Bästa Kaffekalender 2023 – Julkalender För Kaffeälskare!

Här hittar du de bästa kaffekalendrarna 2023.

För de av oss som vaknar upp varje morgon längtande efter den där första koppen kaffe vet vi att kaffe är så mycket mer än bara en dryck; det är en ritual, en stunds njutning, och för många, en livsstil. Så gör de kalla decemberdagarna ännu mysigare med hjälp av en rolig adventskalender innehållandes magiskt kaffe.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en kaffekalender?

En kaffekalender är en särskilt utformad adventskalender som är fylld med olika sorters kaffe. Dess syfte är att räkna ner till julafton genom att man öppnar en lucka varje dag i december fram till julafton. Varje lucka innehåller en liten påse eller kapsel med kaffe eller någon annan kafferelaterad produkt. I många kaffekalendrar får du upptäcka en ny smak varje dag vilket kan innebära allt från olika rostningar av kaffebönor till olika kaffesorter från olika länder och regioner.

För kaffeälskare är det ett roligt och spännande sätt att upptäcka nya smaker och lära sig mer om kaffets värld. En kaffekalender kan vara en uppskattad gåva att ge bort till en vän, kollega eller familjemedlem som älskar kaffe.

Bästa Kaffekalender 2023 – Sammanfattning (Topp 4)

 

bästa kaffekalender 2023

kaffekalender-1

Growers Cup

kaffekalender-2

Friends Kaffekalender

kaffekalender-3

Kahls Kaffekalender

kaffekalender-4

Estate Coffee

Julkalender Med Kaffe –
Våra 4 favoriter!

1. Kaffekalender från Grower´s Cup

chokladkalender-1

Räkna ned till jul med en extra dos av morgonenergi tack vare Grower’s Cup Kaffekalender. När julkänslorna och eventuell julstress smyger sig in är det inget som ger så mycket tröst som en stärkande kopp kaffe och en härlig stund för dig själv.

Inuti denna kalender hittar du 25 omsorgsfullt förpackade påsar med förstklassigt kaffe som väntar på att skänka dig en smakupplevelse bortom det vanliga. Och oroa dig inte, även på juldagen har du möjligheten att förlänga kaffegenot med en extra kopp med påtår.

Så låt denna kaffekalender vara din följeslagare under december månad och låt varje kopp bli en stund av lugn och njutning mitt i julförberedelsernas virrvarr.

2. Adventskalender Kaffe från Friends

kaffekalender-2

Se massor av överraskningar i denna kaffekalendern där varje lucka gömmer en noggrant utvald kaffekapsel skapad för Nespresso-maskiner. Med sammanlagt åtta distinkta kaffesmaker öppnar du dörren till en palett av olika intensiteter och smaker. Njut av de välbalanserade nyanserna av karamell, den lockande djupheten av choklad och den värmande tonen av kanel. Dessa smaker tar dig till det mysiga nöjet av att slappa i en juldekorerad atmosfär som påminner om den ikoniska Central Perk-soffan.

Så låt varje kapsel bli en port till en oemotståndlig kafferesa, skräddarsydd för att passa din Nespresso-maskin och ditt behov av daglig njutning.

3. Kaffekalender Kahls

kaffekalender-3

För att förgylla december med en extra dos av lätthet, livlighet och smakglädje presenterar vi här Kahls Kaffekalender. Denna kalender tar dig med på en 24-dagars smakresa runt jordens alla hörn, och med varje ny kopp kaffe blir morgonens utmaningar betydligt lättare att möta.

Upptäck en mångfald av kaffesorter som är noggrant utvalda för att ge enastående smakupplevelser och ett välbehövligt morgonlyft. Betygsätt varje dags kaffesort i det medföljande häftet och ge dig själv möjligheten att hitta den perfekta favoriten bland de 24 unika kaffesorterna.

Med Kahls Kaffekalender blir varje morgon en spännande resa in i kaffets värld, där smak och doft skapar en perfekt start på dagen.

 

4. Estate Coffee Kaffekalender

kaffekalender-4

Estate Coffee’s Kaffekalender är en skattkista med 24 kaffekapslar som bjuder på en smakfull resa genom 12 unika smakupplevelser. Varje kapsel är fylld med noggrant utvalda 100% Arabica-bönor som avslöjar en mångfald av dofter och nyanser. När du öppnar varje lucka, kommer du att upptäcka en ny smakvärld som kittlar dina sinnen och skapar en speciell stund av njutning.

Denna kalender är inte bara en sätt att räkna ner till julen, utan också en chans att utforska kaffets rika smakvariationer från Estate Coffee’s skickliga urval.

Olika typer av kaffekalendrar

Bönkalender

I denna kalender får du prova på en ny sort kaffebönor varje dag. Bönorna kan vara hela eller malet, beroende på kalenderns utformning. Denna typ av kalender är perfekt för kaffeälskaren som älskar att mala sina egna bönor.

Kapselkalender

För dem som äger en kaffemaskin som använder kapslar är en kapselkalender ett utmärkt val. Varje dag avslöjar en ny smak eller kaffesort som kan bryggas direkt i maskinen.

Pod-kalender

Liksom kapselkalendern, använder pod-kalendern små, individuella paket för varje dags kaffe. Dessa kan användas i specifika typer av kaffemaskiner.

Eko/KRAV-märkt kaffekalender

Detta är kalendern för kaffeälskaren som också värdesätter hållbarhet och miljö. Varje dag presenterar en ny ekologiskt odlad och rättvisemärkt kaffesort.

Lyxkalender

Denna kalender innehåller premiumkaffe av högsta kvalitet. Varje dag erbjuder en riktigt fin kaffeupplevelse, perfekt för den riktiga kaffekonnässören.

Oavsett vilken typ av kaffekalender du väljer kommer du att få upptäcka och njuta av en myriad av kaffesmaker genom hela december.

SE ÄVEN: BÄSTA LAKRITSKALENDER 2023

kaffekalender-bilden1

Vad kan en adventskalender med kaffe innehålla?

En adventskalender med kaffe kan vara full av överraskningar och kommer vanligtvis med en mängd olika kaffetyper, rostningar och smaker. Låt oss titta på vad en sådan kalender kan innehålla:

  • Olika kaffetyper: Du kan hitta kaffe från olika regioner runt om i världen, till exempel Colombia, Etiopien, Brasilien eller Costa Rica. Varje region har sin unika jordmån och väderförhållanden, vilket bidrar till kaffets unika smakprofil.
  • Olika rostningar: Kaffet kan vara lättrostade, mellanrostade eller mörkrostade. Lättrostade bönor ger en mildare smak, medan mörkrostade bönor ger en starkare och rikare smak.
  • Smaksatta kaffebönor: Vissa kalendrar kan också inkludera smaksatt kaffe, till exempel vanilj, karamell, hasselnöt eller till och med julinspirerade smaker som pepparkaka eller kanel.
  • Hela bönor eller malet kaffe: Beroende på kalenderns konstruktion kan kaffet komma i form av hela bönor, vilket kräver att du maler dem själv, eller redan malet kaffe redo att bryggas.
  • Kaffekapslar: För dem som äger en kaffemaskin som använder kapslar, kan en kaffekalender innehålla en ny kapsel med en unik smak eller blandning att prova varje dag.
  • Ekologiskt kaffe: För dem som prioriterar hållbarhet, kan en kaffekalender också innehålla ekologiskt och/eller rättvisemärkt kaffe.
  • Specialutgåvor: Vissa kaffekalendrar kan även innehålla specialutgåvor eller begränsade utgåvor av särskilda kaffeblandningar som endast är tillgängliga under julperioden.

 

LÄS OCKSÅ: BÄSTA SMINKKALENDER OCH SKÖNHETSKALENDER

Upptäck nya smaker med julkalender kaffe

En julkalender med kaffe är en fantastisk väg till att upptäcka och prova nya kaffesorter och smaker. Varje dag erbjuder en ny kopp att njuta av vilket skapar en unik och spännande räknedown till jul.

Oavsett om du föredrar stark espresso, mildare bryggkaffe eller smaksatta varianter, ger en kaffekalender möjlighet att upptäcka nya favoriter och kanske även bredda ditt kafferepertoar. Den ger dig chansen att utforska kaffets olika karaktärer, från olika rostningar och regioner till olika bönor och bearbetningsmetoder.

Så klart en kopp varmt, vällagat kaffe på en kall decemberdag, oavsett vilken ny smak du provar, bidrar det till den mysiga julkänslan och förväntan inför den stora dagen. Så varför inte ge dig själv eller någon du tycker om, en möjlighet att dyka in i kaffets underbara värld med en julkalender fylld med kaffe?

LÄS OCKSÅ: BÄSTA TEKALENDER 2023

kaffekalender-bilden

Kaffekalender 2023: Populära varumärken

Det finns ett brett utbud av märken som erbjuder kaffekalendrar. Låt oss ta en närmare titt på några av de mest populära varumärkena för 2023:

Kahls

Kahls Kaffekalender ger en unik smakresa genom 24 olika sorter av handplockat kaffe, inklusive både bryggkaffe och espresso. Ett utmärkt val för att uppleva mångfalden inom kaffets värld.

Nespresso

För den Nespresso-älskande kaffedrickaren finns Nespressos adventskalender. Denna kalender erbjuder ett urval av deras mest populära kaffekapslar. Perfekt för att utforska Nespressos smakvärld eller njuta av gamla favoriter.

Growers Cup

Growers Cup Kaffekalender är ett annat spännande alternativ för den äventyrliga kaffedrickaren. Denna kalender innehåller en rad olika smaker från jordens alla hörn. Den är perfekt för att utforska olika kaffesorter från olika delar av världen.

Vanliga frågor och svar