Uppläggningsfat Mateus – 12 fina uppläggningsfat från populära Mateus

Idag visar vi upp några fina uppläggningsfat från Mateus Porslin! Det omåttligt populära märket Mateus som verkligen slagit med storm och som nu för tiden syns i var och vartannat hem. Det kanske låter lite tråkigt, men så är det inte med Mateus. Eftersom utbudet är så pass stort och eftersom Mateus har flera olika kollektioner med helt unika designer så kommer du ändå kunna få en helt unik egen uppsättning av Mateus. Dessutom finns alla kollektioner i en mängd av Mateus klassiska färger att välja bland.

Uppläggningsfat Mateus - egenskaper

Mateus Porslin har skapat porslin i över 25 års tid. Allt porslin är handgjort och handmålat i Portugal av duktiga keramiker med lång erfarenhet. Skapandet av Mateus porslin är med andra ord ett riktigt hantverk vilket också syns på alla produkter. Inget uppläggningsfat från Mateus är det andra likt helt enkelt. 

Tittar man noga på produkterna brukar det gå att se små skillnader i tjocklek på produkterna och små skillnader i färgernas ränder och penseldrag. 

Det är precis det som gör porslinet från Mateus så otroligt vackert och unikt. Därför är ett uppläggningsfat från Mateus en investering för både den extra vardagsglädjen men också för att det för med sig en genuin känsla till dukningen.

12 fina uppläggningsfat från Mateus Porslin

Inlägget innehåller annonslänkar.

Mateus fat Bubbles oval

Mateus fat Oyster oval

Uppläggningsfat Basic Mateus

Mateus MSY uppläggningsfat

Mateus Lace uppläggningsfat

Fat Lace från Mateus Porslin

Bubbles liten bricka

Uppläggningsfat Stripes oval 

Ovalt fat från Mateus MSY

Tårtfat på fot från Mateus

Oyster ovalt fat

Runt uppläggningsfat Bubbles

Uppläggningsfat Mateus – bra att veta

Mateus porslin finns nu i sex olika kollektioner som hela tiden växer. De kollektioner som finns idag är Stripes, Oyster, Bubbles, Basic, Lace och MSY. Eftersom ingen kollektion är den andra lik går det verkligen att hitta något som passar just sin egen stil. Dessutom finns alla dessa kollektioner i mängder av färger bland Mateus klassiska färgskalor.

Mateus Porslin kommer i 15 olika färger. Nästan alla av ovan nämnda kollektioner finns i alla dessa 15 färger. Så inte nog med att man ska hitta sin favorit bland alla magiskt fina kollektioner så ska man också kunna bestämma sig för vilken färg man tycker bäst om. Färgerna som finns är allt från färgstarka till mer naturnära toner. Låt oss gå igenom alla Mateus färger. Bland de gröna färgerna finns ocean och grön. Blåa nyanser hittar du i de som heter blå, turkos och ljusblå. Det finns två vackra lila toner som heter viol och plommon. Bland de rosaröda nyanserna hittar du ljusrosa, rosa och orange. Det finns också en vacker gul färg. Till sist har vi de naturnära och mer jordade tonerna som heter grå, sand, vit och cinnamon.

Det som är så bra när det finns så många färger att välja på är att många av dessa färger blir otroligt vackra tillsammans. Därför kan man helt enkelt mixa och matcha bland färgerna och skapa sin helt unika uppsättning porslin. Till exempel en tallrik i en nyans av grönt ihop med en assiett i en annan passande nyans. På så sätt kan du skapa otroligt vackra och personliga dukningar för alla tillfällen. Vi återkommer mer till dukningar med Mateus porslin här nedan. 

Vad gäller Mateus uppläggningsfat finns förstås ett uppläggningsfat från alla dessa kollektioner och i en mängd olika färger. Namnen på de kollektioner som erbjuder uppläggningsfat är Bubbles, Oyster, Basic, Lace, Stripes och MSY. Det vill säga alla nuvarande kollektioner. Några av kollektionerna har flera uppläggningsfat och andra har ett att välja på men i flera olika färger. 

Det mest klassiska uppläggningsfatet från Mateus utan en massa detaljer är det som heter Basic. Det är ett traditionellt uppläggningsfat som är 36cm i diameter. Samma serie har ett uppläggningsfat på fot som passar perfekt som tårtfat på fot eller kakfat. Det är 33 cm i diameter. Vidare har vi det fatet från den klassiska kollektionen som heter Bubbles. Precis som namnet antyder är uppläggningsfatet fullt av dekorativa bubblor runt om hela fatet. Detta uppläggningsfat finns i tre varianter. Ett som är helt runt, ett ovalt och ett rektangulärt. Vidare finns två olika uppläggningsfat från kollektionen Lace. Lace betyder spets och det är precis så den kollektionen beskrivs bäst. Det ena fatet är helt i spets-mönster och det andra har en kant i spets. Superfina och dekorativt tilltalande uppläggningsfat som finns i alla Mateus färger.

Kollektionen stripes har ett fat som är ovalt i formen och har en läcker kant med ränder. Sist ut har vi uppläggningsfatet från kollektionen oyster som också kommit att bli väldigt populär och karaktäristisk för Mateus Porslin. Oyster betyder ju ostron och det är precis så denna kollektion ser ut. Som en uppsättning vackra ostron i olika färger. Precis så är det även med Mateus uppläggningsfat från denna kollektion. Det är ett ovalt uppläggningsfat som är 35×30 cm stort och finns i alla 15 färger.

Är du ute efter ett uppläggningsfat från Mateus kommer du garanterat hitta något som faller just dig i smaken bland det breda utbudet av stilar och färger!

Snygg dukning med vackra uppläggningsfat från Mateus

Precis som vi tidigare varit inne på så finns Mateus uppläggningsfat i alla sex kollektioner och i alla 15 färger. Vi tycker inte man ska vara rädd för att mixa och matcha dessa uppläggningsfat när man skapar en dukning. Mateus bjuder verkligen in till lekfulla dukningar och att använda uppläggningsfat i olika färger till olika ändamål kommer att skapa karaktär åt dukningen.

Gillar man färgstarka dukningar finns mängder av fina färgglada uppläggningsfat perfekta att duka med. Servera till exempel en stor fräsch sallad på ett havsblått uppläggningsfat. Eller servera nykokt potatis på ett läckert grönt fat och matcha med kvistar av timjan. Möjligheterna är oändliga och vi vågar lova att alla dukningar kommer få sig ett lyft med Mateus uppläggningsfat. Oavsett om du föredrar de färgstarka eller de mer naturnära tonerna på porslinet.

 

Se även: Stora skärbrädor i trä

Fler användningsområden

Förutom det uppenbara att skapa vackra dukningar med uppläggningsfat från Mateus finns andra användningsområden för dessa. Dels kan de vara dekorativa inredningsdetaljer precis som de är eller med något på. Till exempel att använda ett färgglatt uppläggningsfat från Mateus som färgklick på det odukade matbordet. Eller att ha ett neutralt uppläggningsfat fyllt med läckra gula citroner på vardagsrumsbordet. 

Faktum är att uppläggningsfaten från Mateus är så fina och dekorativa i sig själva att de mer än gärna får stå framme i ett öppet skåp eller på en vägghylla istället för att ställas in i ett kökskåp bakom stängda luckor. Det är synd att gömma undan så vackert porslin när de kan användas som inredning för ett mer lekfullt, vackert och personligt hem!

Hoppas du hittat lite inspiration vad gäller Mateus upplägningsfat och att du hittar något som passar just ditt hem. Mateus är ett fantastiskt varumärke som alltid håller god kvalité och fina produkter.