20 Snygga Solstolar & Solsängar 2024

Inlägget innehåller annonslänkar.

Snygga solstolar och solsängar är något som kan göra vilken uteplats som helst riktigt mysig och hemtrevlig. Det är något speciellt med att lägga sig på uteplatsen och gassa i solen tillsammans med en bra bok och något gott att dricka. Det är svensk sommar när den är som bäst!

20 snygga solsängar och solstolar 2024

Solstol Adredna

En klassisk och prisvärd solstol i massivt och hållbart akaciaträ. Solstolen är fällbar så den är enkel att plocka med sig till badstranden. En riktigt snygg solstol i all sin enkelhet.

Solstol Adredna

Stilren och snygg solstol som går att justera för att få till den bekvämaste positionen. Stolen är tillverkad i konstrotting och är stapelbar vilket gör den enkel att förvara under vintersäsong. Finns i fler färger.

Solstol Adredna

Riktigt läcker trädgårdsstol att luta sig tillbaka i efter en lång arbetsdag. Trädgårdsstolen är tillvekrad i trendig teak och det finns en fotpall att köpa till separat om så skulle önskas.

Solstol Adredna

Dansk design när den är som bäst! Denna lyxiga loungestol tillhör Click-kollektionen från danska HOUE. Med en stomme i aluminium, armstöd av bamboo och sittkomfort av plastlameller (som dessutom går att byta) kommer denna snygga loungestol förgylla många somrar i framtiden.

Solstol Adredna

Med ett smart litet tak kan du enkelt skydda dig från solen när den lyser som starkast. Denna lyxiga solsäng med tak är tillverkad i lärkträ som kommer från hållbart skötta skogar och är därför ett miljömedvetet val.

Solstol Adredna

Med en tidlös design och material i konstrotting blir denna utomhusmöbel en ny favorit i trädgården. Det finns andra möbler i samma serie för att få en snygg helhet. Dyna ingår.

Solstol Adredna

Två fina solstolar i konstrottning med inkluderande bord som inger en riktigt härlig lounge-känsla. Bordet har en toppskiva i härdad glas. Sits- och ryggdynor ingår.

Solstol Adredna

En klassisk solstol i teak med fyra olika ryggpositioner att välja på. Solstolen leveraras färdigmonterad så du kan börja använda den så fort den anländer till trädgården.

Solstol Adredna

Tennesse däckstol är tillverkad i värmebehandlad ask och har en inkluderande fåtölj och fotpall. En kombinerad däck- och vilstol som även fungerar bra som solstol.

Solstol Adredna

Reglerbar vilstol som finns i flera olika utförande och det går att köpa till en fotpall för extra bekvämlighet. Stolen är tillverkad i furu och hamparep vilket gör att stolen är helt och hållet ekologisk.

Solstol Adredna

Snygg solsäng i konstrotting som är reglerbar i två olika lägen. Sängen går att använda som fåtölj så här kan du slå två flogir i en smäll – solsäng och solstol i ett.

Solstol Adredna

En stilren och fin solsäng från Italien som kommer förgylla trädgården lite extra i sommar. Solsängen finns i flera olika färger så du kan hitta någon som passar just dig. Med det praktiska solskyddet finns det heller ingen risk att bränna sig när solen steker som mest.

Solstol Adredna

Solsäng i flätad rotting som passar lika bra i vardagsrummet som på uteplatsen. Dynorna är i 60% polyester och 40% bomull, fyllda med polyesterskum, vilket garanterat ett skönt underlag.

Solstol Adredna

En smart solsäng som även kan användas som en soffa. Solsängen har fem olika rygglägen så man kan ligga bekvämt och läsa sin bok i solskenet. När middagsgästerna sedan kommer framåt kvällen går solsängen enkelt göra om till en mysig soffa att hänga i!

Solstol Adredna

Med praktiska bakhjul kan du enkelt förflytta denna klassiska solsäng dit du önskar. Sängen har en justerbar rygg vilket gör att du kan anpassa den efter dina egna behov och bästa bekvämlighet.

Solstol Adredna

Vacker solbädd i bambu för både inom- och utomhusbruk. Här finns ett ryggstöd som går att fälla så det finns möjlighet att både ligga och sitta upp i bädden. 

Solstol Adredna

Äkta italiensk design! Med teak av högsta kvalité kommer denna solbädd hänga med säsong efter säsong. Ryggen är ställbar och de bakre benen har hjul för att underlätta förflyttning av solsängen.

Solstol Adredna

Justerbar rund solsäng som går att göra ”halv” när man behöver mer utrymme på uteplatsen. Fungerar precis lika bra som en lyxig loungemöbel som en skön solsäng. Tillverkad i konstrotting.

Solstol Adredna

Svensktillverkad designmöbel av designern Andreas Martin-Löf. Detta är en unik utomhusmöbel som verkligen kommer sätta avtryck på altanen eller uteplatsen. 

Solstol Adredna

Koppla av tillsammans med din partner på denna superfina dubbel solsäng! Det är en utomhusmöbel som kommer ta uteplatsen till nästa nivå. Solstolen har två bekväma kuddar och en justerbar kapell som ger skugga när solen blir för stark.

Snygga solsängar och solstolar att inreda altanen med

Fina solsängar och solstolar är så mycket mer än bara perfekta möbler att sitta och ha det skönt i solen. Dom tillför mycket till inredningen på altanen och skapar en härlig sommarkänsla som få andra möbler eller inredningsdetaljer gör. 

Både solstolen och solsängen är två stora möbler som verkligen tar för sig på uteplatsen eller i trädgården. Det är två möbler som verkligen syns och används nästa varje dag. Därför tycker vi det är viktigt att det inte bara är en skön solstol att sitta i, utan även att den är fin att titta på och matchar med övrig inredning. För visst finns det snygga solstolar! Det är lätt att tankarna dras till dom där klassiska brassestolarna när man tänker på solstolar. Men det finns naturligtvis finare varianter än så. 

Att inreda balkongen, altanen eller uteplatsen med en lyxig solsäng eller praktiskt solstol kommer göra att platsen känns mer ombonad och somrig. Se till att försöka matcha material och utseende med övrig inredning. Gillar du den bohemiska inredningsstilen kanske en solsäng i rotting eller bambu passar bäst. Eller föredrar du den avskalade och enkla stilen kanske en solstol i aluminium är det du letar efter.

LÄS ÄVEN: BILLIGA UTEMÖBLER – MATGRUPPER & LOUNGESET

Funktionell eller fin solstol, vad ska jag välja?

Att välja rätt solstol kräver inte jättestor- men ändå lite omtanke. Ska jag välja en skön stolstol eller är det viktigare att den är fin? Hur stor ska den vara och vilka finesser bör finnas? Det viktigaste här är att du är medveten om vad som finns att välja på – valet är så klart upp till dig. 

Att välja på en funktionell eller snygg solstol behöver du knappt fundera på. Nuförtiden finns det mängder av alternativ som uppfyller båda dom kraven. Om du mot förmodan ändå skulle behöva välja så fundera på hur mycket du tror att solstolen eller solsängen kommer att användas. Kommer stolen åka fram så fort solen visar sig, ja då är det så klart bättre att gå på den funktionella och bekväma biten. 

Vad gäller funktionalitet och finesser så finns det solstolar med solskydd, på hjul, med parasoll, gungfunktion eller dryckeshållare. Du hittar sällan en stol som har alla dessa praktiska finesser, med med lite tur kanske en solstol som har några av dom funktionerna. Å andra sidan kan du då lägga det här med skönhet åt sidan. Det går sällan hand i hand.

Vilken är den bästa solstolen och solsängen 2024?

Vilken som är den bästa solstolen och solsängen 2024 är så klart svårt att svara på eftersom vi alla har olika behov, tycke och smak. Den bästa solstolen för den ena kanske inte alls passar den andre. Samma sak gäller solsängen. Den solsäng som är bäst för någon kanske är för kort för en annan. Det finns med andra ord mycket att väga in och vilken som är den bästa solsängen och solstolen 2024 är högst individuellt. 

Däremot finns det några saker att tänka på för att hitta den solstol eller solsäng som passar bäst just för dig. 

Storlek

Storleken är viktig både vad gäller plats i och utanför solstolen/solsängen. Tar den för mycket plats på uteplatsen kommer det vara en möbel som mest är i vägen när den inte används och då är det lätt det blir ett irritationsmoment. Är solsängen för kort kan det bli ett problem och är solstolen för smal kan det även då uppstå problem. 

Lutning 

Nästan alla solstolar och solsängar är justerbara, däremot kan det skilja hur mycket det går att vinkla ryggstödet och vilka olika lutningar som finns att välja på. För självklart kommer det inte vara bekvämt att sitta i en solstol med rak rygg timme ut och timme in. Se till så det är en justerbar rygg och att lutningen går att anpassa efter egna behov så du hittar den bästa positionen just för dig. 

Bekvämlighet 

Med bekvämlighet menar vi sitt- och liggkomfort men även möjlighet till förflyttning av möbeln. Sitt- och liggkomforten kan ofta justeras genom att byta ut madrassen. Däremot finns det både solstolar och solsängar där madrass ingår, då är det viktigt att se till så den är i något material du gillar. Vad gäller förflyttning spelar vikt en stor roll men det finns också varianter som har två hjul nedtill vilket gör det väldigt enkelt att rulla iväg solsängen till en annan del av uteplatsen.

Design 

Vi har varit inne på det tidigare men för att verkligen trivas med sin sommarmöbel gäller det även att den har ett snyggt uteseende och design. Den ska ändå stå framme i minst tre månader och kommer i högsta grad påverka inredningen och känslan på uteplatsen. Du kommer ångra ditt köp om du inte väger in designen. Var så säker. 

Om du har dessa fyra delar i åtanke och verkligen försöker hitta en möbel som lever upp till de krav du har inom dessa områden så kommer du garanterat hitta den bästa solstolen eller solsängen som passar dig bäst. 

LÄS OCKSÅ: BADEN BADEN-STOL BÄST I TEST

En dubbel solsäng eller två enkla, vad är bäst?

Dubbel solsäng har blivit allt vanligare bland sommarmöblerna i inredningsbutikerna men den har inte riktigt fått genomslag i de svenska trädgårdarna än. Det är en stor och lyxig möbel som man direkt vill hoppa ner och chilla i tillsammans med någon man tycker om. 

Solsängen för två tar så klart mycket plats och väger en hel del så det är ingenting man flyttar på i första taget. Så har du tänkt att ha solsängen placerad på ett och samma ställe hela sommaren är det så klart inget problem, men föredrar du att flytta runt och följa solen på dagarna kan det bli omständigt. 

Att istället för en solsäng dubbel använda sig av två enkla solsängar har sina fördelar, även om det inte är lika mysigt. Två enkla solsängar kan lätt flyttas, det går även ställa ett bord mellan stolarna om så önskas och de är lättare att förvara dom på vintern. 

Vi önskar verkligen vi kunde rekommendera en dubbel solsäng framför två enkla solsängar eftersom det är en pampig och mysig sommarmöbel. Men tyvärr är det inte så. Det är betydligt mer praktiskt (och många gånger ekonomiskt) att välja två sängar istället för en dubbel. Med det sagt vill vi ändå lyfta den dubbla solsängen och har du plats, plånbok och en önskan om att ha just en sådan möbel är det ett alldeles utmärkt val!