Bästa Picknickväska 2024 – 4 Snygga Alternativ! (Bäst i Test)

En praktisk picknickväska är ett måste inför sommarens utflykter! Fyll väskan med massor av gott att äta och dricka, en picknickfilt, tallrikar och bestick så får du en minnesvärd stund med någon du tycker om. Här hittar du 4 picknickväskor som kommer underlätta alla picknickar i sommar.

Inlägget innehåller annonslänkar.

4 bra picknickväskor

Picknickväskor –
Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Picknickväska från Dorre

picknickväska-1

Peri picknickryggsäcken i blått är det perfekta valet för alla trevliga picknickar.

Denna ryggsäck rymmer allt som behövs för två personer; glas, bestick och separata fack för varje del.

Mått: Höjd: 35 cm Bredd: 26 cm Djup: 17 cm

Med denna praktiska och stiliga picknickryggsäck kan du enkelt organisera och bära med dig allt som behövs för ett härligt äventyr tillsammans med någon du tycker om.

2. Picknickkylväska Sagaform

picknickväska-2

Denna rymliga och snygga picknickväska i beige från Sagaform är utrustad med en bekväm axelrem och är perfekt att ta med på utflykter, stranddagar eller trädgårdsfester. Med en volym på 18 liter kan du enkelt förvara och hålla dina drycker och matvaror kalla och fräscha under hela dagen.

Denna stilrena kylväska är den perfekta följeslagaren för alla typer av utomhusevenemang och äventyr.

3. Picknickväska med tillbehör 4 personer

picknickväska-3

Denna picknickryggsäck innehåller allt som krävs för en fantastisk picknickupplevelse för 4 personer.

Picknickryggsäcken har ett större isolerat fack för att hålla din mat fräsch längre. I det mindre facket hittar du vinglas, tallrikar och bestick för fyra personer. Allt är diskbart så du slipper använda engångsartiklar och de rostfria besticken klarar tuffare mat.

Väskan inkluderar också en picknickfilt, servetter, en liten skärbräda, en vinöppnare och en isolerad flaskhållare. På väskans utsida finns fästen för både filten och flaskhållaren så de tar inte upp plats med maten.

Med denna praktiska picknickryggsäck blir det både lättare och roligare att njuta av spontana picknickar utomhus – så passa på att äta ute oftare!

4. Förvaringsväska med kylfack

picknickväska-4

Denna smarta förvaringsväska med kylfack är utmärkt för långa bilturer eftersom du kan packa ner mellanmål, drycker, matsäck och underhållning i en och samma väska. Väskan har flera rymliga sidofack, dryckeshållare på framsidan, spelbord på locket och ett stort kylfack för att hålla mat och dryck svala under hela resan.

I sidofacken kan du förvara snacks, leksaker, spel, solglasögon, tidningar, nappar och andra saker som underhåller på resan. Dryckeshållaren på framsidan rymmer två vattenflaskor, men kan också användas för annan förvaring när flaskorna inte används.

Förvaringsväskan har ett stort lock som öppnas med en dragkedja (dragkedjan är något längre på locket än på väskan). Om du viker upp kanterna på locket kan du använda det som ett underlag för tärningsspel eller som ett bord för matsäcken.

Denna väska är utmärkt att packa in i bilen på väg motsommarens utflykter!

Bra att tänka på inför köp

Här är några av våra bästa tips på vad som är bra att tänka på när du letar picknickväska:

Storlek

Välj en picknickväska som är tillräckligt stor för att rymma all (eller det mesta) av din picknickutrustning. Tänk på hur många personer som ska delta i picknicken och välj en väska som är tillräckligt stor för att rymma allt du behöver.

Material

Välj en picknickväska som är tillverkad av högkvalitativa och tåliga material som tål slitage och som kan skydda dina föremål mot eventuell fuktighet och mycket användande ute i naturen. 

Tillbehör

Tänk på vilka tillbehör som ingår i väskan och se till att de är vad du söker. Om du redan har vissa tillbehör kan det vara mer praktiskt att köpa en tom picknickväska och sedan fylla den med dina egna tillbehör.

Bärbarhet

Välj en picknickväska som är enkel att bära med dig till din picknickplats. Se till att den har bekväma handtag eller axelremmar för att göra transporten så enkel som möjligt.

Design och stil

Välj en picknickväska som passar din stil och som du tycker är snygg. Det finns picknickväskor i olika färger och mönster så välj en som passar dina önskemål.

Picknickryggsäck

Det finns praktiska picknicktyggsäckar som är smidiga att bära med sig långt. Överväg om en picknickryggsäck eller en vanlig picknickväska är det bästa alternativet. 

 

LÄS OCKSÅ: BÄSTA FLÄTADE PICKNICKKORGEN

Med eller utan tillbehör

En picknickväska kan köpas med eller utan tillbehör beroende på vad man föredrar. Om du redan har tillräckligt med picknickutrustning kan det vara mer praktiskt att bara köpa en tom picknickväska som du sedan kan fylla med din egen utrustning. Å andra sidan kan det vara praktiskt att köpa en picknickväska med tillbehör om du inte har någon passande utrustning som behövs.

Om du väljer att köpa en picknickväska med tillbehör, se till att utvärdera vad som ingår i väskan och om det är vad du söker. Många picknickväskor innehåller tallrikar, glas, bestick, servetter men det kan också finnas andra tillbehör som en korkskruv, en skärbräda eller en termos.

Om du köper en picknickväska utan tillbehör, se till att du har alla nödvändiga föremål och tillbehör för din picknick som tallrikar, glas, bestick, servetter och picknickfilt och andra tillbehör som du kan vilja använda för matlagning och picknick, och som också ska få plats i väskan.

däckstol-bild

Vad bör rymmas i picknickväskan?

Det kan vara svårt att komma på allt som bör rymmas i picknickväskan. Här har vi sammanställt en lista på det mest nödvändiga:

 • Tallrikar
 • Glas
 • Bestick
 • Servetter
 • Isklampar
 • Picknickfilt
 • Flaskor
 • Mat
 • Dryck
 • Snacks
 • Korkskruv
 • Skärbräda/uppläggningsfat
 • Soppsäckar

Sammantaget bör allt du behöver för att ha en bekväm och rolig picknick rymmas i en väl utrustad picknickväska. Det här så klart bara några tips vad vi brukar fylla picknickväskan med men tänk på att man ofta behöver mer än man tror.

Picknickryggsäck för smidigare transport

En picknickryggsäck är en variant av picknickväska som är utformad för att bäras på ryggen. Till skillnad från en vanlig picknickväska med handtag eller axelremmar ger en picknickryggsäck dig fria händer för att bära andra saker och kan vara mer bekväm att bära över längre sträckor.

En picknickryggsäck innehåller vanligtvis samma utrustning och tillbehör som en picknickväska, såsom tallrikar, glas, bestick, servetter och en picknickfilt. Dessutom kan en picknickryggsäck ha en integrerad kylväska som gör att du kan hålla maten och drycken kalla under hela picknicken.

När du väljer en picknickryggsäck är det viktigt att välja en som är ergonomiskt utformad och bekväm att bära. Tänk på faktorer som vikt, storlek och hur många personer som ryggsäcken rymmer utrustning för. Vissa ryggsäckar kan ha extra funktioner som förvaringsfickor för elektronik, solglasögon eller andra personliga tillbehör.

Picknickryggsäcken är väldigt praktiskt om du har långt att gå till platsen eller att ha med sig på vandring. 

 

LÄS ÄVEN: BÄSTA PICKNICKGRILLEN