Bästa Glasskopa 2023: 8 Glasskedar (Bäst i Test)

En glasskopa är ett praktiskt hjälpmedel när man ska äta glass i stora lass. Den hjälper till att göra fina runda kulor samtidigt som det är väldigt enkelt att få med rätt mängd glass i varje skopa. Här visar vi de 8 bästa glasskoporna just nu som kommer underlätta rejält nästa gång det är dags för kulglass.

Inlägget innehåller annonslänkar.

4 bra glasskopor

Glasskopor – Våra 4 favoriter!

1. Bäst i test: Snygg glasskopa i rostfritt stål

glasskopa-1

Koki är en elegant och modern glasskopa som är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål. Designad av Valerio Sommella är denna glasskopa den perfekta hjälpen för alla glassentusiaster.

Koki har en mjuk design på handtaget som mynnar ut i en naturlig skopa som ger ett bekvämt och välbalanserat grepp. Dess längd gör det enkelt att gräva i djupa burkar eller skålar och dess välformade sked passar även för mjukglass och grädde.

Koki är tillverkad av 18/10 rostfritt stål och har en längd på 17,6 cm och bredd på 5,6 cm.

2. Glassked med ergonomiskt handtag

glasskopa-3

Oxo’s glasskopa är en praktisk och elegant lösning för att servera upp din favoritglass! Skopan är tillverkad i rostfritt stål vilket gör den tålig och hållbar samtidigt som den har ett bekvämt handtag i termoplast.

Den rundade formen av skopan gör att du enkelt kan ta ut fina glasskulor och placera dem på tallriken.

Skopan tål maskindisk vilket gör den enkel att rengöra efter användning.

3. Klassisk glasskopa med enkel lösgäring av glassen

glasskopa-2

Denna klassiska glasskopa med skrapa är en enkel och ett självklart val för alla glassälskare! Glasskopan är designad för att enkelt lösgöra glassen från behållaren med ett enkelt tryck från handtaget.

Den runda formen på skopan gör det enkelt att ta ut stora, fina glasskulor. Skrapan på baksidan är perfekt för att få ut sista biten av glassen ur behållaren.

Glasskopan är tillverkad av högkvalitativt material som är både hållbart och lätt att rengöra. Måttet är på 53 mm och L 225 mm vilket gör den enkel att hantera och förvara. 

4. Glasskopa med trähandtag från Dorre

glasskopa-4

Gladis glasskopa är en praktisk och stilren glassked som hjälper till att skopa upp perfekta, runda glasskulor. Handtaget är tillverkat av fin ek vilket ger en trevlig känsla när man håller i skopan.

För att underlätta användningen kan man värma glasskopan under varmt vatten innan man börjar använda den. Detta gör det enklare att skopa upp glassen och förhindrar att glassen fastnar i skopan.

Använd Gladis glasskopa till efterrätten, kalaset eller fikat för att ge en extra touch av elegans!

Fördelar med glasskopan

Att använda en glasskopa istället för en vanlig matsked har sina fördelar.

Här är några fördelar vi tycker glasskopan har jämfört med att skopa glass med vanlig sked.

Jämn portionering

En glasskopa ger en jämn portionering av glass vilket är viktigt om du vill att alla i sällskapet ska få lika mycket. Det kan vara svårt att uppnå samma mängd med en vanlig sked eller gaffel.

Renlighet

När du använder en glasskopa minskar risken för att du råkar smutsa ner glassen eller behållaren vilket är extra viktigt om du serverar glass till många personer.

Enkelhet

Att använda en glasskopa är mycket enklare än att försöka skopa glass med en vanlig sked. Skopan ger bättre grepp på glassen och minskar risken för att glassen ska slinka ur skopan.

Snabbhet

Genom att använda en glasskopa kan du snabbt och enkelt portionera ut glass till flera personer samtidigt vilket sparar tid. Dessutom rymmer en glasskopa mer än en vanlig sked vilket innebär att du får med dig mer volym vid varje “skopning”.

 

LÄS OCKSÅ: BAKMASKINER BÄST I TEST

Bra att tänka på inför köp

Att köpa en glasskopa kommer förmodligen inte vara din livs viktigaste investering, men det är fortfarande viktigt att bli nöjd med sitt köp så klart.

Här är några saker vi tycker är bra att ha i åtanke för att hitta rätt:

Storlek

Tänk på vilken storlek du vill ha på dina portioner och välj en skopa som matchar detta. Glasskopor finns i olika storlekar så se till att välja en som passar dina egna önskemål.

Material

Glasskopor finns i olika material som exempelvis metall, rostfritt stål eller plast. Metallkopor kan vara mer hållbara medan plastkopor kan vara lättare att använda.

Form

Tänk på vilken form du vill ha på din glasskopa. En rak kant kan vara mer praktiskt för att få ut glassen medan en rundare form kan ge en snyggare glasskula och ett finare upplägg.

Funktion

Vissa glasskopor har en funktion som gör det lättare att frigöra glassen från skopan. Det finns även glasskopor som leder värme för att glassen lättare ska släppa från skopan.

Ergonomiskt handtag

Tänk på hur glasskopan ligger i din hand och om den har ett ergonomiskt grepp som gör det enklare att använda. En skopa som ligger bra i handen gör att du kan använda den under längre tid utan att det blir obekvämt eller gör ont.

LÄS OCKSÅ: SOCKERKAKSFORM BÄST I TEST

ostkupa-3

Hur använder man en glassked?

En glassked är inte speciellt svår att använda. En av de stora fördelarna är just enkelheten och att den fungerar mer eller mindre som en vanlig sked men är lite bättre utformar och ibland har några praktiska funktioner.

Här är några tips på hur vi tycker glasskeden används bäst:

  1. Värm glassen en aning: Se till att glassen är mjuk nog att enkelt kunna skopas upp. Om glassen är för hård kan det vara svårt att få upp den med skopan men det kan skilja från glassort till glassort.
  2. Börja skopa: Greppa tag i handtaget på glasskopan och placera skopans öppning över glassen.
  3. Skopa upp glass: För att skopa upp glass, pressa skopan ner i glassen och skopa upp en lagom stor portion av glass. Försök att få en jämn portion av glass som får plats i skedens skopa.
  4. Placera glassen: Håll skopan över tallriken eller struten och vänd den upp och ner för att placera glassen. Om du vill kan du använda en kniv för att skrapa bort överskott av glass från skopan.
  5. Upprepa: Upprepa processen för att skopa upp fler portioner av glass.
  6. Skölj glasskopan: Efter användning, skölj glasskopan med varmt vatten för att rengöra den. 

Det är viktigt att du använder rätt storlek på glasskopan för att få rätt portion av glass. Det är också bra att veta att vissa glasskopor kan ha funktioner som hjälper till att frigöra glassen från skopan vilket gör användningen ännu enklare.

Glasskopor med olika funktioner

Glasskopor med fjäder eller glasskopor som leder värme är två funktioner som verkligen kan underlätta serveringen.

Så här fungerar dem:

Glasskopa med fjäder: En fjäderglasskopa har en fjädermekanism som hjälper till att släppa ut glassen från skopan när du trycker på handtaget. Denna typ av glasskopa kan vara användbar för att få ut glassen på ett enklare sätt, speciellt om glassen är lite hårdare eller frusen.

Glasskopa med värme: En glasskopa med värme är byggd så att värmen från handen snabbt når ner till skopan och gör det lättare att servera glassen. Det är alltså endast kroppsvärmen som behövs, ingenting annat.

 

LÄS ÄVEN: BÄSTA UGNSFORM

glasskopa-bild1

Glasskopor bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-glasskopor har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier:

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är glasskopan som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av glasskopor vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa glasskoporna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de glasskopor vi tycker är bäst i test.