Bästa Sidenörngott 2023 (Bäst i Test) – 4 Snygga Val!

Att investera i ett sidenörngott är inte bara en lyx utan en väsentlig del av en hälsosam skönhetssömn. Med sina otaliga fördelar för både hår och hud är sidenörngottet en hemlighet som många har omfamnat för att vakna upp varje morgon med en strålande känsla. 

Här har vi samlat de bästa sidenörngotten för en magisk skönhetssömn.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vad är ett sidenörngott?

Som namnet antyder är ett sidenörngott ett örngott framställt av äkta siden, ett fiber som kommer från silkesmaskens unika och imponerande kokonger. Detta material har länge varit känt för sin otroliga mjukhet och lyxiga, skinande yta, vilket gör det till ett sant nöje att vilja sitt huvud på.

Bästa Sidenörngott – Sammanfattning (Topp 4)

 

4 bästa sidenörngott

Sidenörngott Bäst i Test –
Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Sidenörngott Lenoites Mulberry Rosegold

sidenörngott-2

Unna dig en natts riktig skönhetssömn med Lenoites lyxiga silkesörngott – en upplevelse som tar din sömnkvalitet till oanade höjder! Tillverkade med omsorgsfull precision och av 100% rent mullbärssilke är dessa örngott en hyllning till komfort och elegans.

Varje tråd av detta silkeslena tyg är glänsande och lång och de strävar efter att omfamna dig med en underbar känsla mot huden. Med ett förföriskt mjukt beröring och enastående hållbarhet ger Lenoites silkesörngott en sensationell sovupplevelse som du kommer att längta efter varje kväll.

 

2. Svart sidenörngott Soft Cloud

Med detta sidenörngott kan du glömma bekymmer som fuktighet och svett under natten. Silkesfibren har en unik förmåga att absorbera minimalt med svett, vilket håller dig fräsch och sval oavsett omgivningstemperatur. Det är dags att säga farväl till klibbiga nätter och välkomna en fridfull sömn i en temperaturreglerad miljö.

sidenörngott-4

3. ByBarb Silk Pillow

Med detta sidenörngott får du inte bara en behaglig och avkopplande sömn, utan det gör också underverk för ditt hår och din hud. Sidenets silkeslena yta minskar friktionen mot håret vilket resulterar i färre slitage- och trasselproblem.

sidenörngott-1

4. Sidenörngott i äkta Mulberrysiden

Slumra in till den skönhetssömn du förtjänar med Amelie Soie Beauty Pillow, en sensationell kudde i äkta mulberrysiden i 22 momme*! Upplev en sann känsla av lyx och komfort när du lägger huvudet på denna himmelska kudde.

sidenörngott-3

Fördelar med sidenörngott

Vilka fördelar kan egentligen ett sidenörngott erbjuda förutom bekvämlighet? Ja, bortsett från den självklara lyxiga känslan finns det faktiskt flera andra fördelar. Den första är att siden är naturligt hypoallergent. Detta innebär att det är mindre benäget att orsaka allergiska reaktioner jämfört med andra material. För de av oss som har känslig hud eller lider av allergier kan detta vara en enorm fördel och göra skillnad i sömnkvaliteten.

En annan fördel med siden är dess förmåga att reglera temperatur. Det kan hålla oss svala under varma sommarnätter och varma under kyliga vinterkvällar vilket gör det till ett utmärkt val oavsett årstid.

Men det är inte allt, det finns fler fördelar! Till exempel är sidenörngott särskilt snällt mot vårt hår och vår hud. Siden minskar friktionen vilket kan bidra till mindre skador på håret som kan leda till att det blir “frissigt”. Samma gäller huden – mindre friktion kan betyda mindre rynkor. Tänk dig att vakna upp varje morgon med mjukare hud och smidigare hår. Visst låter det bra?

 

LÄS OCKSÅ: LYXIGA SÄNGKLÄDER

Då passar sidenörngott som bäst

När är då rätt tillfälle att investera i ett sidenörngott? Någon specifik tidpunkt är svår att peka ut, för ett sidenörngott är faktiskt en utmärkt investering när som helst på året. Men om vi försöker att identifiera specifika tillfällen när det kan vara särskilt lämpligt så kan det vara när du känner att din sovkvalitet behöver lite extra. Kanske har du haft svårt att sova på grund av allergier eller känslig hud. Eller kanske du bara vill skämma bort dig själv eller någon du bryr dig om med en riktigt lyxig gåva.

Ett sidenörngott kan också vara en perfekt gåva för någon som uppskattar lyxiga textilier och värdesätter sin skönhetssömn. Det är inte bara en skön upplevelse att lägga huvudet på utan också en vacker inredningsdetalj i sovrummet.

sidenörngott-bild1

Att tänka på när du väljer sidenörngott

Att välja rätt sidenörngott är en viktig del i strävan efter den perfekta sömnen. Men med så många alternativ på marknaden, vad ska man tänka på? Här följer några viktiga överväganden som kan hjälpa dig att göra det rätta valet.

Materialkvalitet

Alla sidenörngott är inte skapade lika. Var uppmärksam på kvaliteten på silket. För det bästa valet så se till att välja ett örngott tillverkat av 100% mulbärssiden, som är den finaste typen av silke. Dess långa fibrer gör att det känns mjukt och lyxigt mot huden samtidigt som det håller i många år.

Trådtäthet

Trådtätheten, eller momme som det kallas inom sidenproduktion, är en annan viktig faktor. Den representerar sidenvikt, med högre nummer som indikerar tyngre och mer hållbart siden. Ett örngott med en momme på 19 eller högre är att rekommendera för optimal hållbarhet och lyxkänsla.

Färg och stil

Tänk på hur sidenörngottet kommer att passa in i ditt sovrum. Kanske vill du ha ett örngott som matchar din befintliga inredning, eller kanske du vill att det ska bli en färgstark accentpunkt. Oavsett din stil finns det ett stort utbud av färger och mönster att välja mellan.

 

LÄS ÄVEN: INSPIRATION TILL SOVRUMMET

sidenörngott-bild2

Skötselråd – Hur tvättar man sidenörngott?

Även om det kan verka lurigt är det faktiskt ganska lätt att underhålla ett sidenörngott. Men det är viktigt att tvätta det på rätt sätt för att behålla dess kvalitet och lyster.

Det första steget är att alltid kolla tvättanvisningarna som följer med ditt örngott. Generellt sett bör du tvätta det i kallt vatten med ett skonsamt program. Använd ett mild tvättmedel som är speciellt framtaget för siden, undvik starka tvättmedel och blekmedel som kan skada fibrerna. Ett annat viktigt tips är att aldrig torktumla ditt sidenörngott – låt det istället lufttorka. Det kan ta längre tid, men det kommer att förhindra att fibrerna blir förstörda och att glansen går förlorad.

Snygga sidenörngott för vacker bäddning

Finns det något bättre än att hoppa i en säng med vackert bäddade kuddar? Vi tror inte det! Med ett sidenörngott kan du förvandla din säng till en lyxig oas. Sidenörngott finns i en rad olika färger och mönster, allt för att matcha dina önskemål och ditt hem. Kanske föredrar du ett klassiskt vitt örngott för en tidlös och elegant look eller kanske du vill uttrycka din personlighet med ett djärvt färgval, kanske en djup smaragdgrön eller en rik bordeaux?

Oavsett vilket val du gör kommer ett sidenörngott säkerligen att förbättra din sängs utseende och känsla. Det är inte bara ett vackert tillskott till ditt sovrum, det är också en investering i din sömnkvalitet. Så varför inte skämma bort dig själv med lite lyx varje natt? Ett kvalitetsörngott kan göra underverk för din sömn, och det är du absolut värd.

Sidenörngott bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-sidenörngott har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är sidenörngottet som helhet som ska bedömas.

Vi har analyserat massor av sidenörngott vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa sidenörngotten på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de sidenörngott vi tycker är bäst i test.

Vanliga frågor och svar