Bästa Picknickglas 2024 – 4 Snygga Alternativ! (Bäst i Test)

Att njuta av en god picknick i det härliga vädret är en av sommarens höjdpunkter. För att få en riktigt lyckad picknick behöver du ha rätt utrustning, picknickglasen är en del av det. Hållbara, lätta och inte så ömtåliga glas är perfekt för picknick!

Här hittar du 4 picknickglas som kommer han en självklar plats i picknickkorgen.

Inlägget innehåller annonslänkar.

4 bästa picknickglasen

Picknickglas –
Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Allglas picknickglas från Sagaform

picknickväska-1

Det här 4-pack dricksglas i akrylplast från Sagaform är utmärkta att ta med på picknick. Dessa robusta glas är stöttåliga vilket gör dem perfekta att packa ner i picknickväskan. Det detaljerade mönstret ger dem en kristallglasliknande utseende och skapar en lycxig picknickkänsla.

2. Picknickglas på fot

picknickväska-2

4-pack med picknickglas från Sagaform som består av fyra snygga glas på fot. Glasen är gjorda av plast men har utseendet av kristallglas vilket bidrar till en lyxig och festlig stämning under picknicken. 

3. Picknick champagneglas – Sagaform

picknickväska-3

Sagaforms 4-pack med picknick-champagneglas i robust akrylplast passar utmärkt för alla typer av utflykter. Dessa lyxiga och praktiska glas på fot från  kombinerar elegans och hållbarhet vilket gör dem perfekta för picknickar, strandutflykter eller trädgårdsfester.

Volym 20 cl.

4. Tumblerglas från HAY

picknickväska-4

HAYs danska Tint tumblerglas i 30 cl 2-pack är lämpliga för både vardagliga och festliga sammanhang. Dessa glas är tillverkade av mjukt tonat, värmetåligt borosilikatglas och är utmärkta till picknicken då det går att dricka alla typer av dryck från dem.

Vad utmärker picknickglas och picknickmuggar?

Picknickglas och picknickmuggar är speciellt utformade för att användas utomhus vid picknickar och andra liknande tillfällen.

Här är några egenskaper som utmärker dem:

Material

De är oftast tillverkade av hållbara och lättviktiga material som plast, akryl, melamin, rostfritt stål eller silikon. Dessa material är mer motståndskraftiga mot stötar och fall än traditionella glas och porslin.

Design

Picknickglas och picknickmuggar kan ha en enkel design eller vara dekorerade med mönster och färger. De kan också ha lock eller lock med dryckuttag för att förhindra spill och oönskade insekter från att komma åt drycken.

Användningsområde

Dessa produkter är utformade för att vara praktiska och säkra att använda utomhus, vid picknick, utflykter, camping, grillfester, strandbesök och andra liknande tillfällen.

Återanvändbara

Picknickglas och -muggar är oftast återanvändbara och lätta att rengöra, vilket gör dem mer miljövänliga än engångsartiklar.

Stapelbarhet

Många picknickglas och -muggar är stapelbara, vilket underlättar förvaring och transport.

Isolering

Vissa picknickmuggar har isolerande egenskaper för att hålla drycker varma eller kalla längre tid, vilket är praktiskt vid utomhusevenemang.

 

LÄS OCKSÅ: BÄRBAR GRILL BÄST I TEST

picknickkorg-bild

Ekonomiskt och miljövänligt med picknickmuggar

Att använda picknickmuggar istället för engångsmuggar är både ekonomiskt och miljövänligt eftersom det bidrar till minskad avfallsmängd och sparar pengar på lång sikt. När man använder återanvändbara picknickmuggar genereras mindre avfall, eftersom engångsmuggar används en gång och sedan kastas bort. Detta skapar en större mängd avfall som behöver hanteras och kan också ha negativ inverkan på miljön.

Återanvändbara picknickmuggar är oftast tillverkade av hållbara och återanvändbara material som innebär att de kan användas om och om igen vilket minskar behovet av att köpa nya muggar eller engångsartiklar. På lång sikt kan detta spara pengar och minska den ekonomiska belastningen på hushåll och evenemangsarrangörer.

Återanvändbara picknickmuggar också till att minska resursförbrukningen och energiförbrukningen som krävs för att producera engångsmuggar. Detta kan ha en positiv inverkan på miljön genom att minska koldioxidutsläpp och bidra till en mer hållbar livsstil.

Det finns alltså flera fördelar med att använda sig av picknickglas och vi hoppas att du hittat några fina här som du kommer ha mycket nytta av i sommar!

LÄS ÄVEN: SNYGGA CHAMPAGNEGLAS