15 prisvärda och billiga kristallkronor

Är du på jakt efter prisvärda och billiga kristallkronor eller kristallplafonder har du hittat rätt! Vi har samlat 15 fina kristallkronor och kristallplafonder som passar utmärkt i hemmets alla rum. Kristallkronan är en vacker och tidlös taklampa som aldrig går ur tiden och är ständigt aktuell i både klassiska och moderna modeller.

Vad är en billig kristallkrona?

Vad som är en “billig kristallkrona” går såklart att diskutera och inom vilket prisintervall den billiga kristallkronan ska placeras in är upp till var och en. Vi har i det här inlägget utgått från prisintervallet 500 kr – 2500 kr då vi tycker att det ändå räknas som en billig kristallkrona. Även om 2500 kr är mycket pengar så finns det många exklusivare kristallkronor som kostar 20.000 kr och uppåt och då får vi ändå räkna 2500 kr som relativt billigt i sammanhanget.

15 billiga kristallkronor mellan 500 kr – 2500 kr

Inlägget innehåller annonslänkar.

Kristallkrona kromad metall

Mässingfärgad kristallkrona

Kristallkrona svart

Klassisk Empiremodell

Kristallkrona vitlackad metall

Kristallkrona svartkrom

Klassisk Empiremodell

Takkrona Kroatien

Kristallkrona grå

Kristallplafond By Rydéns

Aries kristallplafond

Siera kristallplafond

Kristallplafond svart

Takplafond metall

Kristallplafond kromad stål

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fler billiga kristallkronor!

Billiga kristallkronor – stora som små

Billiga kristallkronor finns i alla olika typer av former, stora som små. Stora billiga kristallkronor är oftast utformade som vilken kristallkrona som helst med klassisk formgivning och fina, klara prismor som hjälper till att sprida ett vackert ljus i rummet. Små kristallkronor hänger inte lika långt ned från taket och har många gånger en mer rund form. Det finns även en hel del smakfulla och billiga kristallplafonder som räknas inom samma kategori – små kristallkronor. 

Stora kristallkronor tycker vi gör oss allra bäst i vardagsrummet eller över köksbordet. Det blir genast en lyxig känsla med en stor kristallkrona som verkligen tar för sig i rummet och sprider ett härligt ljus kring sig. Bor du kanske i en villa eller större lägenhet och har ett extra stort vardagsrum där två taklampor behövs är en stor kristallkrona över middagsbordet perfekt och en lite modernare designlampa över soffbordet. Så klart beror det lite på övrig inredningsstil i hemmet men annars kompletterar den klassiska kristallkronan en modernare designlampa bra och det blir en härlig mix i vardagsrummet. 

Små kristallkronor eller små kristallplafonder är perfekt när man vill lyxa till badrummet!. På senare år har det blivit väldigt populärt att ha just kristallplafonder i badrummet för att stylea till badrummet lite extra och göra det ännu mer hemtrevligt. Med hjälp av en dimmer går det även justera ljuset så du får det där perfekta och mysiga ljuset man vill ha i badrummet. Det är skönt att kunna ha lite mysbelysning när man ligger i badet men samtidigt är det bra att kunna dra upp ljusstyrkan när man fixar till sig inför arbetsdagen. 

Små kristallkronor har också en bra plats i hallen där det är väldigt välkomnande att ha en kristallampa. Så oavsett om du har en billig kristallampa eller en lite dyrare variant så kommer dina gäster direkt mötas av vacker taklampa som direkt sätter en prägel på hemmet.

Kristallkronan är tidlös

Tidlös inredning, oavsett om det är lampor eller någon annan typ av inredning, är väldigt tacksamt med tanke på att det är en investering som håller över tid. Man behöver inte oroa sig för att det ska bli omodernt efter bara något år så man behöver göra ett nytt inköp. 

Kristallkronan är en tidlös och det kommer vara en investering för livet. Skulle du vilja byta ut din kristallkrona någon gång är det för att du själv vill och inte för att kristallkronan som lampa gått ur tiden. Billiga kristallkronor är tacksamma just av den anledning. Om du vet med dig att du snabbt tröttnar och vill förändra din inredning lite då och då är det så klart lättare att både sälja och ersätta en billig kristallkrona än en dyrare variant. 

Tillbaka till det tidlösa. De allra äldsta kristallkronorna, eller ljuskronor som man också kan säga, hänger ofta i kyrkor och det finns ljuskronor som härstammar ända från medeltiden. Slår du upp en modern inredningstidning idag är det inte sällan man ser både klassiska och mer moderna kristallkronor i nybyggda hem vilket ger ett intyg på att kristallkronorna  nästan alltid funnits med oss, både i offentliga och privata rum, och kommer med största sannolikhet fortsätta göra så. 

Den tidlösa egenskapen tillsammans med kristallkronans förmåga att matcha både antikt och modernt är förmodligen två av de största anledningarna till att denna typ av lampa fortfarande är en favorit för många. Det reflekterande och härliga ljuset gör så klart sitt också och kristallkronan har verkligen många unika egenskaper som andra lampor saknar.

En taklampa för alla rum

En annan stor fördel med både dyra och billiga kristallkronor är att dom kan flyttas runt i hemmet och passa bra i princip i vilket rum som helst. Har du en stor kristallkrona som hänger långt ner från taket är det så klart inte ett bra alternativ att ha den i badrummet, men vi tror du fattar poängen. 

Kristallampan passar väldigt bra tycker vi  i framför allt vardagsrummet och över köksbordet som vi varit inne på tidigare men det finns många bra alternativ även för badrum, hall och sovrum. 

Som sagt är det en tacksam lampa att flytta runt och testa i lite olika rum för att se vart man gillar att ha den bäst, eller om man skulle tröttna på kristallkronan i vardagsrummet kanske den passar bra i sovrummet istället. 

Sista åren har det blivit väldigt populärt att ha en liten kristallkrona eller kristallplafond i badrummet för att skapa mer liv och inredning även där. Nästan alla kristallkronor på marknaden idag är godkända att använda i badrum men det är värt att dubbelkolla det innan du trycker på köp. Alla lampor är inte säkrade för fukt vilket gör att det kan bli kortslutning och vara direkt farligt att använda fel typ av lampa just i badrummet.

Så rengör du kristallkronan

För att din kristallkrona ska skina lika fint år efter år behöver du damma av den och göra rent kristallkronan emellanåt. Det finns flera olika sätt att gå till väga för att hålla sin kristallkrona så fin som möjligt och för full guide på hur du håller din lampa i bästa skick kan du läsa om här på Lampgallerian.se. 

Här är några snabbtips: 

Dammtorka

Det enklaste sättet för att hålla både dyra och billiga kristallkronor i bästa skick är att regelbundet dammtorka kronan, helst varje gång tillsammans med storstädningen där hemma. Damma försiktigt av kronan med en trasa och tänk på att inleda städningen med kristallkronan så inte dammet flyger ner på det nystädade golvet.


Rengöring på plats 

En lite mer avancerad och tidskrävande variant är en mer djupgående rengöring men där kristallkronan fortfarande hänger kvar i taket. Se till så att ingen elektricitet är inkopplad då du kommer behöva använda vatten. 

1. Börja med att placera handdukar eller filtar under lampan som samlar upp damm, smuts och eventuella prismor som trillar av. 

2. Blanda ljummet vatten och lite handdiskmedel i en sprayflaska. Spraya vätskan runt prismorna så damm och smuts försvinner. 

3. Byt ut blandningen mot endast ljummet vatten och spraya en vända till så prismorna blir blanka och fina. 

4. Låt sedan kristallkronan lufttorka eller torka själv av prismorna med en handduk.

Plocka isär kristallkronan

Den mest avancerade rengöringen som behövs när kristallampan kanske hängt på vinden ett par år eller inte gjorts rent på väldigt länge. 

1. Börja med att plocka ner lampan och lägg den på en stor handduk. 

2. Ta bilder och rita en skiss om det behövs så du vet hur du ska sätta ihop lampan sen igen. 

3. Ta sedan isär sektion för sektion och handdiska varje prisma för sig. 

4. Torka direkt med en torr handduk för att undvika vattenfläckar. 

 

Det är viktigt att hålla efter sina kristallkronor och kritallplafonder för att bibehålla det där vackra och unika skenet som kristallkronorna ger ifrån sig både från lampan och solskenet som lyser in genom fönsterrutorna. 

Vi hoppas att du hittat några riktigt prisvärda och billiga kristallkronor här, samt fått lite inspiration och tips på varför kristallkronan är en taklampa som kommer vara lika populär om tiotals år som den är idag.