Mateus MSY

Dagens inredningsinspiration består av ett magiskt varumärke som skapar undervärk med sin handgjorda keramik. Det vi pratar om är Mateus Porslin. De har en helt unik och karaktäristisk design och känsla på sina produkter och kollektioner. Idag pratar vi om den nyaste kollektionen, Mateus MSY. Mateus meets Sam Baron meets Yatzer. Spana in denna unika och moderna kollektion!
(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Urban Living.)
Hej på er och hoppas ni har en fin helg! Idag kände vi att det är dags att lyfta ett varumärke som verkligen blivit en stor succé. Det vi pratar om är varumärket Mateus. Mateus bildades 1993 och har sedan dess bara blivit mer och mer populärt. Mateus produkter är tillverkade för hand av keramik i Portugal. Alla produkter är kärleksfullt tillverkade och det handarbete som ligger bakom varje produkt sätter prägel och personlighet på varje enskild produkt. Mateus produkter går att hitta i mer eller mindre varenda butik som har de större varumärkena. Produkterna finns såväl i butik som online. Det vi älskar med Mateus är den unika, rejäla designen ihop med de enkla linjerna som ger produkterna en alldeles säregen design. Det går inte att missa att en produkt är skapad av Mateus, det är ett som är säkert! Dessutom är det upplyftade med de många härliga färgerna som alla produkter finns att välja bland. Det är allt från blått, rosa, och lila till mer jordnära färger som beige och grått.

Mateus har flera magiskt fina kollektioner som slagit stort. Idag vill vi lyfta den senaste kollektionen som vi tycker har en alldeles egen, unik och vacker design. Kollektionen heter MSY, Mateus meets Sam Baron meets Yatzer. Det är ett internationellt samarbete mellan Mateus och den prisbelönte franska designern vid namn Sam Baron och greken Costas Voyatzis. Costas är grundaren av Yatzer, en internationell designportal.

Mateus hade 25-årsjubileum 2018 och det var i samband med det som Mateus MSY lanserades. Det som präglar kollektionen är den stilrena och moderna designen som ihop med den kraftfulla keramiken skapar en alldeles unik stil. Mateus MSY har tallrikar, fat, koppar, skålar och en kanna. Alla i samma läckra finish som passar utmärkt i de stilsäkra hemmen. Kollektionen kommer i sex färger där de satsats på de mest jordnära färgskalorna. Färgerna som erbjuds är Icy blue, Sand, Grå, Gul, Ljusrosa och det nyaste tillskottet Cinnamon. Alla färgerna är otroligt fina på olika sätt och vi tycker absolut att man kan mixa färgerna om det är svårt att bestämma sig för en favorit. Vi har idag samlat ihop våra personliga favoriter ur kollektionen MSY Mateus. Hoppas ni kan finna inredningsinspiration om du går i tankar om att byta ut porslinet där hemma! Det är såklart inte heller nödvändigtvis så att allt porslin i hemmet behöver matcha. Du kanske bara är ute efter nya kaffemuggar eller en ny skål. MSY från Mateus passar såklart även jättebra ihop med andra kollektioner från Mateus. Bland deras produktsortiment kan man verkligen mixa såväl färger och storlekar som kollektioner med varandra och ändå ro i hamn.

 

Mateus MSY – urval från den magiska kollektionen!

 

 

 

Alla produkter från kollektionen finns som sagt i alla olika färger, hela kollektionen finns att spana in hos Urban Living.

Vi vill också slå ett slag för att mixa färgerna i kollektionen. Den grå tallriken blir superfin tillsammans med de beige assietterna. Eller den nya färgen cinnamon ihop med den beige färgen. Ett annat alternativ är den rosa och den grå färgen ihop. Ja ni hör ju, möjligheterna är många och bara fantasin sätter gränser. Det som är så bra med kollektionen MSY från Mateus är att den är så pass stilren och rak i sina linjer att det går att mixa färgerna utan risk för att det ska upplevas plottrigt. Det är mest troligt inte sista gången vi hyllar Mateus här på Inredningsinspiration.com. Det är ett varumärke vi diggar starkt och som alldeles säkert kommer med fler läckra kollektioner framöver!

Det är väldigt roligt när tidlösa varumärken kommer med nya kollektioner precis som Mateus har gjort här. Vi har alltid span på just nyheter i inredningsvärlden och ser till att uppdatera med favoriter både här och på vår Nyhetssida. Inredning och inspiration är det vi brinner för och vi hoppas ni kan finna just inredning och inspiration här på hemsidan och på bloggen. Har ni specifika tips, idéer eller frågor så dra er inte för att slänga iväg en kommentar här nedanför eller kontakta oss via mail.

 

 

Gillar ni den här stilen får ni inte missa att spana in inlägget om det tidlösa, naturnära varumärket MUUBS inredning.

Hoppas ni har en fin helg! På återseende inom kort,