Mysigare hem med fjäderlampa –  8 fluffiga lampor med fjädrar

Här hittar du 8 fina lampor med fjädrar som kommer göra hemmet till en ännu mysigare plats. Fjäderlampor finns i olika former, storlekar och färger så det finns något som passar alla. 

Kanske är det i sovrummet eller vardagsrummet som lampor med fjädrar gör sig allra bäst. Här ska det vara fokus på mysig och skön stämning vilket fjäderlampan definitivt bidrar till. 

Det är framförallt taklampor där utbudet är som störst men det finns även golvlampor och bordslampor med fjädrar som är precis lika mysiga som den populära taklampan.

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 snygga lampor med fjädrar

Mer om fjäderlamporna

1. Eos fjäderlampa i ljusbrun

umage-fjäderlampa

En av de absolut populäraste fjäderlamporna är Eos från Umage. Här är en variant i ljusbrunt men den finns i flera olika färger. Lampskärmen finns i olika storlekar och den går att använda både som taklampa, bordslampa och golvlampa.

2. Goosy soft taklampa

taklampa-fjäder

Mysig taklampa med fjädrar som ger ett mjukt och behagligt sken, perfekt för sovrummet! Vill du ge hemmet extra mycket myskänsla är Goosy taklampa från Lucide ett väldigt bra alternativ.

3. Exklusiv designlampa med gröna fjädrar

äggkopp-djurmotiv

Riktigt läcker designlampa med gröna fjädrar som ger ett väldigt fint sken när lampan är tänd. Höjden är justerbar. Lampan är tillverkad av Light and Living som är en duktig tillverkare av dekorativ belysning.

4. Unik pendel med strutsfjädrar

fjäderlampa-brun

Med ståtliga strutsfjädrar och sin bruna färg är denna pendel unik i sitt slag. En iögonfallande lampa som på egen hand kan förändra känslan i ett rum. 

5. Eos fjäderplafond vit

äggkopp-djurmotiv

Eos vita fjäderplafond blir som ett litet moln på väggen eller i takt. Ja, plafonden kan användas både som tak- och vägglampa. Snygg dekorationsbelysning för sovrum eller vardagsrum.

6. Eos Esther ovala fjäderlampa

äggkopp-djurmotiv

En vinkelbar och oval lampa med fjädrar från populära Umage. Lampan tar lite plats men gör ett stort avtryck oavsett i vilket rum den placeras.

7. Golvlampa med fjädrar

äggkopp-djurmotiv

Mysig och romantisk golvlampa med fjädrar som passar utmärkt till myshörnan. Prisvärd lampa som också blir en snygg inredningsdetalj  i rummet. 

8. Rosa taklampa med fjädrar

äggkopp-djurmotiv

Denna rosa fjäderlampa blir en ordentlig färgklick i hemmet samtidigt som den inger en mysig och mjuk känsla. Passar bra till sovrummet, vardagsrummet eller varför inte i barnrummet.

En fluffig lampa för sovrum och vardagsrum

En fluffig fjäderlampa är något som alla sovrum och vardagsrum skulle må bra av. Inte bara för att det är en dekorativ och snygg lampa utan även för att den bidrar till en lugn och harmonisk känsla till rummet som den befinner sig i. Och vart passar det inte bättre med en lugn och harmonisk känsla än i sovrummet eller vardagsrummet. 

Tänk dig en stor taklampa med fjädrar i sovrummet som lyser upp i höstmörkret, hur mysigt låter inte det? De fluffiga och tunna fjädrarna som blåser lite lätt av vinddraget tillsammans med ett mjukt och behagligt sken kan inte bli annat än succé. 

I vardagsrummet är det ändå kanske en golvlampa med fjädrar som passar allra bäst. Det beror förstås på vilken taklampa du redan har där och hur övrig inredningstil ser ut. Men den fluffiga golvlampan blir ofta ett snyggt komplement till övrig belysning bredvid soffan eller fåtöljen. 

Oavsett vilken typ av fjäderlampa du är på jakt efter så är det en lampa som vi tycker passar extra bra i sovrum och vardagsrum. Det är även en lampa som snabbt brukar bli en favorit hos barnen så barnrummet är också en bra placering för fjäderlampan.

LÄS OCKSÅ: SNYGGA SOVRUMSLAMPOR FÖR TAK

Eos fjäderlampa från Umage – det självklara valet?

Vad gäller fjäderlampor i olika former så finns det lite olika tillverkare av dessa, vissa mer kända än andra. Det finns både billiga lampor med fjädrar och dyrare alternativ med lite exklusivare design. Vilken som är bäst eller mest prisvärt låter vi vara osagt, det handlar så klart om intresse och möjligheter också. 

En av de mest kända fjäderlamporna är Eos från varumärket Umage. Umage är en dansk tillverkare av möbler, belysning och inredning. Mannen bakom den omåttligt populära fjäderlampan är Soren Ravn Christensen. Om du frågar nära och kära om de känner till någon lampa med fjädrar är det med största sannolikhet Eos dom kommer beskriva. Lampan har blivit en enorm succé och finns både som tak-, golv- och bordslampa. För många är Eos det självklara valet av fjäderlampor, men det finns fler alternativ. 

Light & Living är en annan tillverkare av dekorativ och vacker belysning och som också har testat på lyckan med att dekorera med fjädrar. Light & Living:s lampor med fjädrar är riktiga designlampor som är helt unika i sitt slag. Vi har visat några här ovan, men vill du se fler alternativ så hittar du de främst här.

fjadrar-lampa

Lampa med fjädrar höjer mysfaktorn

Hösten närmar sig med stormsteg och likaså mörkret. Det är snart dags att plocka fram de levande ljusen, filtarna och kuddarna som gör hemmet riktigt höstmysigt igen. Men varför inte ta det steget längre och även inreda med en mysig fjäderlampa? 

De mjuka fjädrarna i vit, rosa, beige eller någon harmonisk färg tillsammans med skenet från belysning kommer ta mysfaktorn i hemmet till nästa nivå. 

Genom att addera en lampa med fjädrar till den övriga inredningen som ska göra det mysigt i hemmet kommer du få en bättre helhet och en mer ombonad känsla. En lampa, oavsett om det är en tak- eller golvlampa, är en inredningsdetalj som verkligen tar för sig och syns i ett rum. 

En pläd eller prydnadskudde kan vara jättebra för att göra ett specifikt hörn eller en plats lite extra mysigt. En fjäderlampa kommer däremot fylla en funktion till hela rummet och på så sätt kan lampan på egen hand förvandla ett helt rum. 

Vi hoppas att du fått lite inspiration och tips på lampor med fjädrar här och vad de kan göra för att höja mysfaktorn i hemmet. Det är väldigt snygg och unik lampa med tidlös design som du kommer ha användning för många år framöver.