Bästa Picknickfilt 2024 – 8 Stora Picknickplädar (Bäst i Test)

Däckstolen är en riktigt skön stol för avkoppling och här kan man i lugn och ro slå sig ner för att läsa en bok eller ta ett kallt glas vin. Snygga däckstolar kan även bli ett fint tillskott till inredningen i trädgården eller på uteplatsen så stolen blandar nytta med nöje. Här hittar du de 8 bästa däckstolarna just i olika färger, former och design.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en picknickfilt?

En picknickfilt är en mjuk och bekväm filt som används för att sitta på under en picknick. Filtarna är ofta tillverkade av mjuka och slitstarka material som exempelvis bomull, ull eller fleece. Filtarna kan variera i storlek och design men de flesta är stora nog för att rymma flera personer och ha tillräckligt med plats för mat och dryck.

En picknickfilt är ett viktigt tillbehör för en lyckad picknick eftersom det ger en mjuk och bekväm yta att sitta på. Den skyddar också mot fukt och smuts från marken  vilket gör det lättare att njuta av maten och umgänget. Många picknickfiltar är också lätta att vika ihop och ta med sig vilket gör dem perfekta för att ta med på utflykter och andra utomhusaktiviteter.

8 stora picknickfiltar

Picknickfiltar –
Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Stor picknickfilt från Marimekko

picknickfilt-6

Njut av en sommarpicknick med denna rymliga picknickfilt från Marimekkos Tiliskivi-kollektion! Filten är tillverkad av ett kraftigt, oblekt bomullsmaterial och har måtten 145×160 cm. Den är prydd med det välkända Tiliskivi-mönstret, designat av Marimekko-grundaren Armi Ratia.

Denna stora picknickfilt är perfekt för sommarens varma dagar och är försedd med en spillresistent yta som håller den ren och fräsch under hela säsongen. Det inbyggda läderbandet gör det enkelt att rulla ihop filten och packa ner den efter användning vilket gör den både praktisk och lätt att bära med sig.

2. Picknickfilt från Sagaform

picknickkorg-2

Denna exklusiva  picknickpläd kombinerar funktionalitet och stil tack vare dess vattenavvisande baksida och praktiska förvaringsfack med dragkedja. Pläden är tillverkad i miljövänligt grönt rPET-material.

Att ta med sig pläden är enkelt och bekvämt; den rullas smidigt ihop och kan sedan bäras i det medföljande handtaget. Med denna snygga picknickpläd kan du njuta av trevliga stunder utomhus och samtidigt vara säker på att din plats är torr och bekväm, oavsett underlag. Dess praktiska förvaringsfack gör det också möjligt att enkelt hålla ordning på småsaker och tillbehör som behövs under picknicken.

3. Stor picknickpläd med handtag

picknickfilt-1

Denna dekorativa picknickfilt har en EVA-belagd undersida som ger extra komfort och skydd. Den är mycket enkel att rulla ihop och bära med sig tack vare det praktiska handtaget.

Storlek: 175×175 cm

Med denna mönstrade picknickfilt kan du njuta av picknickar och äventry på ett bekvämt och praktiskt sätt. Den stora storleken gör att du enkelt kan sprida ut dig och ha gott om plats för familj och vänner att dela på.

4. Beige picknickpläd Sagaform

picknickkorg-4

Stor picknickfilt försedd med en vattenavvisande yta och levereras med en praktisk förvaringsväska som kan stängas med dragkedja. Filten är mycket enkel att fälla ut och rulla ihop vilket gör den perfekt för utflykter och picknick på språng.

När filten är hoprullad kan den enkelt bäras med hjälp av det smidiga ”to-go”-konceptet. Den lyxiga filten erbjuder både komfort och stil och är ett utmärkt tillbehör för alla typer av utomhusaktiviteter.

Välj en stor picknickfilt för mer plats

En stor picknickfilt är ett utmärkt val om du vill ha mer plats under din picknick.Vårt tips är att alltid använda en stor picknickfilt. En liten variant kommer förmodligen vara just det – liten.

En större filt ger dig mer utrymme att sitta på och rymmer fler personer. En större filt kan också vara praktisk om du planerar att ha flera olika rätter och drycker med dig som du vill ska få plats på filten.

Välj en stor picknickfilt som passar din stil och smak och tänk på material som ska vara mjukt och bekvämt att sitta på så kommer du inte bli missnöjd, var så säker!

LÄS OCKSÅ: PICKNICKKORG BÄST I TEST

däckstol-bild

En snygg picknickfilt ger mysigare utflykt

En snygg picknickfilt kan verkligen ge en mysigare känsla under en picknick och bidra till en lyckad utflykt helt enkelt. Genom att välja en snygg picknickfilt som passar din stil och personlighet kan du skapa en mer personlig och unik picknickupplevelse. Det kan handla om en filt med vackra detaljer, en speciell färg eller ett unikt mönster. 

Så om du vill ha en mysigare picknick är en fin och bekväm picknickfilt en viktig del av upplevelsen. Låt filten bli en del av upplevelsen och skapa en stämning som du kommer att minnas länge!

Bra att tänka på inför köp

När du letar efter en stor picknickfilt eller picknickpläd kan det vara några saker som är bra att tänka på.

Här är våra bästa tips:

Storlek

Självklart är storleken den viktigaste faktorn att tänka på när du köper en picknickfilt, tillsammans med materialet. En stor picknickpläd är vårt tips alla dagar i veckan.

Material

Materialet på filten är som sagt också viktigt. Tänk på vilken typ av material som passar din smak och stil. Bomull, fleece och ull är vanliga material som ofta används för att tillverka picknickfiltar.

Design

Välj en snygg picknickfilt som du verkligen gillar. Du kan välja en pläd med ett enkelt mönster eller en med mer komplexa mönster och färger. Du kan också välja en pläd som matchar din picknickkorg eller andra picknicktillbehör.

Vattenavvisande botten

Om du vill kunna ha picknick på fuktigt eller blött underlag är det en bra idé att välja en pläd med vattenavvisande botten för att undvika fukt och smuts. Mer om det längre ner i inlägget.

Transport

Tänk på hur lätt det är att bära med filten till picknickplatsen. Det kan vara en god idé att välja en pläd med handtag eller bärväska för att göra det lättare att transportera.

 

LÄS ÄVEN: BÄSTA PICKNICKVÄSKAN

picknickfiltarna

Vattentät picknickpläd för utökat användningsområde

Avslutningsvis vill vi poängtera en extra gång fördelen i att ha en vattenavvisande filt.

Här är några gånger då det kan bli extra viktigt med en vattentät picknickfilt.

På fuktiga eller blöta underlag – En vattentät picknickpläd kan vara användbar när du planerar att ha en picknick på ett fuktigt eller blött underlag som på gräs efter regn eller på en sandstrand där det kan finnas risk för högt vattenstånd.

Vid utflykter i regnigt väder – Som exempelvis barnens fotbollsmatch mitt i hösten. En vattentät picknickpläd hjälper då till att hålla dig och din mat torr.

För att skydda mot spill och smuts – En vattentät picknickpläd kan också vara användbar om du har små barn eller husdjur med dig som kan orsaka spill och smuts under picknicken. En vattentät pläd är lätt att rengöra och kan hjälpa till att skydda mot spill och smuts.

På offentliga picknickplatser – Offentliga picknickplatser kan ibland ha smutsigt eller fuktigt underlag och i sådana fall kan en vattentät picknickpläd vara till stor hjälp för att hålla dig och din mat torr.