Bästa Soppskål Med Öron: Snygga Skålar Till Löksoppa!

Är du på jakt efter soppskålar med öron har du hittat rätt. Här visar vi två soppskålar med öron som är perfekt för fransk löksoppa. Löksoppskålar kännetecknas främst av öronen, men också av dess stilrena och eleganta design där de gärna vilar på fot. 

Inlägget innehåller annonslänkar.

Det här är en soppskål med öron

En soppskål med öron, eller öronskål, är en skål som vanligtvis används för att servera soppa. Och då främst löksoppa. Soppskålar med öron är vanligtvis djupa och har höga sidor för att hålla soppan varm och förhindra att den rinner över. Öronen på skålen ger en stabil greppunkt när man håller skålen med båda händerna.

Det finns många olika typer av soppor som kan serveras i en soppskål med öron, bland annat:

  • Löksoppa
  • Nudelsoppor
  • Tomatsoppor
  • Grönsakssoppor

Soppskålar med öron

Soppskålar för fransk löksoppa

Soppskålar med öron är perfekt för att servera en klassisk fransk löksoppa ur, också känd som soupe à l’oignon. Denna rika och smakfulla soppa serveras traditionellt i en ugnssäker skål, ofta gjord av keramik eller stengods, med öron för att göra det lättare att hantera den varma skålen.

Den djupa formen på en soppskål med öron hjälper också till att hålla soppan varm längre och förhindrar spillning när man serverar soppan. Löksoppan kan toppas med skivor av rostat bröd och gratineras med en rik ost på toppen vilket ger en krämig och smakrik soppupplevelse.

Så planerar du att servera fransk löksoppa till middag, överväg att använda en soppskål med öron för att ge dina gäster en maxad upplevelse vad gäller fransk löksoppa.

LÄS ÄVEN: BÄSTA SALTSTEN FÖR MATLAGNING

Öronen kännetecknar löksoppskålar

Öronen är en av de mest kända kännetecknen för löksoppskålar. Löksoppskålar är som sagt vanligtvis tillverkade av keramik eller stengods och har höga, böjda sidor som hjälper till att hålla soppan varm längre. Öronen på skålen ger en stabil grepppunkt när man håller skålen med båda händerna vilket är särskilt viktigt eftersom löksoppan ofta serveras varm.

Utöver öronen är löksoppskålar ofta utformade med en bred bas och en smal topp, vilket hjälper till att hålla soppan på plats och förhindrar spillning. De kan också ha en liten handtag på ena sidan för att göra det lättare att bära dem.

Löksoppskålar är så klart perfekta för att servera fransk löksoppa ur men de kan också användas för att servera andra typer av soppor och grytor. Oavsett vilken typ av soppa du väljer att servera är soppskålar med öron ett bra val alla typer av soppa.

Bra att tänka på när du köper soppskålar med öron

När du ska köpa soppskålar med öron finns det några saker som är bra att tänka på:

Material

Soppskålar kan vara tillverkade av olika material såsom keramik, porslin eller stengods. Tänk på att vissa material, som exempelvis stengods, kan hålla soppan varm längre än andra material.

Storlek

Det är viktigt att tänka på storleken på soppskålen. En för liten skål kan göra att soppan rinner över medan en för stor skål kan se oproportionerlig ut på bordet. En standardstorlek för en soppskål är vanligtvis mellan 500-700 ml.

Design

Det finns många olika designer av soppskålar med öron på marknaden så välj en design som passar din personliga smak och stil. Tänk också på att soppskålen ska matcha övriga porslin och dukning som du har där hemma.

LÄS OCKÅS: 4 SNYGGA SAUTEUSEPANNOR

soppa-skål

Vad kostar löksoppskålar?

Priset på löksoppskålar med öron kan variera beroende på material, storlek och design. En enkel keramisk soppskål med öron kan kosta mellan 50-100 kronor, medan en större och mer påkostad modell i porslin eller stengods kan kosta upp till ett par hundra kronor eller mer.