Replampa: 9 trendiga lampor med rep

Här hittar du 9 fina lampor med rep som granterat kommer lyfta hemmet lite extra. Replampor passar de flesta inredningsstilar och finns både som taklampor, bordslampor, golvlampor och vägglampor. Här visar vi några av våra favoriter som kommer förgylla hemmet lite extra. 

Lampor med rep har blivit mer och mer populärt de senaste åren och vi kan förstå varför. Förutom att replampan är snygg och dekorativ så har den flera andra fördelar. Vi går igenom dessa fördelar här nedan.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är en replampa?

En replampa är precis som namnet antyder en lampa med rep. Repen blir inte bara en fin detalj på lampan utan hjälper även till att dölja lampans sladd vilket ger en häftig effekt.

Replampor finns både som taklampor och vägglampor. Taklamporna med rep är ofta i form av en pendellampa och finns både att hitta som singel eller i flertal. Vägglampor med rep har ett tillhörande fäste och någon form av anordning så att lampan och repet kommer ut en liten bit från väggen. 

Det finns för tillfället ett relativt begränsat utbud av replampor men vi börjar se att utbudet sakta men säkert blir allt större och det hänger förmodligen ihop med ökad efterfråga. 

Lampor med rep är en väldigt snygg inredningsdetalj och det syns allt mer både i inredningsbutiker och i sociala medier. 

9 fina lampor med rep

Mer om några utvalda favoriter

1. Takpendel med rep 

äggkopp-djurmotiv

Snygg takpendel med flera ljuskällor som hänger i dekorativa rep. Pendeln passar utmärkt att hänga över matbordet eller att ha som vardagsrumslampa. Lampan är dimbar.

2. Unik bordslampa med rep

äggkopp-djurmotiv

Exklusiv och unik bordslampa med rep som garanterat kommer bli en snygg inredningsdetalj i hemmet. Lampan har en svart träfot som gör att lampan står stadigt och den beiga lampskärmen gör att lampan sprider ett varmt och behagligt sken.

3. Iögonfallande replampa med wow-faktor

äggkopp-djurmotiv

Hur häftig är inte denna bordslampa med dekorativt rep som lampstång? Bordslampan passar som dekorationsbelysning i vardagsrum eller sovrum och kommer snabbt bli en ny favorit i hemmet. 

4. Snygg golvlampa med rep

äggkopp-djurmotiv

Golvlampa med en fint rep som döljer både lampstång och sladd. Golvlampan blir en snygg inredningsdetalj oavsett i vilket rum den placeras och kommer definitivt dra massor av uppmärksamhet till sig.

Fördelar med replampor

Förutom att lampor med rep har ett snyggt och trendig uttryck så finns det andra egenskaper som gör den här typen av lampa till ett spännande alternativ att bryta av den mer klassiska inredning med.

Här är några fördelar med replampor som är bra att veta:

Passar många inredningsstilar 

Med sitt naturnära uttryck är replampan en lampa som passar bra in i de flesta inredningsstilar. Det minimalistiska utseendet passar lika bra i den industriella, bohemiska, skandinaviska, lantliga eller någon annan liknande inredningsstil som vi ofta ser i de svenska hemmen. 

Lika fin utan lampskärm

Många andra lampor är beroende av lampskärmen för att det ska bli en dekorativ och snygg lampa att inreda hemmet med. Det gäller inte lampor med rep. Repet i sig gör lampan spännande som den är och tillsammans med en fin ljuskälla behövs knappast någon lampskärm.

Dold sladd

Med hjälp av repet kan man linda in och gömma lampans sladd vilket är en stor fördel för att få bort den mindre fina lampsladden. Repet får istället för sladden bli länken mellan strömmen och ljuskällan vilket alltid är välkommet. 

LÄS OCKSÅ: INRED HEMMET MED LEKFULLA APLAMPOR

Lampor med rep – en trendig lampa för alla hem

På senare år har replampan blivit väldigt trendig och den syns både i hem på sociala medier och i inredningsbutikerna. Lampor med rep har förmågan att passa nästan alla hem, den ger även ett spännande intryck och uppmärksammas mer än gärna. 

Det är fortfarande en ganska udda och sällsynt lampa, men alla gillar den! Därför tror vi att lampor med rep kommer bli ännu populärare framöver. Det är en lampa med industriell känsla som samtidigt har mycket modernt i sig vilket gör den ständigt aktuellt.

Vikten av rätt ljuskälla

För att få till den där perfekta replampan i hemmet så är vikten av rätt ljuskälla A och O. Som vi tidigare varit inne på saknar många lampor med rep lampskärm och då blir ljuskällan ännu viktigare eftersom den blir helt synlig. 

Replampan är utmärkt att använda som dekorationsbelysning då det varma och behagliga ljuset gör sig bra tillsammans med repet. Använd lampan med fördel som mysbelysning i sovrum eller vardagsrum.