Bästa Sockerkaksformen 2024 – 8 Bakformar! (Bäst i Test)

Ingenting slår doften av nybakad sockerkaka som sprider sig i hemmet. För att uppnå den perfekta konsistensen, gyllenbruna ytan och den fantastiska smaken krävs en riktigt bra sockerkaksform. Oavsett om du är en passionerad hemmabagare eller bara älskar att överraska dina nära och kära med smarrig sockerkaka så har vi hittat de bästa sockerkaksformarna för att hjälpa dig att nå bakningens höjder.

Här hittar du 8 snygga sockerkaksformar som också levererar gång på gång!

Inlägget innehåller annonslänkar.

8 Snygga Sockerkaksformar

1. Bäst i test: Rund sockerkaksform i guldfärg

sockerkaksform-1

Med denna snygga sockerkaksformen i rund form med guldfärgat aluminium och non-stick beläggning kommer bakningen både bli lättare och roligare. Denna form kombinerar både stil och funktionalitet för att skapa imponerande bakverk.

Tillverkad av stöpt aluminium erbjuder denna bakform utmärkt värmefördelning för en jämn och effektiv bakning. Den vackra guldfärgade ytan tillför en touch av glamour till köket och gör formen till en sann prydnad för dina bakprojekt.

Med en kapacitet på 1,4 liter har denna form tillräckligt med utrymme för att skapa generösa sockerkakor som kommer att imponera på både familj och vänner.

2. Hushållspappershållare i marmor

sockerkaksform-2

Ge dina fika gäster en kärleksfull sockerkaka med hjälp av denna hjärtformade sockerkaksform. 

Tillverkad av aluminium med en praktisk non-stickbeläggning garanterar att denna bakform gör  en smidig bakning och enkel lossning av kakan. Dess material säkerställer också en jämn värmefördelning för en perfekt bakresultat varje gång.

Med en längd på 27 cm, en bredd på 28 cm och en höjd på 10 cm ger denna hjärtformade bakform gott om utrymme för att skapa en generös kaka som kommer att sprida både kärlek och glädje.

3. Rund bakform från KitchenAid

sockerkaksform-3

Få enastående bakresultat med KitchenAid Metal bakeware-serien och deras imponerande bakform. Denna bakform är inte bara tillförlitlig och praktisk utan också utformad för att göra bakningen till en fröjd.

KitchenAid bakformen är försedd med en hållbar non-stick-beläggning på både insidan och utsidan. Detta säkerställer att dina bakverk enkelt lossnar från formen och att rengöringen blir enkel och smidig. 

Med en generös diameter på 24 cm ger denna bakform tillräckligt med utrymme för att skapa imponerande bakverk. Dess basmaterial av 8 mm tjockt aluminium ger stabilitet och motstår böjningar vilket ger en pålitlig och långvarig prestanda.

Denna kakform är även säker att använda i ugnen vid temperaturer upp till 230 °C.

4. Sockerkaksform i silikon

sockerkaksform-4

Förenkla bakningen med Lékué’s innovativa sockerkaksform som gör det lätt att lossa kakan utan problem. Denna form är speciellt utformad med tanke på bekvämlighet och användarvänlighet.

Tillverkad av silikon erbjuder Lékué’s sockerkaksform enastående non-stick-egenskaper. Det betyder att du inte längre behöver oroa dig för att kakan ska fastna i kanterna. Du kan enkelt och smidigt lossa kakan från formen utan att den går sönder eller kladdar.

Den flexibla och mjuka silikonkonstruktionen gör det möjligt att trycka ut kakan enkelt och försiktigt utan att skada den. Formen är också lätt att rengöra, vilket sparar tid och ansträngning i köket.

5. Nordic Ware blossom bundt bakform

sockerkaksform-5

Njut av enastående bakresultat med Nordic Ware Blossom Bundt bakform. Denna imponerande form kombinerar funktionalitet och stil för att ge dig fantastiska bakverk utan besvär.

Tillverkad av gjuten aluminium, erbjuder Nordic Ware Blossom Bundt bakform överlägsen värmeledning för en jämn och jämnt genomgräddad kaka. Den robusta konstruktionen garanterar också hållbarhet och pålitlighet för långvarig användning.

Med sin effektiva non-stick-beläggning kan du enkelt lossa kakan från formen utan att den fastnar eller går sönder. 

6. Vit sockerkaksform i två delar

sockerkaksform-6

Fånga konsten att baka med Clever Baking’s praktiska sockerkaksform i två delar som hjälper dig att skapa läckra och lockande kakor med vackra mönster. Denna form är ett  tillskott från det ansedda varumärket Villeroy & Boch.

Clever Baking sockerkaksform är utformad för att underlätta ditt bakande och skapa resultat som kommer att imponera. Dess smarta tvådelade design gör att du enkelt kan lossa kakan utan att riskera att den går sönder. Med enkelhet kan du skapa konstfulla mönster och strukturer som kommer att förhöja dina bakverk till nya nivåer.

Med en generös kapacitet på 2,4 liter kan du baka kakor som är perfekta för att dela med familj och vänner!

7. Avlång sockerkaksform i lyxig design

sockerkaksform-7

Uppgradera din bakning med denna avlånga sockerkaksform från Nordic Ware. Formens unika detaljerade mönster inspirerat av pralinernas eleganta utseende kommer att ge dina sockerkakor en extra touch av stil och fascination.

Med en längd på 25 cm och en bredd på 15 cm ger denna form tillräckligt med utrymme för att skapa generösa  sockerkakor som kommer att imponera på både utseende och smak. Med en volym på 140 cl kan du baka kakor som är perfekta för att dela med familj och vänner vid alla tillfällen.

Nordic Ware’s avlånga sockerkaksform är utformad med noggrannhet och kvalitet i åtanke. Dess hållbara konstruktion och uppmärksamhet för detaljer garanterar en jämn och jämnt genomgräddad kaka varje gång.

8. Rund bakform i svart från Le Creuset

sockerkaksform-8

Skapa läckra och fluffiga bakverk med Le Creuset bakform, en pålitlig följeslagare som kommer att ge dig fantastiska resultat att dela med dina nära och kära vid nästa fikastund.

Tillverkad av hållbart kolstål erbjuder Le Creuset bakform en pålitlig prestanda för en jämn och välgräddad kaka varje gång. Detta material är känt för sin värmeledningsförmåga vilket gör att värmen fördelas jämnt i formen och ger dig perfekt bakresultat.

Le Creuset bakform är också mycket mångsidig och tål att användas i frysen. Detta ger dig möjlighet att förbereda och frysa dina bakverk inför framtida tillfällen eller för att bevara deras färskhet.

Sockerkaksform vs springform – vad är skillnaden?

En sockerkaksform och en springform är två olika typer av bakformar som används för att baka olika typer av kakor eller bakverk.

En sockerkaksform är ofta en rund form med en central hålighet som används för att baka sockerkaka. Formen är vanligtvis tillverkad av metall och kan som sagt ha en non-stick-beläggning för att underlätta lossningen av kakan från formen. En sockerkaksform är oftast inte justerbar i storlek och har inget lock.

En springform är också en rund form, men den är justerbar i storlek och har en lös botten som kan tas bort. Det gör det lättare att ta ut kakan från formen och den är idealisk för bakverk som cheesecake eller pajer.

Skillnaden mellan sockerkaksformen och springformen ligger alltså i deras design och funktion. En sockerkaksform är utformad för att baka sockerkaka medan en springform är mer flexibel och kan användas för en mängd olika bakverk och pajer.

 

LÄS OCKSÅ: BAKMASKIN BÄST I TEST

sockerkaka-bild1

Rund eller avlång sockerkaksform – vad ska jag välja?

Valet av sockerkasform gäller inte bara material utan även vilken form den ska ha. Är det en rund, hjärtformad eller kanske avlång sockerkaksform som gäller? Sockerkaksformar finns som du sett i olika former men de två vanligaste formerna är rund och avlång.

  • Klassisk: Den runda är den traditionella formen för sockerkaka och är den form som vanligtvis används i recept. Om du vill ha en klassisk sockerkaka är en rund form ett bra val!
  • Jämn bakning: Om du vill ha en jämn bakning av sockerkakan är det bäst att välja en rund form eftersom luftcirkulationen i formen är bättre och kakan jämnar ut sig bättre än i en avlång form.
  • Dekoration: Om du vill dekorera kakan kan det vara enklare att göra det på en avlång form eftersom den ger en större yta för dekoration.
  • Portioner: Om du vill ha mindre portioner eller om du vill ha en sockerkaka som är lätt att skiva och servera kan en avlång form vara ett bättre alternativ eftersom det är lättare att skära kakan i mindre bitar.

Så, om du vill ha en traditionell sockerkaka är en rund form ett bra val medan en avlång form kan vara bättre om du vill dekorera kakan eller skära den i mindre bitar. Båda formerna fungerar dock bra för att baka sockerkaka, så vad man ska välja är så klart efter eget tycke och smak.

 

LÄS OCKSÅ: BÄSTA DEGSKRAPA

sockerkaka-bild

Sockerkaksform bäst i test – Så bestämde vi vilka

Våra bäst i test-sockerkaksformar har vi sammanställt genom att utgå från tre olika kriterier. 

1. Funktion.

2. Design.

3. Betyg och recensioner.

Till skillnad mot många andra sidor har vårt bäst i test inte enbart utgått från funktion, utan vi tycker även att design och recensioner från tidigare användare är minst lika viktigt. Det är sockerkaksformen som helhet som ska bedömas och inte enbart vilka funktioner som finns. 

Vi har analyserat massor av sockerkaksformar vid flera olika återförsäljare och genom egna erfarenheter samt en mängd betyg, recensioner och kommentarer från användare bildat oss en uppfattning om vilka som är de bästa sockerkaksformarna på marknaden just nu utifrån våra tre grundkriterier. 

Resultat sammanställer vi här vilket resulterar i en lista med de sockerkaksformar vi tycker är bäst i test.