Fina krukor

Dagens inredningsinspiration handlar om något så härligt som fina krukor. Få saker lyfter ett hem så mycket som gröna växter i läckra krukor. Därför har vi letat ut några av de absolut finaste och mest i ögonfallande krukorna som finns i butikerna nu. Vi visar krukor i mängder av storlekar, stilar och former. Våga en kruka som sticker ut ur mängden!
(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jotex, Newport, Åhléns, Reforma och Nordic Nest.)

Hallå på er alla! Nu när vi är många som jobbar och pluggar hemifrån eller till och med sitter i karantän är vi säkert också många som bryr oss extra mycket om hemmet. Nu när vi är många som spenderar mer tid än aldrig förr i våra hem. Det går ju inte att gå lös och renovera om men inredningsdetaljer är perfekt att ge sig på att byta ut för snabb förändring. Det behöver inte heller kosta skjortan. Det vi idag riktar in oss på är inredningsdetaljer i form av fina krukor. Det är få saker som gör ett hem så levande som gröna växter och blommor. Får dessa dessutom stå och ta plats och synas i fina krukor så blir det givetvis ännu finare.

Det finns så himla många fina krukor i livets alla färger, former, mönster och stilar. Livet är för kort för att placera sina växter i en trött kruka som inte tillför något eller hur!? Att byta ut några intetsägande krukor därhemma till fina krukor kommer göra stor skillnad för helhetskänslan. En bra utgångspunkt är att tänka på om krukan ska passa in i rummet eller om den ska bryta av rummet. För en bra tanke är just att en kruka kan vara en perfekt detalj att bryta av ett rum med. Har du till exempel ett vardagsrum med mycket vitt, raka linjer och stilren känsla men att rummet saknar karaktär och personlighet. Då är det perfekt att bryta av med en fin kruka i ett härligt dekorativt mönster eller en läcker färg. Eller ett helt annat material än vad övriga rummet har. Det kommer att göra stor skillnad med en sådan liten förändring.

 

LÄS OCKSÅ: SNYGGA UTOMHUSKRUKOR

Något annat som är så bra med att inreda med fina krukor är att de faktiskt absolut inte behöver fyllas med varken blommor eller gröna växter. Många krukor är så pass fina och dekorativa att de kan vara en inredningsdetalj alldeles för sig själv. Fina krukor kan placeras var som helst i hemmet tycker vi. Det är lika fint på vardagsrumsbordet som i köksfönstret, på byrån i hallen eller på matbordet. Ett annat bra inredningstips är att det går alldeles utmärkt att ha snittblommor även i krukor. Många krukor är avlånga och finns i lämpliga former och storlekar. Med andra ord behöver man absolut inte fasta i att snittblommor måste stå i en vas. Krukor går många gånger precis lika bra och ger en helt annan känsla! När vi ändå är inne på inredningstips så finns ett annat givet tips när det kommer till dekorationer. Det är att alla typer av inredningsdekorationer, däribland fina krukor, är läckert att placera i grupp. Då menar vi inte de största krukorna men mindre krukor är väldigt fint att placera i grupp om tre. Framförallt om krukorna har samma stil och karaktär men i något olika storlek och form. Våga variera och testa dig fram bland det stora utbud som finns bland fina krukor!

Fina krukor finns som sagt i alla möjliga varianter. En kruka i färg passar utmärkt i det stilrena rummet för att bryta av med en accentfärg. En härlig lerkruka i robust stil är utmärkt för att bryta av den skandinaviska stilen med. En stilren vit vas är ett riktigt säkert kort och passar i alla hem och miljöer. Fundera över om det kommer vara en kruka som enbart kommer stå som dekoration eller om det är en kruka som kommer användas till växter. I övrigt är det bara fantasin som sätter gränser. Vi på Inredningsinspiration.com älskar att allt fler inredningsvarumärken har sina egna krukor i läckra designer. Därför har vi idag plockat ut våra favoriter bland fina krukor som vi visar här nedan!

Fina krukor – våra favoriter!

Klicka på bilden för att göra den större!
 

Missa inte inlägget om väggdekorationer! Spana in det HÄR

Berätta gärna för oss vilken just din favorit är bland dessa fina krukor. Kom också mer än gärna med önskemål på inredningsämnen ni vill att vi skriver om. Har ni andra önskemål eller bara frågor är ni också varmt välkomna att slänga iväg ett mail till oss på Inredningsinspiration.com så svarar vi inom kort.
Ha en fin onsdag och vecka och gå lös på inspiration av fina krukor så hörs vi som alltid snart igen,