Serveringsbricka Med Handtag – 8 Snygga Val!

När det gäller heminredning är det inte bara de stora möblerna som gör skillnad. Även mindre tillbehör, som en stilfull serveringsbricka med handtag kan ha stor inverkan på hemmet tycker vi. Dessa praktiska föremål är inte bara användbara för att servera mat och dryck, utan kan också tillföra mycket karaktär och charm till ditt hem.

Här visar vi några av våra favoriter när det kommer till serveringsbrickor med handtag.

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 fina serveringsbrickor med handtag

1. Bambubrickset med handtag

serveringsbricka-med-handtag-1

Ta med naturens skönhet in i ditt hem med Bloomingvilles bambubrickor med handtag, som levereras som ett förtrollande set med en stor och en liten bricka. Dessa bambubrickor kombinerar både dekorativa och praktiska egenskaper. Använd dem med fördel som serveringsbrickor för att presentera dina favoriträtter på ett elegant sätt.

När de inte används kan brickorna enkelt placeras framme som en  dekorativ detalj där de tillför en organisk känsla och tilltalande visuell dimension till ditt hem.

Den lilla brickan mäter 8 cm i höjd och 35 cm i diameter, medan den stora brickan mäter 10 cm i höjd och 45 cm i diameter.

2. Serveringsbricka från Eva Solo

serveringsbricka-med-handtag-2

Njut av enastående servering med Nordic kitchen serveringsbricka, som inte bara ger dig ett stadigt grepp utan också adderar stil till dina kaffe- eller frukostserveringar. Med denna eleganta bricka kan du erbjuda dina gäster en upplevelse utöver det vanliga.

Med sin storlek på 50 cm i längd, 34 cm i bredd och 6 cm i höjd erbjuder den gott om plats för att arrangera och presentera dina favoritdrycker och läckra rätter.

3. Rund serveringsbricka med handtag

serveringsbricka-med-handtag-3

Låt Emma serveringsbricka, skapad av den välrenommerade designerduon HolmbäckNordentoft för det prestigefyllda varumärket Stelton, bli ett smakfullt tillskott till din inredning. Denna bricka är en del av den omtyckta Emma-serien och erbjuder en harmonisk kombination av stil och funktion.

4. Rund serveringsbricka med handtag i rotting

serveringsbricka-med-handtag-4

Denna minimalistiska skönheten Balcony – serveringsbricka med en diameter på 36,5 cm, skapad av det danska varumärket Audo Copenhagen. Denna unika bricka är utformad med en perfekt balans mellan enkelhet och naturliga inslag. Handtagen, som är skickligt virade i rotting, ger brickan en organisk och rustik känsla. Med sitt stilrena utseende blir Balcony serveringsbricka en elegant och funktionell komponent i dina serveringstillfällen. 

5. Marmorbricka med handtag

serveringsbricka-med-handtag-5

Se charmen och funktionaliteten hos denna eleganta marmorskiva som pryds av handtag mässing – en sann kombination av stil och användbarhet! Denna bricka är inte bara dekorativ utan även oerhört praktisk. Den fungerar utmärkt som ett vackert uppläggningsfat där du kan presentera dina läckra rätter med en touch av förfining. Dessutom kan den användas som en vacker plattform för att ställa ljus och skapa en romantisk atmosfär i ditt hem.

6. Stor serveringsbricka av järn

serveringsbricka-med-handtag-6

Upplev enastående stabilitet när du serverar frukost på sängen eller njuter av en läcker fika med denna unika bricka från  varumärket Broste Copenhagen. Brickans industriella känsla tillför en särskild charm till din servering. Tillverkad av  järn är denna bricka inte bara robust och pålitlig, utan även en stilfull inredningsdetalj. 

7. Serveringsbricka i trä

serveringsbricka-med-handtag-7

Förstklassig serveringsupplevelse med denna exklusiva serveringsbricka av bokträ från Kockums, perfekt för att presentera frukost eller fika. Med sin stilrena och tidlösa design kommer denna bricka att bli en elegant kompanjon till dina serveringstunder. Handtagen på sidorna ger inte bara en stadig och bekväm grepppunkt, utan tillför även en touch av funktionell skönhet till dess övergripande estetik.

8. Serveringsbricka med handtag i modern design

serveringsbricka-med-handtag-8

Ge dig själv eller dina nära en extra dos av lyx med denna vackra serveringsbricka från Andersen Furniture, perfekt för att servera frukost på sängen eller njuta av en fridfull söndagsmorgon. Tillverkad av pulverlackerat stål, erbjuder denna bricka en perfekt kombination av hållbarhet och elegans. De eleganta handtagen av ekträ tillför en subtil och naturlig skönhet till den minimalistiska och grafiska designen.

Vad är en serveringsbricka med handtag?

En serveringsbricka med handtag är ett mycket användbart redskap i varje hem. Den är utformad med en platt yta och har handtag på varje sida för att underlätta bärandet av mat och dryck från ett rum till ett annat. Handtagen hjälper till att säkerställa att brickan hålls stabil under transport, vilket minimerar risken för spill.

Serveringsbrickor med handtag kommer i en mängd olika material, design och storlekar. Du kan hitta allt från stora, rustika träbrickor, till små, eleganta brickor i metall eller glas. Vissa har inbyggda fördjupningar för att passa glas eller koppar, medan andra har en helt platt yta för maximal flexibilitet.

Vad gäller designen finns det ett enormt utbud att välja mellan. Om du föredrar en minimalistisk stil kan du hitta enkla, stilrena brickor i neutrala färger. Om du vill ha något mer iögonfallande kan du välja en bricka med ett distinkt mönster eller i en levande färg.

När kommer serveringsbrickor med handtag till användning?

Serveringsbrickor med handtag är användbara i en mängd olika situationer. De är självklart perfekta för att servera frukost på sängen, men de är också ett utmärkt hjälpmedel för att transportera mat och dryck när du har gäster. Du kan använda dem för att bära ut ett fat med hembakade kakor till vardagsrummet, eller för att servera kaffe och te på terrassen.

Men serveringsbrickor med handtag är inte bara praktiska vid servering. De kan också användas för att skapa vackra stilleben på ditt kaffebord, där du kanske ställer upp några ljus, en vas med blommor och några av dina favoritböcker. Eller så kan du använda dem för att organisera småsaker i ditt hem, som fjärrkontroller, nycklar eller smycken.

 

LÄS OCKSÅ: SNYGGA BRANDSLÄCKARE FRÅN SOLSTICKAN

Vad ska du tänka på när du köper en serveringsbricka med handtag?

När det kommer till att köpa en serveringsbricka med handtag finns det flera faktorer att ta hänsyn till. En av de viktigaste är storleken på brickan. Du vill ha en bricka som är stor nog att rymma allt du vill servera, men samtidigt inte så stor att den blir klumpig och svår att hantera.

Det är också viktigt att tänka på brickans material. Träbrickor har en varm och naturlig känsla, men kan vara svåra att rengöra om de fläckas. Plast- och metallbrickor är däremot mycket lättare att rengöra, men kanske inte har samma estetiska tilltalande som trä.

Handtagens utformning och storlek är också viktiga aspekter att överväga. Handtagen bör vara tillräckligt stora och ergonomiskt utformade så att du kan få ett bra grepp om dem. Dessutom bör de vara tillräckligt robusta för att klara vikten av de föremål du vill bära på brickan.

serveringsbricka-bild

Hur kan snygga serveringsbrickor med handtag bli en del av heminredningen?

Även om serveringsbrickor med handtag främst är praktiska föremål, behöver det inte betyda att de inte kan vara estetiskt tilltalande. I själva verket kan en välvald serveringsbricka vara en mycket effektiv inredningsdetalj i ditt hem.

En vackert utformad serveringsbricka kan skapa ett iögonfallande fokus på ditt matbord eller kaffebord. Genom att matcha brickans färg eller stil med andra element i rummet kan du skapa en harmonisk och sammanhängande look. Alternativt kan du använda brickan som en kontrastpunkt för att bryta av och addera intresse till ett rum med annars neutrala eller monokroma färger.

Serveringsbrickor med handtag kan också användas för att skapa attraktiva stilleben eller ”vignetter” i ditt hem. Du kan till exempel arrangera ett urval av dina favoritböcker på brickan, tillsammans med några doftljus och kanske en liten vas med färska blommor. På så sätt blir brickan inte bara ett praktiskt verktyg, utan också en vacker och personlig del av din inredning.

 

LÄS OCKSÅ: TAPASBRICKA MED SKÅLAR

Vilka olika material finns det att välja på för serveringsbrickor med handtag?

När det gäller material för serveringsbrickor finns det ett stort utbud att välja mellan. Varje material har sina egna unika egenskaper och fördelar, så det är viktigt att välja det som bäst passar dina behov och stilpreferenser.

Trä är ett mycket populärt val för serveringsbrickor. Det är varmt, robust och ger en naturlig och organisk känsla. Träbrickor finns i allt från bleka, skandinaviska toner till mörkare, mer traditionella nyanser.

Metallbrickor, som rostfritt stål eller mässing, ger en mer modern och industriell look. De är mycket tåliga och lätta att rengöra, vilket gör dem till ett utmärkt val för den som vill ha en praktisk och långvarig serveringsbricka.

Keramik och stengods är också populära materialval för serveringsbrickor. De har en tyngd och soliditet som bidrar till en känsla av lyx och kvalitet. Plus, med en mängd olika glasyrer och ytor att välja mellan, kan du verkligen hitta något som passar din personliga stil.

Oavsett vilket material du väljer, kan du vara säker på att en serveringsbricka med handtag kommer att vara ett praktiskt och snyggt tillägg till ditt hem. Oavsett om du använder den för att servera morgonkaffet eller som en del av din inredning, kommer du att uppskatta dess mångsidighet och charm.