16 Adventsljusstakar För Levande Ljus 2023

Här hittar du 16 adventsljusstakar för levande ljus som kommer förgylla hemmet i vintermörkret. Adventsljusstaken är självklar på vardagsrumsbordet, köksbordet eller hallbordet under juletiden och det finns massor av snygga alternativ för alla hem. 

Vi har letat reda på de bästa  adventsljusstakarna för vanliga ljus, blockljus och värmeljus som garanterat kommer falla dig i smaken. Utbudet av ljusstakar är stort och det finns något för alla olika typer av inredningsstilar.

Inlägget innehåller annonslänkar.

16 adventsljusstakar för levande ljus

Mer om några utvalda favoriter

1. Season ljusstake med levande ljus

äggkopp-djurmotiv

Otroligt snygg och tidlös ljusstake som du själv kan anpassa efter säsong, därav namnet. Ljusstaken är från älskavärda George Jensen som alltid levererar inredning i världsklass.

2. Rund ljusstake med inspiration från natthimlen

äggkopp-djurmotiv

Med inspiration från natthimlen som har månen som mittpunkt blir denna ljusstake en riktigt snygg inredningsdetalj oavsett i vilket rum du placerar den. Går bra att använda som adventsljusstake under vintertid och som en mer vanlig ljusstake andra delar av året.

3. Rund adventsljusstake för blockljus

äggkopp-djurmotiv

Rund adventsljusstake för blockljus som går bra att använda året om. Den stilfulla ljusstaken har placeringen av ljusen lite höjt vilket ger en vågig och lyxig känsla.

4. Adventsljusstake i mässing för levande ljus

äggkopp-djurmotiv

Stilig ljusstake för 4 ljus i mässing från den danska designern Mogens Lassen. Den kubiska ljusstaken är en riktig designikon och syns runt om i hela världen.

5. Molekyl ljusstake i mässing, silver eller svart 

äggkopp-djurmotiv

Magnetisk ljusstake som själv går att ändra till önskvärt läge. Ljusstaken finns i mässing, sillver eller svart färg och påminner om små molekyler som bygger upp vårt universum.

6. Adventsljusstake För Levande Ljus – från Design House Stockholm

äggkopp-djurmotiv

Vacker adventsljusstake i grå eller röd färg. Ljusstaken är designad av Jonas Grundell och ingår i Design House Stockholms kollektion.

Skapa rätt julstämning med adventsljusstakar för levande ljus

Det finns många sätt för att skapa en mysig julkänsla i hemmet, men att plocka fram en fin adventsljusstake för levande ljus slår det mesta. Det är något speciellt med att få tända det där första ljuset och känna hur julen närmar sig. 

Julgranen, juldekorationer, julgardiner och adventsljusstakar är vad som behövs för att hitta den där perfekta julstämningen som man vill åt under några veckor på vintern. Att förvandla hemmet till en rödvit plats med vacker juldekoration och massor av levande ljus är magiskt. 

Adventsljusstakar för levande ljus passar bra i de flesta av hemmets alla rum, men det är framförallt i köket eller vardagsrummet som vi brukar placera dom. De levande ljusen ska man se till att ha under uppsikt hela tiden så använd ljusstaken i det rummet som du befinner dig i.

LÄS OCKSÅ: 16 FINA VÄGGLJUSSTAKAR

Stort utbud – adventsljusstakar för alla hem

Utbudet av adventsljusstakar är stort och de påhittiga och kreativa designerna avlöser varandra. Det finns adventsljusstakar både för levande ljus och med belysning för alla olika typer av inredningsstilar så det finns något som passar alla. 

Flera av ljusstakarna passar även alldeles utmärkt att använda året om så det behöver inte vara något som du bara plockar för inför julen. De lite mer moderna varianterna har sällan utmärkande julmotiv som exempelvis små tomtar, utan är mer stilrena och enfärgade i sitt utförande. 

Nästan alla de stora och välkända varumärkena i inredningsvärlden på den svenska marknaden har något form av adventsljusstake i sitt sortiment. Ernst, George Jensen, Sagaform, Star Trading och House Doctor för att nämna några. 

Som sagt, de kreativa och snygga designerna med genomtänkta detaljer och fina finesser gör att det blir lika mycket en snygg inredningsdetalj som kan användas året om som en mysig adventsljusstake under julen.

SE ÄVEN: 12 MAGISKA LJUSSTAKAR I MÄSSING

solspegel-bild

Adventsljusstakar för ljus, blockljus och värmeljus 

Adventsljusstakar för levande ljus finns i olika former och vi tänkte gå igenom dom lite mer här. Ljusstakar för vanliga stearinljus, blockljus och värmeljus finns det gott om så det går att hitta sin egna favorit. Det ena utesluter inte det andra och det kan vara snyggt att blanda dessa modeller i hemmet. 

 

Adventsljusstake vanliga stearinljus 

Adventsljusstakarna med vanliga ljus är helt klart de mest populära. Här finns det alla olika utformningar och designer som du kan tänka dig. Ljusstakar i mässing, svart och silver är vanligt förekommande och att ljusen placeras i nivåskillnad har blivit allt mer populärt de senaste åren. 

 

Adventsljusstake blockljus

Adventsljusstakar för blockljus är ofta designade mer som fat och har utrymme för dekoration som exempelvis mossa eller snöliknande bomull. Adventsljusstaken för blockljus går även många gånger dekorera med små tomtar och man kan sätta sin egen finish på ljusstaken. 

 

Adventsljusstake värmeljus 

Ljusstakar för värmeljus kan många gånger likna de ljusstakar som används för blockljus men i lite mindre skala. De är ofta dekorerade med kottar, mossa eller tomtar för att få ljusstaken lite extra julig. 

Det som skiljer dessa olika alternativ åt är framförallt designen och adventsljusstakarna för blockljus och värmeljus ofta har utrymme för dekoration vilket adventsljusstakar för vanliga ljus många gånger saknar. Men det är som sagt fint att variera ljusstakarna och ha lite olika modeller i olika rum.

LÄS OCKSÅ: BÄSTA VÄRMELJUSHÅLLARE – 12 SNYGGA VÄRMELJUSLYKTOR

Användbar inredningsdetalj året om

Flera av ljusstakarna, eller adventsljusstakarna, beroende på vad man väljer att kalla de fungerar alldeles utmärkt att använda året om. Det är få modeller som faktiskt är till för endast vinter- och juletid vilket så så klart är bra eftersom att de får ett utökat användingsområde.

Genom att dekorera ljusstaken med ”juliga” dekorationer under vintermånaderna blir det ett mer en klassisk adventsljusstake. När julen sen är över och dekorationen får vila på vinden under resterande månader så kan ljusstaken stå kvar och bli en snygg inredningsdetalj som mycket annat vi har i hemmet.

Det som är bra med ljusstakar är att de är lätta att flytta på och använda i olika rum för att förnya känslan. Har du haft en ljusstake i vardagsrummet under en längre tid så testa placera den i exempelvis köket ett tag istället. Det kan ge köket en helt ny känsla samtidigt som du lämnar plats till något att annat ha i vardagsrummet. På så vis behöver man inte alltid köpa nya saker för att ge hemmet en ny touch vad gäller inredningen.

 

LÄS OCKSÅ: 12 BÄSTA BORDSLJUSSTAKARNA

Tidlösa adventsljusstakar för kommande år

Förutom att adventsljusstakar många gånger går att använda under årets alla månader så är det även en inredningsdetalj som sällan går ur tiden. På något vis känns alla ljusstakar ständigt aktuella och det är inget som blir omodernt oavsett utformning.

Däremot kan vissa ljusstakar inte alls passa in i vissa inredningsstilar, men och andra sidan är det sällan så att man byter stil helt och hållet i hemmet. Det är med andra ord en inredningsdetalj som fungerar år efter år och som man sällan tröttnar på. 

Vi hoppas att du fått lite tips och inspiration på snygga adventsljusstakar för levande ljus här som kommer förgylla hemmet framöver. Utbudet av ljusstakar för levande ljus är väldigt stort så hittar du inget passande här så är vi säkra på att du hittar ett annat fint alternativ någon annanstans.