Sängbricka med ben: 4 fina frukostbrickor!

Här hittar du 4 snygga sängbrickor med ben som kommer förgylla helgmornarna framöver! Praktiska frukostbrickor med fällbara ben som gör att brickan är enkel att förvara när den inte används. Sängbrickorna är tillverkade i trä och bambu vilket sätter en extra härlig känsla på frukosten.

Finns det något mysigare än att ligga och dra sig någon timme extra på lördagsmorgonen och veta att man har hela helgen framför sig? Knappast! Men det som gör det ännu bättre är att slå två flugor i en smäll och även inta frukosten när man ändå ligger och drar sig sängen. Sängbrickor med ben gör det lätt att både servera och äta frukosten direkt i sängen.

Här är 4 fina tips på frukostbrickor!

Inlägget innehåller annonslänkar.

4 sängbrickor med ben

Mer om frukostbrickorna

1. Sängbricka med ben från Sagaform

äggkopp-djurmotiv

Hur snygg är inte denna sängbricka med ben från stilsäkra Sagaform? Sängbrickan kommer bli din bästa vän på mysiga helgmornar. Benen är hopfällbara vilket gör att frukostbrickan är enkel att förvara. För bästa hållbarhet bör brickan behandlas med olja lite då och då.

2. Frukostbricka med fällbara ben

äggkopp-djurmotiv

Sängbord i ek med praktiska ben som gör att brickan står stadigt i sängen. Brickan underhålls lätt genom att torka av den med en trasa men bör också regelbundt oljas in. Benen är fällbara för en enklare förvaring.

3. Vit frukostbricka i mahogny trä

äggkopp-djurmotiv

En vit frukostbricka i mahogny trä som är lika användbar till lyxfrukosten som till picknicken eller middagsbjudningen. Brickan har en matt finish och fällbara ben.

4. Snygg sängbricka i trä

äggkopp-djurmotiv

Fin sängbricka med ben i klassisk design som både har fällbara ben och praktiska handtag. Brickan står lika stadigt i sängen som på picknickfilten. 

Varför en sängbricka med ben?

Det är få saker som känns så lyxigt som att en lördagmorgon bli serverad frukost på sängen och få ligga kvar några timmar extra i sängen innan man startar helgen. Kaffekoppen, ostmackan och yoghurtskålen gör sig extra bra när de får avnjutas i sängen lite då och då. 

Men för att just kaffekoppen ska stå stadigt i sängen behövs naturligtvis något bra att servera den på. En sängbricka med ben har just den egenskapen att den står stadigt vilket så klart är precis det man vill. 

Andra saker som vi tycker gör att sängbrickan med ben är bättre än exempelvis frukostbrickor utan ben är att de är lättare att placera när det finns lite luft under brickan. Täcke, filtar eller kuddar är saker vi kan ha i sängen som gör brickan lite mer svårplacerad när frukostbrickan inte har några ben. 

Sedan är ju frukostbrickor med ben ett betydligt snyggare alternativ än de brickor som är helt platta. Benen gör att sängbrickan får en lite lyxigare design och känns mer rejäl till skillnad mot sina konkurrenter.

LÄS OCKSÅ: 8 BÄSTA OSTBRICKA SET

Sängbrickan – ett lyxigt “bord” att ha i sängen

Att ha ett bord i sängen är kanske inte superinbjudande vid en första tanke. Men om man fyller “bordet” med nybakat bröd, nybryggt kaffe och lite exotiska frukter så är det kanske inte så dumt att ha ett bord i sängen ändå. I alla fall inte en stund på lördagsmorgon. 

Att kalla sängbrickan för ett bord är självklart att överdriva en aning, men det blir lite mer bordsliknande om sängbrickan har ben. Det blir dessutom mer stabilt och enklare att hantera i sängen vilket så klart är win win.

Frukostbricka med ben – användbar till mer än bara frukost

Måste en frukostbricka på ben enbart användas till frukost? Självklart inte. Frukostbrickan går precis lika bra att använda till annan servering som vid middagsbjudningen eller födelsedagskalaset.

Frukostbrickorna på ben är väldigt stiliga att ställa fram även på middags- eller vardagsrumsbordet om det inte är en allt för stor bricka vill säga. Skiva upp lite chark och ost, några kex och vindruvor så kommer frukostbrickan förvandlas till en magisk charkbricka istället. 

Vid andra bjudningar och tillställningar kan frukostbrickan vara användbar som kakfat eller bara som ett extra hjälpmedel vid dukning för att slippa springa fram och tillbaka flera gånger. 

Frukostbrickor, både med- och utan ben, har ett stort användningsområde och de brukar komma till användning när man minst anar det. Det är med andra ord en bra investering av flera anledningar och vi tycker att alla bör ha en frukostbricka med ben i hemmet att ta till både för lyxfrukosten och middagsbjudningen.