Aplampa: 12 gulliga lampor med apor

Här hittar du 12 gulliga aplampor som garanterat kommer liva upp vardagen liten extra. Lampor med apor ger ett spännande och lekfullt intryck samtidigt som det sätter väldigt mycket personlighet i ett rum. Aplampor finns både i form av taklampor, golvlampor och bordslampor – vi visar dom finaste alternativen här nedan.

Lamporna är i olika prisklasser, storlekar och design. Det som kan vara bra att tänka på är att flera av alternativen här nedan finns i fler färger och varianter än de vi visar här nedan. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

12 fina aplampor

Mer om några utvalda favoriter

1. Monkey Taklampa Swing Vit

äggkopp-djurmotiv

Riktigt häftig lampa med en svingande apa som håller en glödlampa i handen. Lampan har ett starkt estetiskt uttryck och går ingen obemärkt förbi. Den svingande apan kommer från Selettis läckra kollektion av aplampor och är till för att användas inomhus eller i uterum.

2. Stående Apa Svart

äggkopp-djurmotiv

Monkey Standing Lamp är en gullig bordslampa med en svart apa som håller en glödlampa i handen. Med en lång sladd på hela 4,5 meter kan du placera apan där den passar bäst. Lampan finns även i vitt och kan användas både utomhus och inomhus.

3. Golvlampa med klättrande apa

äggkopp-djurmotiv

Här har vi en golvlampa med mycket karaktär. Den klättrande apan ger lampan en spännande uttryck med mycket karisma. Lampan är tillverkad med lite retrokänsla och är gjord av högkvalitativ metall.

4. Pendellampa med guldfärgad apa

äggkopp-djurmotiv

Hur gullig är inte den här lilla guldfärgade apan? En fin pendellampa att ha i sovrummet eller vardagsrummet för att liva upp vardagen lite extra. Lampan är tillverkad i metall och har en sladdlängd på 150 cm.

5. Bordslampan Gust 

äggkopp-djurmotiv

Spännande bordslampa i form av en sittande apa med hatt. Det här blir lika mycket en snygg inredningsdetalj som en användbar bordslampa. Bordslampan Gust ger ett lyxigt intryck med sin färgkombination av svart och guld.

Lampor med apmotiv – snyggt och trendigt

Har du också tänkt på att lampor med apor i olika former börjar synas mer och mer i de svenska inredningsbutikerna? 

För några år sedan fanns det väldigt få djurlampor men på senare tid har det dykt upp fler och fler lampor med diverse djurmotiv och frågan är om inte aplampan är den populäraste av dem alla. Nu pratar vi förstås om designlampor i olika dess slag. Lampor med djurmotiv har exempelvis alltid varit populärt när det gäller barnrummet.

Hur som helst, vi är glada över trenden då vi mer än gärna har en gullig apa på väggen eller byrån. Den ger extra liv och energi till rummet och är väldigt duktigt på att dra åt sig uppmärksamhet när nya gäster kommer på besök. 

Aplampor finns både som vägglampa. taklampa, bordslampa och golvlampa. Med andra ord kan du ha en hel apfamilj där hemma om du så önskar! 

Att bryta av sin inredning med något mer lekfullt som en apa kan helt klart lyfta ett helt rum. Det är dom där små detaljerna som brukar göra störst skillnad. En aplampa i någon forum skulle absolut kunna vara den detaljen. 

LÄS OCKSÅ: 8 SNYGGA FJÄDERLAMPOR FÖR ETT MYSIGARE HEM

Aplampor – Seletti håller i taktpinnen

Bäst i världen när det kommer till aplampor är Seletti. I alla fall enligt oss. Här hittar du de absolut snyggaste lamporna med apmotiv och detaljerna är pricksäkra in i minsta detalj. Det är inte bara apor som Seletti är duktiga på utan det gäller all typ av lekfull belysning. 

Lampor från Seletti hittar du här. 

Seletti är ett italienskt företag som grundades redan 1964. Man började med att importera plastduvor, tennkoppar etc. för att kunna sälja på diverse marknader runt om i Italien och sedan har utvecklingen bara fortsatt därifrån.

Numer tillverkar Seletti sina egna lekfulla produkter där det största flaggskeppet av dem alla är just deras aplampa – Seletti Monkey Lamp. 

Seletti Monkey Lamp finns i svart eller vit färg, däremot i en mängd olika utföranden och som både taklampa, vägglampa eller bordslampa. Gemensamt är dock att den lilla apan håller i en glödlampa på ett eller annat vis. Seletti Monkey Lamp är designad av Marc Antonio.

Så vill du ha blanda äkta italiensk design med en riktigt snygg och lekfull lampa är Selettis aplampa ett måste.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA GOLVLAMPORNA TILL SOVRUM

En inredningsdetalj som syns

Vill du inreda med något som verkligen sticker ut och drar uppmärksamheten till sig är en gullig liten apa ett bra alternativ. Aplampor går nämligen ingen obemärkt förbi. Förmodligen är det den sällsynta designen tillsammans med apans inbjudande uttryck som drar nyfikenheten till sig. 

Vill du ha ännu mer djurliv i hemmet så går det med fördel att kombinera en lampa apa med andra djurlampor. Placera sedan ett gäng gröna växter i närheten så blir det ett ordentligt djungeltema helt plötsligt. 

Inredning ska inte inte bara vara stilrent, tråkigt och enligt konstens alla regler. Lekfull inredning är oerhört underskattat och något vi ska försöka förmedla mer av här på Inredningsinspiration.