8 fina solspeglar i guld, silver och svart

Här hittar du 8 snygga solspeglar för alla olika typer av inredningsstilar och hem. Solspegeln är lika mycket en användbar spegel som en vacker väggdekoration!

Den runda solliknande spegeln är en spgel både för hallen, sovrummet och vardagsrummet. Den blandar de dekorativa med det användbara och blir en fin inredningsdetalj oavsett vart den placeras. 

Här har vi samlat några av våra favoriter i guld-, silver- och svart färg.

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 snygga solspeglar

Mer om solspeglarna

1. Lyxig solspegel i guld

äggkopp-djurmotiv

Riktigt snygg spegel i form av en sol med detaljerade solstrålar. Spegeln blir en iögonfallande väggdekoration som verkligen sätter avtryck i rummet.

2. Dekorativ solspegel från Eichholtz

äggkopp-djurmotiv

Med massor av solstrål-liknande detaljer blir denna solspegel verkligen en dekorativ inredningsdetalj i hemmet. Spegeln passar utmärkt att ha i sovrummet eller hallen.

3. Spegel med solmönstrad ram

äggkopp-djurmotiv

En större spegel med solmönstrad ram som passar hemmets alla rum. Här kan man spegla sig i den stora spegeln samtidigt som ramen bidrar med snygg väggdekoration.

4. Solliknande spegel med järnram

äggkopp-djurmotiv

Stabil spegel med järnram som reflekterar mycket ljus vilket får rummet att se större ut. Guldfärgad ram i form av blomblad. En mycket dekorativ spegel som helt klart drar uppmärksamheten till sig.

5. Spegel i metall och spegelglas

äggkopp-djurmotiv

Med sina tydliga solstrålar och guldfärgade yttre går det inte ta misste på vad denna spegel ska efterlikna. En lite enklare, men ack så fin, solspegel som blir en snygg inredningsdetalj i hemmet.

6. Solspegel i Art Deco

äggkopp-djurmotiv

I antik mässing sätter denna solspegel i Art Deco utförande en alldels egen prägel på rummet. Den blandar gammalt med modern och blir en fin väggdekoration oavsett i vilket rum den används.

7. Solspegel i silver

äggkopp-djurmotiv

Med sin moderna design är denna spegel något för den som har en modern inredningsstil i hemmet. Solspegeln i silver blir ett perfekt välkommande redan i hallen!

8. Solspegel med svart ram

äggkopp-djurmotiv

Solspegel med svart ram och guldfärgade detaljer som passar i alla hem. Snygg spegel som passar lika bra som väggdekoration.

Vad är en solspegel?

En solspegel är en rund spegel för väggen som kan liknas vid en sol. Ramen runt spegeln är formad som solstrålar vilket ger spegeln ett väldigt unikt och iögonfallande utseende. Spegelramen är oftast i mässing- eller guldfärg men det finns även varianter i andra färger också. 

De solliknande speglarna finns i en mängd olika färger, storlekar och design från både välkända- och mindre tillverkare. 

Priset på solspeglar kan variera väldigt mycket då det finns solspeglar i exklusiv design men också betydligt billigare alternativ.

LÄS ÄVEN: 16 VÄGGHÄNGDA LJUSSTAKAR

Små och stora solspeglar till alla rum

Solspegeln är en spegel som ofta tar lite mer plats på väggen än många andra speglar. Självklart beror det på vilken annan spegel man jämför med men ramen, solstrålarna, från solspegeln sticker ut ganska mycket från själva spegeln för att få rätt “solstråle-effekt”. 

Men det finns naturligtvis både stora och små solspeglar så det går att anpassa efter behov. 

Oavsett om du är på jakt efter en spegel till hallen, sovrummet eller vardagsrummet är solspegeln alltid ett bra alternativ. Det är en spegel som sticker ut lite mot annan inredning och bryter av på ett positivt sätt. 

De stora solspeglarna gör sig superbra på en stor vardagsrums- eller sovrumsvägg medan de mindre solspeglarna ofta gör sig bäst i hallen eller köket där det inte brukar finnas lika mycket väggyta att placera spegeln på. 

Solspegeln är en spegel för hemmets alla rum och en inredningsdetalj som matchar de flesta inredningsstilar bra.

solspegel-bild

Guld, silver och svart – populära färgval

Att det är guld och mässing som dominerar i färgväg på solspeglarna är föga förvånande med tanke på att det är gul-liknande färger precis som solen. En spegel i gul, som faktiskt är solens riktiga färg och inte guld och mässing, blir lätt för skrikigt och det är snyggare att ha lite dovare färgtoner. 

Solspeglar i silver och svarta solspeglar är också populära färgval både bland tillverkare och konsumenter. De är två tacksamma färger att inreda med och som passar bra till de flesta inredningsstilar. 

Så se till att välj en solspegel, både vad gäller design och färg, som du tror kommer passa bra i hemmet och gärna i fler rum än där du först tänkt använda den. Det är alltid bra att kunna flytta runt sin inredning i hemmet när man tröttnar eller vill få in en ny känsla i rummet.

3 tips – Här passar solspegeln bäst

En solspegel på väggen passar bra i hemmets alla rum, men det finns några rum där vi tycker den gör sig bättre än på andra ställen. 

 

Hallen 

Vem vill inte ha ett soligt välkomnande när man kommer hem? Har du plats för en väggspegel i hallen är det helt klart en bra plats för solspegeln. Perfekt för att dubbelkolla frisyren en sista gång innan man ger sig iväg. 

 

Vardagsrummet

En stor solspegel på vardagsrumsväggen kan verkligen ge rummet en helt ny känsla. Det blir en lyxig inredningsdetalj som kommer få mycket uppmärksamhet då många timmar spenderas just i vardagsrummet. 

 

Sovrummet 

Ibland kan det vara lite svårt att veta vad man ska dekorera väggarna i sovrummet med för något. Det landar nästan alltid i tavlor eller en hylla av något slag, men man ska inte glömma bort väggspegeln. En snygg väggspegel passar väldigt bra i sovrummet och så kan man kamma till morgonfrisyren direkt vaknar. 

Som vi tidigare varit inne på passar solspegeln så klart även i köket, uterummet och hemmets andra rum också. Men vi tycker den gör sig extra bra i just hallen, vardagasrummet och sovrummet. Hoppas du fått några bra tips på solspeglar och att du hittar någon favorit här i inlägget.