24 fina julgranskulor i gammaldags och exklusiv stil 2022

Är du på jakt efter snygga julgranskulor i gammaldags och exklusiv design har du hittat rätt! Vi har samlat massor av fina julkulor som passar lika bra i det moderna hemmet som i hemmet med mer klassisk stil. Gör din julgran till grannskapets finaste med hjälp av magiska julgranskulor från flera av de populära tillverkarna. 

Julgranskulan är en riktig klassiker när det kommer till julpynt och självklart är julkulan ett måste i julgranen. Utbudet av julgranskulor är stort och det finns något som passar alla. Här hittar du allt från klassiska julgranskulor till julgranskulor i mer modern stil. De roliga julgranskulorna med lekfulla motiv får du heller inte missa! 

Inlägget innehåller annonslänkar.

24 snygga julgranskulor 

Mer om några utvalda favoriter

1. Dekorativ julkula i glas

umage-fjäderlampa

Klassisk julkula i röd färg med dekorativa snöflingor. Julgranskulan är från House Doctor och har en tidlös design som fungerar lika bra år efter år. Julkulan passar lika bra i fönstret som i granen.

2. Julgranskula i glas från Iittala

äggkopp-djurmotiv

Med motiv av en lekfull fågel blir denna julkula ett riktigt dekorativt tillskott i julgranen. Julkulan är från Iittala och tillverkad av designern Oiva Toikka. 

3. Julgranskula Looking At You

fjäderlampa-brun

Julgranskulor i porslin hör inte till vanligheterna men här finns ett riktigt läckert alternativ! Looking at You är ett av många fina motiv på julgranskulorna från Rory Dobners.

4. Julhänge från Bloomingville

äggkopp-djurmotiv

Formad som en stjärna är detta julhänge från Bloomingville en dekorativ detalj både i julgranen och i fönstret. Julhänget är tillverkat i papper och kan med fördel kombineras med liknande juldekorationer.

5. Julkula i guld från George Jensen

äggkopp-djurmotiv

En guldig julnyhet från älskvärda George Jensen! Hur lyxig och exklusiv känns inte denna julgranskula? Det snygga röda bandet tillsammans med den guldiga kulan gör att detta blir en dekorativ detalj oavsett vart du placerar den. 

6. Randig julkula i glas

äggkopp-djurmotiv

Munblåst julgranskula med ränder som passar alla olika typer av stilar. Varje kula är handmålad vilket gör att varje kula är unik. 

7. Julhänge vinglas

äggkopp-djurmotiv

Lekfullt och roligt julhänge i form av ett vinglas. Kombinera gärna med andra roliga julgranshängen eller gör detta till en rolig detalj bland de mer klassiska julgranskulorna.

Fina julgranskulor för alla granar

Utbudet av snygga julgranskulor är superstort! Det handlar inte om att hitta några snygga julgranskulor inför årets julgranspynt utan vilka det är man ska välja. Stora julgranskulor, små julgranskulor, gammaldags julgranskulor eller moderna julgranskulor? Ja, alternativen är många och det gäller att tänka till ordentligt för att hitta rätt. 

Så oavsett om du brukar ha en vanlig rödgran, kungsgran eller plastgran så kommer det garanterat finnas julgranskulor som faller dig i smaken. Det gäller bara att leta på rätt ställe och vi hoppas kunna bidra med några fina alternativ här i inlägget. 

Eftersom det finns många fina julgranskulor är det lätt att hitta sina favoriter och sedan använda dess år efter år. Det är dock något vi är lite tudelade för. Visst är det bra att alltid veta att man kommer bli nöjd med julgranen när man använder sitt gamla favoritpynt, och andra sidan är det alltid roligt med något nytt. 

Ett tips är att byta ut dina julgranskulor lite då och då. Våga testa något nytt och följ de senaste trenderna. Även om du älskar de traditionella och gammaldags julgranskulorna så dyker det upp nya fina alternativ inför varje säsong. Det är bara då, när du testar pynta granen med andra kulor än du brukar, som du kan hitta nya favoriter att luta dig mot framöver.

Bra att tänka på när du köper julgranskulor

Att köpa julgranskulor är ett stort och viktigt köp för många medan andra inte alls tänker speciellt mycket på varken färg, form eller design. För dig som är lite mer noggrann än så kommer här några bra tips att tänka på så du verkligen blir nöjd med dina nya julgranskulor. 

 

Storlek 

Storleken på julgranskulorna är bra att tänka på och beroende på hur stor julgran du brukar ha så är det bra att anpassa kulornas storlek efter julgranen. En stor julgran kräver ofta stora julgranskulor och vice versa. Stora julgranskulor på en liten gran kan göra att helheten känns helt fel så för därför hitta julgranskulor vars storlek matchar storleken på julgranen som du brukar ha. 

 

Färg 

Det är väldigt populärt att blanda olika typer av julgranskulor vad gäller framförallt färg, men också form och design. När det kommer till att blanda färgen på julgranskulor så är det ofta väldigt snyggt – om man lyckas kombinera färger som passar bra ihop. Fundera noga över färgval oavsett om du tänkt blanda olika färger på julgranskulorna eller om du tänkt att använda en och samma färg i hela granen. 

 

Material 

Julgranskulor i glas och julgranskulor i plast kan ibland utstråla två helt olika saker. Glaset gör ofta att julgranskulorna känns lyxigare medan plastkulorna har lite mer av gammaldags- retrokänsla. Materialet påverkar på så vis känslan av julgranen så beroende på vilken känsla du vill att julgranen ska ha så kan det vara bra att anpassa materialet på julgranskulorna därefter.

fjadrar-lampa

Olika typer av julgranskulor

Utbudet av julgranskulor är som sagt väldigt stort och det finns en hel del både roliga och fina alternativ att välja på. Här några alternativ som är bra att ha i åtanke när du är på jakt efter nya julgranskulor.

 

Gammaldags julgranskulor

Gammaldags julgranskulor har ofta den där klassiska runda formen med enkel design. Ibland är gammaldags julgranskulorna helt enfärgade, ibland är de dekorerade med tomtar, snöflingor eller andra julmotiv. De alla kulor dock har gemensamt är enkelheten och dess retrokänsla. Vill man klä granen efter traditionellt utseende är det dom gammaldags julgranskulorna som gäller. 

 

Moderna julgranskulor 

Moderna julgranskulor har ofta en lekfull design och kan vara formade som exempelvis kottar eller stjärnor. De brukar vara tillverkade i mer moderna färger som vit eller beige till skillnad mot de klassiska julfärgerna röd och grön. Moderna julgranskulor passar väldigt bra tillsammans med LED-belysningen till julgranen som trendat mycket de senare åren. 

 

Roliga julgranskulor 

Roliga julgranskulor kan vara allt från tomtar, emojis, discokulor eller renar. Det finns massor av roliga julgranskulor som har i syfte att vara just roliga, och inte fina som många av de vanliga julgranskulorna har i uppgift. 

 

Svarta, gröna, röda, vita julgranskulor 

Julgranskulor finns i mer eller mindre alla färger som man kan tänka sig. Det går att kombinera ihop sina egna favoritfärger för att få till den julgranen man själv önskar. Vita julgranskulor har blivit väldigt populärt de senaste åren och de får granen att kännas lyxig och exklusiv. De svarta julgranskulorna passar väldigt bra att kombinera med de vita julgranskulorna. Röda och gröna julgranskulor är riktiga klassiker som fungerar lika bra varje år.

Våga testa något nytt

Är det i år det händer? Är det nu du ska våga byta ut de klassiska och gammaldags julgranskulorna till något mer modernt för att testa något nytt? 

Både vad gäller inredning, julpynt eller andra saker som hör hemmet till så brukar man hitta sina favoriter och hålla fast vid dem år efter år. Det är en trygghet, men också ganska tråkigt om vi ska vara helt ärliga. 

Ibland måste man våga byta ut sina favoriter för att hitta nya favorit. Det gäller även julgranskulor. 

Julgranskulor kan vara en ganska dyr investering och något som vi använder under en mycket begränsad tid. Därför kan det känns onödigt att lägga pengar på det. Och självklart behöver inte julgranskulorna, eller något annat julpynt heller för den delen, bytas ut varje år men då och då är det kul att testa något nytt. 

Och var inte för försiktig – gör om utseendet på granen helt och hållet i år. Det kommer en jul nästa år igen så skulle det inte kännas helt rätt så får du en ny chans redan nästa år.

Kombinera med rätt belysning, julgransfot och toppstjärna

För att få till en bra helhetskänsla så är det inte bara julgranskulorna som måste matcha bra ihop. Det är julgranskulorna i kombination med belysningen, julgransfoten, julgransstjärnan och självklart själva granen som får hela julgranen att bli så där magisk som man vill ha den! 

Ha därför ditt övriga julgranspynt i åtanke när du är på jakt efter nya julgranskulor. Att byta ut allt julgranspynt på samma gång kan bli en kostsam historia. Låt därför visst pynt hänga med ytterligare något år och byt ut lite grann allt eftersom. Men försök att kombinera det nya med det gamla för kunna njuta av julgranen så mycket som möjligt.