Bästa Ostbricka Set: 8 Snygga Ostbrickor Med Tillbehör!

Är du på jakt efter ett ostbricka set har du hittat rätt! Här visar vi 8 snygga set ostbrickor med tillbehör som kommer ta ost- och vinkvällarna till nästa nivå. Fyll brickan med goda ostar, charkuterier, frukt, marmelad och ett passande vin så är kvällen räddad. Vi har samlat de bästa ostbrickorna med massor av användbara tillbehör.

Ostbrickorna här nedan är i olika storlek, design och prisklasser. Vi visar även hur du gör den bästa ostbrickan och vad som är bra att tänka på för att hitta de bästa ostbricka setet för dig.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är ett ostbricka set?

Ett ostbricka set är en uppsättning verktyg och tillbehör som används för att servera och äta ost med. Det är vanligtvis en komplett uppsättning av ostverktyg som inkluderar olika typer av knivar, skedar och gafflar som är utformade för att skära, servera och ta upp olika typer av ost. Setet innehåller naturligtvis också en ostbricka för att placera osten på.

Ostbricka set finns i olika storlekar och varianter, från små set med bara några verktyg till stora uppsättningar med flera knivar och tillbehör. De kan också vara tillverkade av olika material som trä, marmor, keramik eller metall.

Att använda ett ostbricka set kan vara ett sätt att skapa en festlig och elegant stämning vid olika tillfällen som vid middagar och fest. Det kan också vara ett praktiskt verktyg för att skära och servera ost på ett professionellt sätt. 

8 ostbricka set

Vad kan man ha på en ostbricka?

Det finns många olika saker som man kan ha på en ostbricka, utöver själva ostarna såklart. Här är några förslag på vad man kan inkludera på en ostbricka:

Ostar – Välj olika sorter av hårdost, mjukost och halvhårdost för att erbjuda en varierad smakupplevelse.

Frukt – Skär upp frukt i bitar, t.ex. vindruvor, päron eller äpple som kan kombineras med ostarna.

Nötter – Rostade nötter ger en härlig crunch och kan också förhöja smaken av osten.

Charkuterier – Skinka, salami eller prosciutto kan läggas på samma bricka som osten.

Bröd – Servera en blandning av olika bröd och kex, såsom baguette, vattenkex eller surdegsbröd.

Marmelad eller honung – Lägg till lite söthet genom att servera marmelad eller honung som fungerar bra med många ostar.

Oliver – svarta eller gröna oliver ger en annan smakdimension och kan användas som dekoration på brickan.

Tillbehör – lägg till ostknivar, små skålar, ostgafflar och pincetter för att göra det enklare för gästerna att ta för sig av osten och tillbehören.

LÄS ÄVEN: BÄSTA SKÄRBRÄDORNA I TRÄ

Bra att tänka på när du köper ostbricka set

När du köper en ostbricka är det några saker du bör tänka på för att bli så nöjd med ditt köp som möjligt. Här är våra bästa tips på saker att ha i  åtanke för att pricka rätt!

Storlek

Tänk på hur många personer som oftast kommer att äta samtidigt och hur mycket ost du vill servera när du väljer storlek på ostbrickan. En för stor eller för liten ostbricka kan påverka upplevelsen av serveringen.

Material

Ostbrickor finns i olika material som trä, marmor, keramik och metall. Tänk på vilket material som passar dig och din inredning bäst samt vilket material som matchar din övriga dukning.

Tillbehör

Ostbrickor med tillbehör som ostknivar och skedar är det som brukar inkludera i ostbricka set. Tänk på vilka tillbehör som är inkluderade och om de passar för den typ av ost som du vill servera samt att alla önskade tillbehör ingår.

Betyg och recensioner

Innan du köper en ostbricka är det alltid bra att läsa recensioner och betyg från andra kunder. Det kan hjälpa dig att välja en ostbricka av hög kvalitet och som uppfyller dina förväntningar.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA OSTHYVLARNA

ost-vin-bild

Så gör du en snygg ostbricka – 5 tips!

Att göra en snygg ostbricka är en konstform och det finns många sätt att göra det på. Här är några tips för att göra en vacker och välkomnande ostbricka som passar alla tillfällen:

1. Blanda ostar

En bra ostbricka bör innehålla en blandning av ostar med olika texturer, smaker och mjukhetsgrader. Kombinera hårda och mjuka ostar, milda och smakrika sorter för att tillfredsställa alla smaker. Var noga med att välja kvalitetsostar från olika regioner för att ge variation i smaker.

2. Lägg upp snyggt

Lägg ostarna i grupper och använd en ostkniv för att skära ostarna i lämpliga bitar. Var noga med att arrangera ostarna på ett snyggt och estetiskt tilltalande sätt, kanske i en spiral eller rad. Lämna tillräckligt med utrymme mellan ostarna så att det är lätt för gästerna att plocka upp bitarna.

3. Tillbehör

Ostbrickan bör inte bara innehålla ostar utan också andra smakfulla tillbehör. Lägg till druvor, fikon, nötter, oliver, choklad eller bröd för att skapa en intressant blandning. Det är också trevligt att inkludera en skylt som visar vilken ost som är vad.

4. Använd en fin bricka

Det är viktigt att använda en vacker ostbricka som passar in med övrig dukning. En rustik träbricka passar bra med en mer avslappnad atmosfär, medan en marmorbricka ger en mer elegant känsla. Tänk på att välja en bricka som är tillräckligt stor för att rymma alla dina ostar och tillbehör.

5. Servera vid rätt temperatur

Olika ostar kräver olika temperaturer för att bäst avnjutas. Se till att du serverar dina ostar vid rätt temperaturer för att få ut det mesta av smaken. Hårdare ostar som cheddar och gouda ska serveras vid rumstemperatur medan mjukare ostar som brie och camembert bör serveras lätt kylda.

LÄS OCKSÅ: SNYGGA TAPASBRICKOR MED SKÅLAR

ost-vin

Ostbricka set – kul present för ostälskare

Ett ostbricka-set kan vara en riktigt rolig present för ostälskare och perfekt för någon som gillar att bjuda på festliga tillställningar hemma. Ett ostbricka-set kan innehålla allt som behövs för att skapa en välkomnande och trevlig atmosfär för att njuta av ostar och tillbehör.

Det finns många olika ostbricka-set att välja mellan, från enkla och eleganta till mer omfattande set med olika tillbehör som ostknivar, små skålar, ostgafflar och pincetter. Som vi varit inne på kan du också hitta set i olika material, som trä, marmor, glas eller sten.

När du väljer ett ostbricka-set som present, tänk på mottagarens personliga stil och smak och välj en design som du tror kommer att passa honom eller henne. Det är också en bra idé att kolla recensioner från tidigare köpare för att få en bättre förståelse för kvaliteten och användbarheten av olika ostbricka-set.

Oavsett om det är till en födelsedag, jul eller bara som en spontan gåva kan ett ostbricka-set verkligen göra en ostälskare glad och ge dem möjlighet att bjuda in vänner och familj för att dela sin passion för ost!

 

LÄS OCKSÅ: BÄSTA CHAMPAGNEKYLARE