Bästa Picknickkorg – 6 Flätade Picknickkorgar (Bäst i Test)

Nu är äntligen picknicksäsongen här och vad passar då bättre än att förnya sig med en snygg flätad picknickkorg. Picknickkorgen är en riktig klassiker att ta med på utflykten och den är användbar för både mat, dryck, handdukar och underhållning. Här hittar du 6 flätade picknickkorgar för sommarens alla äventyr!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en flätad picknickkorg?

En flätad picknickkorg är en typ av korg som används för att transportera mat, dryck och andra nödvändigheter för en härlig picknick. Korgen är oftast tillverkad av naturliga material som pil, rotting, bambu eller något liknande och är flätad på ett sätt som ger den en robust och hållbar struktur. 

Flätade picknickkorgar är populära eftersom de är lätta att bära, har en snygg deisgn och ofta har ett inbyggt lock och handtag för att underlätta transporten. De kan också vara fodrade med tyg på insidan vilket ger skydd och isolering för maten inuti. 

Picknickkorgar finns i olika storlekar och stilar och vissa modeller innehåller även tillbehör som bestick, tallrikar och glas.

Bästa Picknickkorgar – Sammanfattning

 

6 flätade picknickkorgar

Flätade picknickkorgar bäst i test –
Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Flätad picknickkorg med tillbehör

picknickkorg-1

Riktigt läcker picknickkorg från Cilio. Den är tillverkad av flätad pil och har ett rödrutigt foder och remmar av syntetiskt läder som ger den en klassisk och romantisk stil. Korgen har ett stort kylfack och är avsedd för två personer. 

Fyll korgen med massor av godsaker och bjud in en vän för en mysig picknick!

Medföljer: 2 knivar, 2 gafflar, 2 skedar, 2 tallrikar och 2 glas är korgen komplett för två personer att njuta av en god måltid i naturen.

2. Picknickkorgen Como – 4 personer

picknickkorg-2

Cilios picknickkorg Como har en stil som är tidlös och klassisk. Korgen är gjord av mörkbrun pil och har remmar av syntetiskt läder vilket skapar en vacker kontrast. Fodret i korgen är rutigt och det finns praktiska remmar för att hålla bestick, tallrikar och glas på plats.

Como korgen har ett stort kylfack, ett rejält handtag och är tillräckligt stor för att rymma mat för fyra personer. Så fyll korgen med läckerheter, bjud in några vänner och upplev en fantastisk dag i parken eller på stranden!

Förpackningen innehåller: Fyra knivar, fyra gafflar, fyra skedar, fyra porslinstallrikar och fyra glas – alla tillbehör som behövs för en lyckad picknick för 4 personer med andra ord.

3. Flätad picknickkorg med lock

picknickkorg-3

Denna flätade picknickkorg är utrustad med ett lock och eleganta läderhandtag. Det praktiska locket är designat så att det kan öppnas från båda sidorna och är fäst i korgens mitt. Handtagen är mjuka och anpassade för att enkelt kunna vikas åt sidan vilket gör korgen smidig att bära och hantera.

Korgen har en storlek på 40x24x28 cm som ger gott om plats för godsaker och picknicktillbehör. Den är inte bara funktionell utan också väldigt stilfull tack vare de fina detaljerna som förhöjer korgens design.

4. Handflätad stor picknickkorg

picknickkorg-4

Denna handflätade, stora och rymliga korg är skapad av avskalad pil vilket ger den en charmig och naturlig look. Den robusta och stabila designen gör korgen perfekt för olika användningsområden såsom att ta med på picknick, plocka frukt och även för andra ändamål.

Dess mångsidighet och höga kvalitet gör korgen till en utmärkt investering för den som älskar utomhusaktiviteter och äventyr.

Bra att tänka på när du köper flätad picknickkorg

Att hitta en riktig fin och användbar picknick kan bli sommarens bästa investering!

Här är några saker vi tycker är bra att tänka på när man letar picknickkorg:

Storlek

Välj en korg som är tillräckligt stor för att rymma all mat och dryck du vill ta med dig på picknicken. Brukar det bara vara du och din partner räcker en lite mindre korg medan en stor picknickkorg kommer behövas om ni är en barnfamilj. Välj hellre än lite för stor korg än en för liten, det är vårt tips!

Material

Se till att korgen är tillverkad av ett flätat material som är tåligt och hållbart nog för att tåla mycket användning och hålla under lång tid. En för skör korg kan lätt gå sönder och kommer inte användas mer än nödvändigt.

Handtag

Korgen bör ha stadiga handtag för enkel transport. Se till att handtaget är bekvämt att hålla i och att det är tillräckligt starkt för att bära korgens innehåll.

Fack

Vissa picknickkorgar har separata fack för tallrikar, bestick, glas och annan utrustning. Detta kan vara praktiskt för att hålla saker organiserade och för att undvika att allt blandas ihop.

Isolerade fack

Om du planerar att ta med kylvaror, t.ex. dryck eller mat som behöver kylas ned, se till att korgen har isolerade fack eller en termos för att hålla maten sval.

 

LÄS OCKSÅ: PICKNICKVÄSKA BÄST I TEST

Vad bör få plats i picknickkorgen?

Hur stor picknickkorg behöver man egentligen? Vad ska man packa ner och vad får man absolut inte glömma bort?

Här är några saker vi tycker du bör få plats med i korgen, och som alltid ska med.

Mat: Smörgåsar, sallader, wraps, kalla kötträtter, ost, färsk frukt, grönsaker och dipp, småkakor eller kex och något sött som kakor eller choklad. Picknick är ju till för att äta och dricka gott så det måste med.

Dryck: Vatten, läsk, saft, te, kaffe, vin eller en kall öl är måsten i picknickkorgen.

Porslin och bestick: Ta med tallrikar, glas och bestick om du har packat ner mat som kräver det.

Picknickfil: En filt att sitta på för mer bekvämlighet ska få plats också.

Kylklampar eller ispackningar: För att hålla mat och dryck kall och fräsch, speciellt under varma dagar.

Behållare och plastpåsar: För att förvara eventuella rester och för att samla skräp efter picknicken.

Korkskruv eller flasköppnare: Om du tar med vin eller andra drycker som kräver en öppnare.

Extra handdukar eller våtservetter: För att torka händer eller om du spiller.

Insektsmedel och solskydd: För att skydda dig mot insekter och solens strålar om du är utomhus under en längre tid.

Underhållning: Spel, kort, en bok eller musik för att njuta av under picknicken.

Det här är några tips på saker vi tycker om att packa ner i picknickkorgen men du har säkert andra önskemål också. Skriv en “picknicklista” inför sommaren som du kan kika på inför varje utflykt så du inte glömmer något viktigt.

flätade-picknickkorgar

Flätad picknickkorg för riktig sommarkänsla

En flätad picknickkorg är ett utmärkt val för att skapa en extra härlig sommarkänska under en picknick. En flätad korg är vanligtvis gjord av naturmaterial som exempelvis trä, rotting eller vass, och kan vara prydd med detaljer som blommor, band och spetsar. 

Vi tycker den flätade picknickkorgen har mycket sommarkänsla i sig och det är en riktig klassiker när det kommer till picknick och utflykter.

För att komplettera den härliga känslan kan du fylla korgen med klassiska picknickrätter som exempelvis smörgåsar med ost och skinka, färsk frukt och grönsaker, kex och ost, samt bakverk som scones eller muffins. Ta med en filt i en sök efter en naturskön plats för att fullända din picknickupplevelse!

Picknickkorg med eller utan tillbehör?

Det finns picknickkorgar med färdiga set av porsling, bestick etc. men också tomma picknickkorgar som man kompletterar med själv. 

Om du vill ha en mer bekväm packning och inte vill bära med dig tallrikar, glas och bestick separat, kan en korg med tillbehör vara ett bättre val för dig. På det sättet har du allt du behöver för att servera och äta din mat på en plats vilket gör det bekvämt och enkelt. Dessutom har tallrikarna, glasen och besticken sin naturliga plats i korgen då det finns specifika fack för just dessa.

Å andra sidan, om du vill ha mer flexibilitet i dina val av tallrikar, glas och bestick kan en korg utan tillbehör vara ett bättre val. Då kan du välja att använda tallrikar och bestick du redan har hemma eller välja att köpa något som passar din personliga stil.

 

LÄS ÄVEN: BÄSTA PICKNICKGRILLEN

Picknickkorg med lock – för extra skydd

En picknickkorg med lock kan vara ett bra val om du vill ha extra skydd för din mat och dryck under din picknick. Ett lock kan hjälpa till att skydda din mat från insekter och andra saker som vind och regn.

Det finns olika typer av flätade picknickkorgar med lock, från traditionella korgar med enkla lock till mer moderna picknickkorgar med dubbla lock. Vad som är bäst är en smaksak.

Om du planerar en längre picknick eller vill ha extra skydd för din mat och dryck kan en picknickkorg med lock vara ett bra val eftersom maten och drycken kan hålla sig fräsch lite längre.

flätade-picknickkorgar

Snygg picknickkorg för mysigare utflykt

En snygg picknickkorg kan verkligen ge en mysigare känsla under en picknick tycker vi. En picknick handlar inte bara om mat och dryck utan också om upplevelsen och atmosfären. Då kan en snygg picknickkorg helt enkelt hjälpa till att skapa den rätta stämningen och göra picknicken mysigare. 

Så genom att välja en picknickkorg som du verkligen gillar designen på kommer den bli roligare att använda! Det kan handla om en korg med vackra detaljer, en speciell färg eller ett unikt mönster. Hur som helst är vårt tips att inte enbart gå på funktion utan lika mycket på utseende.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA TERMOSKANNA

8 saker att fylla picknickkorgen med

Avslutningsvis vill vi passa på att tipsa om några godsaker att fylla picknickkorgen med. 

Här är våra 8 favoriter:

Smörgåsar

En klassisk och enkel picknickrätt är smörgåsar. Välj dina favoritfyllningar som ost, skinka, grönsaker, avokado eller tonfiskröra.

Frukt och bär

Färsk frukt och bär är lätta att ta med och passar perfekt till en picknick. Välj frukter som äpplen, bananer, druvor och bär som jordgubbar, blåbär eller hallon.

Grönsaker och dipp

Skär upp grönsaker som morötter, gurka, paprika och selleri och ta med en god dippsås som hummus, tzatziki eller guacamole.

Kex och ost

En annan klassisk picknickrätt är kex och ost. Välj olika sorters ostar och kex för en varierad och god picknickupplevelse.

Sallad

En lätt sallad kan vara ett bra tillbehör till en picknick. Välj en enkel sallad med tomat, gurka och salladsblad eller en mer robust sallad med t.ex. quinoa eller bönor.

Bakverk

Ett bakverk kan vara en perfekt efterrätt. Välj något som är lätt att ta med och äta som t.ex. muffins, scones eller småkakor.

Nötter och torkad frukt

Ta med nötter och torkad frukt som ett  lätt och gott mellanmål.

Choklad

Lite choklad kan vara en perfekt avslutning på en härlig picknick. 

Nu håller vi tummarna för att det blir en riktigt bra sommar så vi får användning av picknickkorgen många gånger den här säsongen!

Picknickkorgar bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-picknickkorgar har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är picknickkorgen som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av picknickkorgar vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa picknickkorgarna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de picknickkorgar vi tycker är bäst i test.

Vanliga frågor och svar