Bästa Pizzaskäraren 2024: 4 Pizzaslicers (Bäst i Test)

En riktigt bra pizzaskärare, eller pizzaslicer som det också kallas, är ett användbart köksredskap när man bakar pizza på hemmaplan. En vass pizzadelare gör det lätt att slica upp pizzan så den blir perfekt delad. Här visar vi några olika varianter på de bästa pizzaskärarna just nu!

Inlägget innehåller annonslänkar.

4 bästa pizzaslicers

Pizzadelare – Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Pizzadelare vagga i rostfritt stål

pizzaskarare

Vill du känna dig som ett riktigt proffs när du delar den pizza är det här pizzadelaren som gäller. Det är en grym pizzaslicer som verkligen för tankarna mot de italienska pizzeriorna. Här delar du pizzan genom att vagga skäraren fram och tillbaka. Det är en rejäl pizzadelare med vass egg som gör att du får pizzabitarna precis som du vill ha dem. 

Pizzadelaren har en storlek på 35 cm (L) och 9.5 cm (B).
går att göra rent i diskmaskin.

2. Pizzaskärare vagga – med trähandtag

pizzaskarare-2

Gourmetstål är den populära tillverkaren av bland annat pizzzastål och pizzaspadar. Här är deras supersnygga pizzaskärare som delar pizzor genom att den vaggas fram och tillbaka över pizzan. Den kommer verkligen sätta pricken över i:et när det kommer till att göra pizzor på hemmaplan. Pizzaskäraren är tillverkad av rostfritt stål och har ett snyggt trähandtag som ger ett bra grepp. 

Storlek: 2 cm (B), 11 cm (H) och 35 cm (L).
Går att göra rent i diskmaskin.

3. Klassisk pizzaslicer från Fiskars

pizzaskarare-3

Här har du det perfekta verktyget när du ska slica pizza. Fiskars pizzaskärare med ergonomiskt handtag och stabila design gör att du kan dela din pizza på ett kick. Dessutom blir det raka och fina bitar. Pizzaslicern har en läcker design i svart vilket för den extra rolig att använda! 

Fiskars pizzaslicer är tillverkad i plast och har en storlek på 26 cm (L) och 2.3 cm (H).
Tål maskindisk.

4. Stor pizzaskärare med gummihandtag

pizzaskarare-4

Med det sköna gummihandtaget och det stora hjulet kommer det aldrig att vara lättare att slica din pizza. Det är ett hjul med extra vasst blad, dessutom finns ett tumskydd för att kunna vara riktigt pricksäker. 

Pizzaskäraren kommer från Oxo och kan göras rent i diskmaskin.

Fördelar med att använda pizzaslicer

Att använda en pizzaslicer för att skära upp pizza har flera fördelar mot att använda exempelvis kniv och gaffel för att dela pizzan.

Här är några av dessa fördelar: 

Jämnare skärning

Pizzaskäraren har ett vass hjul som gör det lätt att skära igenom osten, fyllningen och pizzabotten utan att trycka ihop pizzan eller riva av fyllningarna. Detta resulterar i en jämn skärning av pizzan som gör det enklare att äta och servera.

Snabbare och mer effektivt

Pizzaskäraren gör det snabbt och enkelt att skära upp pizza jämnt i stället för att använda en vanlig kniv som kan kladda och ge ojämna bitar.

Bättre grepp

Pizzaskäraren har ofta ett handtag som ger ett bra grepp och stabilitet när man skär. Detta gör det lättare att skära genom pizzan och att skapa jämna bitar.

Allsidighet

Pizzaskäraren kan användas för att skära genom annan mat också, såsom tårta, paj och sandwichar, vilket gör den till en mångsidig köksprodukt.

 

LÄS OCKSÅ: UGNSFORMAR BÄST I TEST

Bra att tänka på när du letar pizzaskärare

När du letar efter en pizzaskärare finns det några som är bra att tänka på för att du ska bli riktigt nöjd.

Här är några saker som är bra att ha i åtanke:

Material

Pizzaskärare finns i olika material som exempelvis metall, plast och rostfritt stål. Metall och plast är vanliga material för professionella pizzaskärare eftersom de är hållbara och enkla att rengöra.

Hjulets storlek

Storleken på hjulet kan variera mellan olika pizzaskärare. Ett större hjul gör det enklare att skära igenom pizzan  men ett mindre hjul kan ge mer precision.

Handtag

Pizzaskäraren ska ha ett bekvämt och säkert handtag som ger ett bra grepp och stabilitet när man skär. Se till att handtaget är ergonomiskt utformat och passar bra i din hand.

Lätt att rengöra

Pizzaskäraren ska vara lätt att rengöra för att undvika att bakterier eller smuts fastnar på den. Välj en pizzaskärare som är enkel att diska och som inte kräver speciell vård.

Olika alternativ

Pizzadelare kan finnas i lite olika alternativ. De vanligaste är de med hjul och pizzadelare som vaggas för att dela pizzan. Fundera på vilket alternativ du tror passar bäst för dig.

LÄS ÄVEN: LÖKHACKARE BÄST I TEST

pizzaskarare-2

Pizzaskärare bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-pizzaskärare har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är pizzadelaren som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av pizzaskärare vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa pizzadelarna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de pizzaskärare vi tycker är bäst i test.