Hornlampa: 5 maffiga takkronor med horn

Här hittar du 5 snygga takkronor med horn som kommer ta hemmet till en helt ny nivå! Hornlampor går sällan obemärkt förbi och blir ständigt ett spännande samtalsämne runt middagsbordet. Lampor med horn har sällan äkta älg- eller renhorn. Däremot är hornen så skickligt gjorda att det knappt går att se skillnad.

Här nedan har vi samlat några av de finaaste lamporna med horn som marknaden har att erbjuda. Hornlampor i klassisk brun nyans men även ett modernare alternativ med vita horn.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en takkrona med horn?

En takkrona med horn är en lampa som dekorerats med horn från älg eller ren men oftast är hornen på takkronorna tillverkade av järn eller stål för att istället efterlikna äkta horn. Hornlampor är populära i miljöer där chalet- eller lodgestilen är populära som exempelvis i fjällstugor, men takkronan passar även utmärkt i hemmamiljö när man vill ge hemmet lite mer vildmarkskänsla. 

I hemmamiljö används taklampor med horn nästan uteslutande över vardagsrumsbord eller matbord. Hornlampan till tak är i nästan alla fall utrustad med flera ljuskällor så den kan lysa upp stora delar av rummet.

8 snygga vedkorgar

Mer om några utvalda favoriter

1. Takkrona med horn från Artwood

äggkopp-djurmotiv

Riktigt snygg takkrona med horn från Artwood som knappast kommer gå någon obemärkt förbi. Hornen är tillverkade av järn och resin för att efterlikna riktiga horn. Lampan passar utmärkt att placera ovanför matbordet eller i vardagsrummet.

2. Dimbar hornlampa för tak

äggkopp-djurmotiv

Superfin och välgjord hornlampa som garanterat kommer ta hemmet eller fjällstugan till nästa nivå! Lampan är från Lindby och har en praktisk dimmerfunktion.

3. Vit lampa med horn

äggkopp-djurmotiv

Vit taklampa med horn som har en liten mer modern känsla än övriga hornlampor som oftast går i brunare nyans. Taklampan passr utmärkt att ha över köksön, matbordet eller i vardagsrummet.

Hornlampan skapar känsla av fjällstuga

Har du någon gång vistats i alperna eller i en fjällstuga här i Sverige så har du förmodligen sprungit in i chalet-stilen eller inredningsstilen som kallas Lodge. Det är inredningsstilar som är hornlampans hemmaplan. 

Vildmark, fjällstuga, alper, skog och natur. Det är precis sådana känslor lampor med horn skapar när de placeras i taket. Den rustika och naturnära lampan blir snabbt en favorit och rummets centrala mittpunkt i alla hem. 

Kombinera sedan lampan med rätt typ av belysning, gärna dimbara, några matchande möbler, en fluffig pläd och ett par snygga prydnadskuddar så har du skapat din alldeles egna lilla fjällstuga i hemmet.

LÄS OCKSÅ: FINA VEDKORGAR ATT HA INOMHUS

Sällan äkta älghorn eller renhorn

Är du på jakt efter en lampa med äkta älghorn eller renhorn så kommer vi här med dåliga nyheter. Hornen på taklamporna är nästan alltid tillverkade av järn, polyester eller stål. Det är med andra ord inte riktiga horn från älg eller ren som takkronorna är dekorerade med.

Det finns takkronor vars design består av äkta älg- eller renhorn men där finns ett begränsat utbud. Det går naturligtvis bra att bygga sin egna hornlampa genom att ta inspiration från bl.a. lamporna vi visar här ovan. 

Hoppas du fått några bra tips och inspiration på snygga lampor med horn här och att du hittar en hornlampa till taket som passar just ditt hem.