2 snygga brickstativ i trä och metall

Är du på jakt efter ett snyggt brickstativ har du hittat rätt! Här visar vi 2 fina stativ som tillsammans med en bricka skapar ett fint och användbart brickbord. Brickbord kan fungera som en praktisk avlastningsmöbel, men också som en fin inredningsdetalj på ytor där det känns lite tomt.

Brickstativen här nedan är tillverkade i trä och metall. Det är endast stativen som levereras men brickor går naturligtvis att köpa till från samma leverantör. Annars kan du kombinera ihop stativet med någon annan bricka om du hellre föredrar det. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

2 snygga brickstativ

Mer om brickstativen

1. Brickstativ i trä från Marimekko

äggkopp-djurmotiv

Fint brickstativ i ek från den finska tillverkaren Marimekko. Brickstativet är 47×48.5cm och kan kombineras med brickor från samma leverantör. Brickbordet blir lika mycket en fin inredningsdetalj som en praktisk avlastningsyta.

2. Runt brickstativ i metall

äggkopp-djurmotiv

Har du en rund bricka som mäter 49 cm i diameter så finns här ett läckert brickstativ i guldfärgad metall. Det runda brickbordet blir perfekt till läshörnan! Stativet har en höjd på 40 cm.

Snygg avlastningsyta med brickstativ och bricka

Alla har vi något utrymme i hemmet där vi inte riktigt vet vad vi ska inreda med. Du vet den där ytan mellan två rum eller i hörnet bredvid soffan. Det är alltid så oklart vad man ska ställa där, för att låta det stå tomt blir inte bra. Är det en stor grön växt som passar bäst, en golvlampa eller kanske ett brickbord? 

Ett snyggt brickstativ tillsammans med en fin bricka och en växt, ljusstake eller någon annan dekoration på funkar alltid! Fördelen med att ha ett separat brickstativ är att brickan enkelt går att byta ut för att variera sig lite. Brickstativet och brickan bildar tillsammans ett brickbord som är perfekt för det ovan nämnda oklara utrymmet. 

Brickbord kan även fungera bra som avlastningsyta för diverse saker och ger lite extra förvaringsutrymme för småsaker. Har du ett brickstativ med bricka i hallen kan du exempelvis lägga nycklarna här, förslagsvis i någon fin skål med lock, så du alltid vet vart nycklarna är. 

LÄS OCKSÅ: 12 STORA SALLADSSKÅLAR

Hopfällbara brickstativ för smidig förvaring

En sak vi vill slå ett extra slag för är de hopfällbara brickstativen. Ett brickbord som inte används till vardags utan åker fram vid kalas eller middagar för att fungera som ett avlastningsbord som vi nämnde ovan har stora fördelar i att vara hopfällbart. Det tar nämligen minimalt med plats. Det tunna brickstativet och den tunna brickan kan enkelt förvaras i ett skåp, källaren eller bakom soffan. 

Det är inte bara förvaringen som är till fördel för hopfällbara brickstativ, även transport och förflyttning blir väldigt smidig. Kanske vill du ta med dig brickstativet till sommarstugan eller bara flytta ut det på altanen under sommartid. Oavsett vad så är de hopfällbara brickstativet väldigt enkelt att flytta på eller packa in i bllen. 

brickstativ-bild

Fina brickstativ i trä och metall

Ett brickstativ i trä eller metall, det är frågan. Det finns främst olika brickstativ i just trä eller metall och det skiljer sig ju en hel del åt i utseende. Just materialet kan påverka helhetskänslan en del så här gäller det att tänka till. Har du en bricka hemma idag som der saknas ett stativ till så blir valet förmodligen väldigt enkelt. Man brukar känna direkt vad som passar bäst och vad det är man söker för brickstativ om man redan har en bricka att utgå från. 

Om du däremot inte har någon bricka utan är på jakt efter både en bricka och ett brickstativ är det bra att kolla lite grann efter de båda delarna samtidigt för att se om du hittar någon snygg kombo. 

Brickstativ i trä förmedlar en härlig naturkänsla och är mer rejält och stabilt än brickstativ i metall. Stativen i metall har lite mer industriell känsla över sig, det är ett stilrent val som passar utmärkt i alla hem.