Juldukning 2022 – Inspiration och dekoration

Julen, den mysigaste högtiden av alla är på ingång. En stor del av julen är maten och att samlas med sina nära vid matbordet. Vi tycker därför det känns extra roligt att satsa på en härlig juldukning 2022. En juldukning som kännas inbjudande, harmonisk, varm och framförallt julig. Vi visar upp de finaste produkterna i butikerna just nu och ger er tips för en lyckad dukning i jul.

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordic Nest, Ellos, Bagaren och Kocken, Åhléns, Newport & Cervera.)

Hej på er! Kul att ni hittat hit till Inredningsinspirationsbloggen. Varmt välkomna in i julstugan som råder idag här på bloggen. Oavsett om du är återkommande läsare här på bloggen eller är här för första gången tycker vi det är superroligt att just du hittat hit. Här i vår inredningsblogg skriver vi om allt som har med inredning att göra. Inspiration till inredning i stort som smått. Inför årets olika högtider passar vi alltid på att djupdyka ned i specifika ämnen som hög högtiden till. Vi har just nu gått lite bananas på julen 2022. Vi har tidigare skrivit om Inredning till julen 2022 och Julklappstips inom inredning. Så klicka er gärna in även på dessa inlägg om du är ute efter inspiration och/eller bra julklappstips inför julen. Vi här på Inredningsinspiration.com älskar verkligen julen och allt som hör julen till. Därför nöjer vi oss förstås inte med de ovan nämnda julrelaterade blogginläggen utan vi söker oss vidare i ämnet. Det finns ju så otroligt mycket roligt att skriva om och tipsa om när det kommer till just inredning kopplat till julen. Därför blir dagens ämne juldukning 2022. Att skapa en kreativ och inbjudande dukning är alltid roligt tycker vi. Att skapa en härlig juldukning är extra roligt!

Julen är en högtid förknippad med värme, kärlek, familj och människor man håller nära. En högtid att bara rå om varandra och samlas kring tända ljus, julgran, juldekoration och självklart julmaten. Julmaten är en väldigt central och stor del av de allra flesta människors jular. Därför känns det självklart för oss att skriva om just juldukning 2022. Att skapa en fin juldukning får gästerna att känna sig välkomna och efterlängtade vilket känns extra viktigt kring just jul. Fastna inte heller vid tanken att det bara är på julafton det passar med en juldukning. Alla middagsbjudningar kring julen bör ha ett tydligt jultema tycker vi! Ju mer desto bättre känns ju som ett passande uttryck kring jul och till juldukning framförallt. Det som är så tacksamt och härligt med just en juldukning är att julens färger gör dukningen ombonad av sig själv. Julen förknippas ju med rött, mörkgrönt, guld och tända ljus. Bara den kombinationen i sig skapar ett lugn och mys. En juldukning behöver därför inte vara så komplicerad. Tänk julens färger och tillbehör och du har redan där kommit långt. Vi kommer idag ge mer specifika tips än så när det är dags för juldukning 2022!

Juldukning 2022 – En vit jul

Juldukning 2022 – En dukning med äkta julkänsla

Du kanske också gillar..

Kombinera din personliga stil med julkänslan

När man tänker på julen och att dekorera och duka inför julen är det många som kopplar det till att det automatiskt blir plottrigt och stökigt. Vi vill dock slå ett slag för att julduka precis på det sätt som du vill. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till inredning och det gäller såklart även till juldukningen. Är du en sån som vill ha en helt maxad juldukning med rött, grönt, guld, julporslin och tomtar och mossa överallt på bordet är det precis det du ska ha. Är du istället en person som föredrar det avskalade men ändå vill ha en rejäl julkänsla i juldukningen finns många alternativ. Du kan satsa på en avskalad bas med vitt porslin. Kanske sedan nöja dig med julröda bordstabletter och några röda stearinljus. Vill du åt en mer minimalistisk och krispig julkänsla i din juldukning finns mängder av produkter för dig också. Det finns i butikerna nämligen massor av juldekorationer och saker perfekta till juldukningen i vitt som ändå är juliga. Till exempel vita servetter med julmotiv, vita ljuslyktor formade som snöbollar, vita enkelt designade dekorationer i form av snögubbar. Att sedan addera några juldekorationer till dukningen i form av dekorationskottar eller kanske snöflingor i papper är några förslag. Det vi helt enkelt vill säga är att det finns något för alla stilar och smaker när det kommer till juldukningen 2022.

In med juldekorationer på matbordet!

När det är dags att börja rodda med juldukningen 2022 har vi massor av tips vi vill dela med oss av. Dels att inte glömma bort vikten av textilier. Det finns till exempel massor av fina bordstabletter i filt i härliga julmönster eller julfärger som tillför värme till din juldukning. Ett annat enkelt knep är att hänga röda eller gröna mysiga plädar över stolsryggen på några av stolarna kring matplatsen. Ett ytterligare tips som egentligen gäller alla slags dukningar är att byta ut de traditionella pappersservetterna till servetter i tyg. Det ger direkt en mer lyxig känsla åt dukningen och till en juldukning passar det såklart perfekt med till exempel röda linneservetter. Förutom dessa mer stora delar av juldukningen handlar det sedan självklart om detaljerna. Kanske kan du klippa av bitar av det traditionella guldiga julgransglittret och vira ett par varv runt vinglasens fot. Eller köpa en batteridriven ljusslinga som får slingra sig över matbordet. Sådana varianter finns med allt från små ljuskällor till ljuskällor i form av renar, tomtar, snöflingor och allt där emellan. En sån ljusslinga är också ett perfekt komplement till levande ljus om det till exempel är många barn med runt bordet. Eller en släkting som har dålig koll på armar och ben. Det sista tipset som är ett av våra favoriter är att dekorera juldukningen med julgranskulor. Sprid ut julgranskulor lite här och där på bordet och du får garanterat in julkänslan.

Utöver ovan nämnda tips till juldukningen 2022 finns det också massor av tips som inte behöver kosta så mycket. En av våra favoriter är att ta in naturen i dukningen. Till juldukningen kan du till exempel dekorera med rönnbär, kottar och granris. Det är både superfint och tacksamt för plånboken. Att använda rönnbär eller granris är också superfint att knyta ihop tillsammans med servetten på varje persons tallrik. Det är verkligen bara fantasin som sätter gränser när det gäller juldukningen och det finns verkligen inga rätt eller fel.

Dukning inför julen 2022 – Glöm inte bort julporslinet

Utöver de tips vi nämnde ovan som handlade mer om dekorationer till juldukningen så får vi självklart inte heller glömma bort det vi faktiskt ska äta och dricka ur. Vinglasen, jultallrikarna, skålarna, kaffekopparna, snapsglasen, glöggmuggarna och äggkopparna. Det som är så roligt om man är en sån som vill och har möjlighet att gå ”all in” är att det inte finns några gränser. Till juldukningen finns det verkligen allt man kan tänka sig. Assietter och tallrikar med julmotiv, skålar och uppläggningfat med julmotiv och kaffemuggar med tomtar. Och självklart allt däremellan. Det kanske kan kännas extremt att köpa nytt porslin som bara passar till julen. Ska vi dock vara helt ärliga så finns det väl massor av saker vi äger som är säsongsbetingade. Alla våra vinterkläder eller för att inte tala om bikinis vi får använda max fyra gånger per säsong. Dessutom kommer ju julen tillbaka, år efter år. Så det kan ju snarare vara en jätterolig sak att börja spara på. En riktigt härlig julservice som du kan plocka fram under december månad varje år. Vi tycker i alla fall att det känns härligt och det är definitivt något som lyfter juldukningen till nya höjder!

När det gäller porslin och glas av olika slag med julmotiv finns det även här något som passar alla stilar. Du kanske vill åt porslin med julkänsla men som du garanterat inte kommer tröttna på. Då finns varianter av vita tallrikar med ett snyggt, stilrent julmotiv till exempel DENNA. Det finns också varianter med ännu mer julkänsla likt DENNA. Båda är precis lika fina på olika sätt. Har du inte plats eller möjlighet att köpa nya tallrikar för julen kanske bara ett uppläggningsfat eller en serveringsskål med julmotiv kan vara något. Vi har tipsat om ett gäng såna varianter i collagen ovan.

Juldukning 2022 – Tips och idéer

  • Utgå från din vanliga inredningsstil och addera julen
  • En juldukning kan vara allt och lite till eller mer avskalad och minimalistisk, välj själv!
  • Allt som är rött, grönt, guldigt, levande ljus eller tomtar och granar adderar julkänsla
  • In med naturen i juldukningen. Rönnbär, granris och kottar är några förslag
  • Investera i porslin med julmotiv som gör julens dukningar ännu roligare
  • Använd fantasin och lek med julgransglitter och julgranskulor i dukningen
  • Kom ihåg att en juldukning ska vara varm, inbjudande och kärleksfull
Missa nu inte heller inläggen om..

Vi på Inredningsinspiration.com tyckte det var superroligt att leta runt bland just produkter till en perfekt juldukning 2022. Hoppas ni också gillade detta inlägg och framförallt att fann lite inspiration och inredning till er kommande juldukning. Antingen om ni hittade någon produkt ni förälskade er i eller om ni fick något användbart tips till juldukningen 2022. Oavsett får ni gärna slänga iväg en kommentar här nedan och berätta hur ni brukar tänka inför juldukningen. Är ni sådana som går helt ”all in” eller är ni lite med avskalade och sparsmakade? Det är alltid roligt att höra hur andra firar sin jul och tänker kring sådant. Alltid kan vi lära och inspireras av varandra. Det är det som är så roligt med inredning i allmänhet. Annars är ni som alltid också varmt välkomna att maila oss om ni har några åsikter, idéer eller förslag på ämnen ni önskar att vi skriver om. Glöm inte heller att läsa våra tidigare inlägg kopplade till julen 2022. De finns såklart i Inredningsinspirationsbloggen.