggdelare för ett ägg.

Enkel rengöring

Det är viktigt att tänka på hur lätt äggdelaren är att rengöra. En äggdelare som är enkel att rengöra är mer hygienisk och håller sig fräsch längre. 

Betyg och recensioner

Försök att hitta betyg och recensioner från tidigare köpare för att få en uppfattning om hur de upplevt äggdelaren. Har en viss produkt fått höga betyg av flera personer kan du räkna med att den lever upp till förväntningarna.

ägg-1

Äggdelare vs äggklyftare – vad är skillnad?

En äggdelare och en äggklyftare är två olika köksredskap som används för olika ändamål.

En äggdelare används för att skiva ägget i tunna skivor som passar utmärkt på smörgås eller i sallad. 

En äggklyftare å andra sidan används för att klyva kokta ägg i halvor eller klyftor. Den vanligaste typen av äggklyftare är en handhållen enhet med en serie av blad som skär igenom ägget när det placeras i äggklyftaren.

Äggskivare i olika material

Det finns äggskivare som tillverkas i både metall och plast. Båda materialen har sina fördelar och nackdelar.

Här är några exempel:

Metall

Metall är ett hållbart material som är enkelt att rengöra. En äggskivare i metall kan också se mer professionell och estetiskt tilltalande ut än en äggskivare i plast. Det blir en fin detalj på frukostbordet och bidrar med mer än bara funktion. Nackdelen jämfört mot de i plast är priset.

Plast

Plast är ett billigare material och är vanligtvis enklare att hitta i olika färger och former än metall. Plast är också vanligtvis lättare än metall och därför mer bekväm att använda för många. Nackdelen med en äggskivare i plast är att den kan slitas och bli repig över tiden vilket kan göra den mindre hygienisk.

Det som är bra att veta är att båda materialen fungerar bra som äggskivare. Om du föredrar en äggskivare som är mer hållbar och har en professionell look kan en metalläggskivare vara ett bra val. Om du däremot söker en mer prisvärd äggskivare som är lätt kan en plastäggskivare passa bättre.

 

LÄS ÄVEN: PIZZASTEN BÄST I TEST

Vad kan man mer skiva i en äggdelare?

Förutom att använda en äggdelare för att skiva ägg kan man också använda den för att skiva andra livsmedel.

Här är några exempel på livsmedel som kan skivas med en äggdelare:

Svamp: En äggdelare kan användas för att skiva svamp i jämna skivor vilket kan vara praktiskt om du vill ha tunna och jämnt skivade svampar för stekning eller tillagning.

Frukt: En äggdelare kan användas för att skiva frukt som exempelvis kiwi i jämna skivor som kan användas som dekoration på efterrätter, smoothie och bowls.

Jordgubbar: En äggdelare kan också användas för att skiva jordgubbar i jämna skivor för att användas som dekoration eller som en ingrediens i sallader och andra rätter.

Mozzarella: En äggdelare kan användas för att skiva mozzarella i jämna skivor för att användas i till exempel caprese-sallad eller andra maträtter.

 

LÄS OKCKSÅ: ÄGGKOKARE BÄST I TEST

pizzaskarare-1

Snygg äggdelare för finare frukostdukning

En snygg äggdelare kan helt klart vara en fin detalj som bidrar till en finare frukostdukning. En äggdelare i en elegant eller rustik design kan ge karaktär och personlighet till din dukning och kan också hjälpa till att skapa en enhetlig känsla till frukostbordet.

En snygg äggdelare kan också hjälpa till att lyfta fram andra dekorationer och tillbehör på din frukostdukning, som exempelvis tallrikar, bestick och glas. Dessutom kan en äggdelare i läcker design vara en fin detalj att visa upp för dina gäster och kan hjälpa till att skapa en välkomnande och trevlig stämning.

Det blir helt enkelt lite roligare att dela sina ägg med en äggskärare som inte bara är funktionell utan även elegant!

pizzaskarare-1

Rengöring och skötselråd 

För att din äggdelare ska hålla länge och vara hygienisk är det viktigt att du rengör och sköter den på rätt sätt. 

Här är några rengörings- och skötselråd för din äggdelare:

1. Tvätta äggdelaren efter varje användning: Efter varje användning av äggdelaren bör du tvätta den noggrant med varmt vatten och diskmedel för att undvika att bakterier och smuts byggs upp på ytan.

2. Torka av äggdelaren: Torka av äggdelaren med en ren handduk efter rengöring.

3. Undvik att använda slipande material: Undvik att använda slipande material som stålull eller skurpulver för att rengöra äggdelaren eftersom det kan repa ytan och skada bladen/trådarna.

4. Skölj noggrant: Skölj äggdelaren ordentligt efter rengöring för att se till att allt diskmedel är borta.

5. Förvara på rätt sätt: Förvara din äggdelare på en ren och torr plats efter rengöring.

Genom att följa dessa enkla rengörings- och skötselråd kan du hålla din äggdelare ren och fräsch och det kommer vara en trogen kompis vid frukostbordet under lång, lång tid.

Äggskärare bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-äggskärare har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är äggdelaren som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av äggskärare vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa äggdelarna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de äggskärare vi tycker är bäst i test.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en äggdelare?

Priset på en äggdelare kan variera beroende på märke, material och kvalitet. En enkel äggdelare i plast eller metall kan kosta mellan 50-100 kronor, medan mer avancerade äggdelare av högre kvalitet kan kosta mellan 100-300 kronor.