Bästa Pizzaskäraren 2023: 4 Snygga Pizzaslicers (Bäst i Test)

En riktigt bra pizzaskärare, eller pizzaslicer som det också kallas, är ett användbart köksredskap när man bakar pizza på hemmaplan. En vass pizzadelare gör det lätt att slica upp pizzan så den blir perfekt delad. Här visar vi några olika varianter på de bästa pizzaskärarna just nu!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en pizzaskärare?

En pizzaskärare, eller pizzaslicer som det också kallas, är ett köksredskap som används för att skära upp pizzan i bitar. Det är oftast ett vasst blad med ett hjul som är fäst på en handtag. Hjulet används för att skära genom pizzan medan handtaget ger dig ett bra grepp och stabilitet när du skär. En pizzaskärare kan också vara utan hjul och då vaggar man pizzaskäraren fram och tillbaka för att dela pizzan.

En pizzaskärare är ett praktiskt och snabbt sätt att skära upp pizza jämnt och effektivt. Tack vare det vassa hjulet kan du enkelt skära genom osten, fyllningen och pizzabotten utan att degen fastnar eller kladdar ihop. Detta gör det enklare att servera och äta pizza.

Pizzaslicers finns i olika storlekar, material och kvaliteter, från enkla och billiga till mer avancerade och professionella modeller. En högkvalitativ pizzaskärare kan vara en investering som håller länge och som gör din pizzabakning och servering både roligare och smidigare.

Bästa Pizzadelare – Sammanfattning

 

4 bästa pizzaslicers

Snygga pizzadelare bäst i test – Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Pizzadelare vagga i rostfritt stål

pizzaskarare

Vill du känna dig som ett riktigt proffs när du delar den pizza är det här pizzadelaren som gäller. Det är en grym pizzaslicer som verkligen för tankarna mot de italienska pizzeriorna. Här delar du pizzan genom att vagga skäraren fram och tillbaka. Det är en rejäl pizzadelare med vass egg som gör att du får pizzabitarna precis som du vill ha dem. 

Pizzadelaren har en storlek på 35 cm (L) och 9.5 cm (B).
går att göra rent i diskmaskin.

2. Pizzaskärare vagga – med trähandtag

pizzaskarare-2

Gourmetstål är den populära tillverkaren av bland annat pizzzastål och pizzaspadar. Här är deras supersnygga pizzaskärare som delar pizzor genom att den vaggas fram och tillbaka över pizzan. Den kommer verkligen sätta pricken över i:et när det kommer till att göra pizzor på hemmaplan. Pizzaskäraren är tillverkad av rostfritt stål och har ett snyggt trähandtag som ger ett bra grepp. 

Storlek: 2 cm (B), 11 cm (H) och 35 cm (L).
Går att göra rent i diskmaskin.

3. Klassisk pizzaslicer från Fiskars

pizzaskarare-3

Här har du det perfekta verktyget när du ska slica pizza. Fiskars pizzaskärare med ergonomiskt handtag och stabila design gör att du kan dela din pizza på ett kick. Dessutom blir det raka och fina bitar. Pizzaslicern har en läcker design i svart vilket för den extra rolig att använda! 

Fiskars pizzaslicer är tillverkad i plast och har en storlek på 26 cm (L) och 2.3 cm (H).
Tål maskindisk.

4. Stor pizzaskärare med gummihandtag

pizzaskarare-4

Med det sköna gummihandtaget och det stora hjulet kommer det aldrig att vara lättare att slica din pizza. Det är ett hjul med extra vasst blad, dessutom finns ett tumskydd för att kunna vara riktigt pricksäker. 

Pizzaskäraren kommer från Oxo och kan göras rent i diskmaskin.

Fördelar med att använda pizzaslicer

Att använda en pizzaslicer för att skära upp pizza har flera fördelar mot att använda exempelvis kniv och gaffel för att dela pizzan.

Här är några av dessa fördelar: 

Jämnare skärning

Pizzaskäraren har ett vass hjul som gör det lätt att skära igenom osten, fyllningen och pizzabotten utan att trycka ihop pizzan eller riva av fyllningarna. Detta resulterar i en jämn skärning av pizzan som gör det enklare att äta och servera.

Snabbare och mer effektivt

Pizzaskäraren gör det snabbt och enkelt att skära upp pizza jämnt i stället för att använda en vanlig kniv som kan kladda och ge ojämna bitar.

Bättre grepp

Pizzaskäraren har ofta ett handtag som ger ett bra grepp och stabilitet när man skär. Detta gör det lättare att skära genom pizzan och att skapa jämna bitar.

Allsidighet

Pizzaskäraren kan användas för att skära genom annan mat också, såsom tårta, paj och sandwichar, vilket gör den till en mångsidig köksprodukt.

 

LÄS OCKSÅ: UGNSFORMAR BÄST I TEST

Bra att tänka på när du letar pizzaskärare

När du letar efter en pizzaskärare finns det några som är bra att tänka på för att du ska bli riktigt nöjd.

Här är några saker som är bra att ha i åtanke:

Material

Pizzaskärare finns i olika material som exempelvis metall, plast och rostfritt stål. Metall och plast är vanliga material för professionella pizzaskärare eftersom de är hållbara och enkla att rengöra.

Hjulets storlek

Storleken på hjulet kan variera mellan olika pizzaskärare. Ett större hjul gör det enklare att skära igenom pizzan  men ett mindre hjul kan ge mer precision.

Handtag

Pizzaskäraren ska ha ett bekvämt och säkert handtag som ger ett bra grepp och stabilitet när man skär. Se till att handtaget är ergonomiskt utformat och passar bra i din hand.

Lätt att rengöra

Pizzaskäraren ska vara lätt att rengöra för att undvika att bakterier eller smuts fastnar på den. Välj en pizzaskärare som är enkel att diska och som inte kräver speciell vård.

Olika alternativ

Pizzadelare kan finnas i lite olika alternativ. De vanligaste är de med hjul och pizzadelare som vaggas för att dela pizzan. Fundera på vilket alternativ du tror passar bäst för dig.

pizzaskarare-2

Pizzaskärare i olika material

Pizzaskärare finns i olika material och valet av material kan påverka hur pizzaskäraren fungerar och hur länge den håller, samt hur bra du trivs tillsammans med din pizzadelare.

Här är några vanliga material för pizzaskärare:

Metall: Pizzaskärare av metall är vanliga och hållbara. De är lätta att rengöra och kan skära igenom tjocka pizzor utan problem. En vanlig metall som används för pizzaskärare är rostfritt stål som är korrosionsbeständigt och lätt att underhålla.

Plast: Pizzaskärare av plast är en billigare variant som ofta används i hemmakök. De är lätta att rengöra och kan vara säkrare att använda för barn eftersom de inte är lika vassa som metallpizzaskärare. Nackdelen är att de kan gå sönder lättare än metallpizzaskärare.

Hur ska pizzaskäraren användas?

Att använda en pizzaskärare är enkelt.

Här är några steg som beskriver hur du använder den:

1. Placera pizzan på en stabil yta: Placera den nybakade pizzan på en stabil yta som är lätt att arbeta på. Det kan vara en tallrik eller en skärbräda.

2. Använd pizzaskäraren: Ta tag i pizzaskäraren med ett fast grepp. Placera hjulet på pizzans mitt och tryck ner lätt för att få igång skärningen.

3. Skär igenom pizzan: Rulla pizzaskäraren fram och tillbaka över pizzan för att skära igenom den. Var noga med att skära hela vägen igenom pizzan utan att trycka för hårt.

4. Lyft upp och servera: När pizzan är skuren i bitar, använd en stekspade eller en pizzaspade för att lyfta upp bitarna och servera.

5. Rengör pizzaskäraren: Efter användning, torka av pizzaskäraren med en trasa eller tvätta den för hand i varmt vatten och diskmedel. Se till att pizzaskäraren är torr innan du lagrar den.

När du använder en pizzaskärare är det viktigt att vara försiktig så att du inte skadar dig själv eller ytan som pizzan ligger på. Se till att hjulet är skarpt och rent för bästa resultat.

 

LÄS ÄVEN: LÖKHACKARE BÄST I TEST

Alternativ till pizzaskärare

Om du inte har en pizzaskärare till hands finns det flera alternativ som du kan använda för att skära pizza:

 • Kniv: En vanlig kökskniv kan användas för att skära genom pizzan. Välj en stor kniv med en vass kant och använd ett sågtandat skär för att skära igenom pizzan.
 • Sax: En sax kan fungera bra för att klippa genom pizzan. Se till att saxen är vass och ren innan du använder den.

  Oavsett vilket verktyg du väljer att använda, se till att det är rent och hygieniskt innan du börjar skära genom pizzan. Det kan också vara bra att prova verktyget på en mindre bit av pizzan först för att se hur det fungerar.

   

  LÄS OKCKSÅ: BÄSTA PIZZAUGNAR

  pizzaskarare-1

  Användbar till mer än pizza

  Även om pizzaskärare är speciellt utformade för att skära igenom pizzor kan den också användas för att skära andra matvaror, Här är några exempel:

  Pajer – Pizzaskäraren kan användas för att skära genom pajskal, fyllning och toppning på samma sätt som för en pizza.

  Smörgåsar –  En pizzaskärare kan användas för att skära genom smörgåsar med tjockare fyllning såsom club sandwich eller panini.

  Deg – Pizzaskäraren kan användas för att skära genom deg för att skapa rektangulära eller triangulära bitar av bröd, kakor eller andra bakverk.

  Grönsaker – En pizzaskärare kan användas för att skära genom grönsaker som zucchini, aubergine och squash för att göra tunna skivor.

  Pizzaskäraren är ett mångsidigt verktyg som kan användas för att göra skärningen av många matvaror enklare och mer effektiv. Se bara till att rengöra den noggrant efter varje användning.

   

  LÄS OCKSÅ: KÖKSSAX BÄST I TEST

   

  Rengöring och underhåll av pizzaslicers

  Avslutningsvis vill vi poängtera att rengöra och underhålla din pizzaskärare är viktigt för att den ska fortsätta att fungera korrekt och förhindra att matrester fastnar och sprider bakterier. Här är några steg för att rengöra och underhålla din pizzaslicer:

  1. Rengör efter varje användning: Efter varje användning, torka av pizzaslicern med en fuktig trasa för att avlägsna eventuella matrester.

  2. Skölj av pizzaslicern: Skölj pizzaslicern under rinnande varmt vatten för att ta bort eventuella envisa matrester.

  3. Tvätta med varmt tvålvatten: Tvätta pizzaslicern med varmt tvålvatten. Se till att tvätta både hjulet och handtaget. Använd en mjuk borste för att komma åt svårtillgängliga ställen.

  4. Torka av pizzaslicern: Torka av pizzaslicern med en ren trasa eller pappershandduk. Låt den sedan lufttorka innan du lägger undan den.

  5. Olja in hjulet: För att hålla hjulet på pizzaslicern i gott skick, kan du smörja in det med lite matolja efter rengöring.

  6. Förvara på rätt sätt: Förvara pizzaslicern på en ren och torr plats för att förhindra att den drabbas av fukt eller damm.

  Genom att följa dessa steg för rengöring och underhåll kommer din pizzaslicer att hålla sig i gott skick och fungera korrekt för många användningar framöver!

  Pizzaskärare bäst i test – Så bestämde vi vilka

  Våra bäst i test-pizzaskärare har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

  1. Funktion.

  2. Design.

  3. Betyg och recensioner.

  Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är pizzadelaren som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

  Vi har analyserat massor av pizzaskärare vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa pizzadelarna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

  Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de pizzaskärare vi tycker är bäst i test.

  Vanliga frågor och svar