Inredning i fönster

Dagens inredningsinspiration handlar om inredning i fönster. Det är en superviktig del av ett rum och vad du väljer att placera i fönstret gör enorm skillnad för rummets helhetskänsla. Vi ger därför våra mest värdefulla tips på hur du på bästa sätt inreder ett fönster och fönsterbräda på bästa sätt. Vi visar också förslag på inredningsdetaljer som blir fina ihop i just ett fönster.
(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nordic Nest, Urban Living, Åhléns, Ellos, Reforma och Oscar Clothilde.)

Hej på er, hoppas ni har haft en härlig helg hittills! Vi hoppar rakt in i dagens inredning och inspiration. Blogginlägget idag kommer att handla om inredning i fönster och inspo till fönsterbrädor. Det är en superviktig plats i hemmet för just inredningsdetaljer. Just inredningen i fönster hamnar tyvärr ofta i skymundan för andra ytor men det är superviktigt för helheten att denna plats har en stilig och genomtänkt inredning som lirar väl med resten av rummet. Generellt sett är det viktigaste tipset att hålla det avskalat på fönsterbrädorna. Det är ofta man ser alldeles för mycket olika inredningsdetaljer på just fönsterbrädorna men det enda som händer då är att ingenting får fokus. Det blir rörigt och ingen detalj får lov att stå ut. Därför tycker vi att det är viktigt att välja inredning i fönster med kärlek och lägg ned tid på det! Flytta om, byt plats, ta bort och plocka om. Till slut sitter det och det känns rätt. Olika former blir olika snygga ihop och vissa färger ska inte blandas medan andra blir en perfekt harmoni.


LÄS OCKSÅ:
2 SNYGGA BRICKSTATIV

 

Det finns några saker ett fönster med fördel bör innehålla för att skapa en genomtänkt och stilren känsla. Det är belysning, gröna växter och inredningsdetaljer. Belysningen är superviktig för den gör att det andra du har i fönstret hamnar i fokus och att fönstret blir upplyst helt enkelt. Annars står alla saker i mörker och får inget fokus alls. Antingen en bordslampa eller också en fönsterlampa. Vi har massor av snygga tips på just snygg belysning HÄR så kolla gärna in mer belysning där. Vad gäller gröna växter så är det superfint att ha ihop med andra inredningsdetaljer för att skapa liv. Växter är ju levande och det är verkligen en känsla som känns i hela rummet. Det behöver givetvis inte vara bara gröna växter utan det går precis lika bra att fylla en vas med snittblommor eller dylikt. Förutom växter/blommor och belysning till fönster är även andra inredningsdetaljer en given del av en snyggt inrett fönster. Här är det bara fantasin som sätter gränser men ett bra inredningstips är att, i de allra flesta fall, ju STÖRRE ju BÄTTRE! Små inredningsdetaljer har en stor risk att bara ge ett prottrigt och oidentifierbart intryck. Satsa på få och större inredningsdetaljer i dina fönster. Stora läckra vaser, höga ljusstakar och karaktärsfyllda skulpturer är några tips på saker som passar bra i fönster. Ett annat tips är att ställa till exempel en skulptur eller ljuslyktor ovanpå en eller ett par snygga askar. Det lyfter för det första upp inredningen så att den kommer upp en bit på höjden. Dessutom skapar det väldigt snygga kontraster och det ger ett dekorativt och medvetet intryck. Exempel på såna askar perfekta att inreda fönster med kan du hitta här.

Ett annat värdefullt tips vad gäller inredning till fönster är att ta hänsyn till fönstrets storlek och då framförallt höjden på fönstret. Har du ett stort fönster är det ännu viktigare att tänka på att jobba med stora inredningsdetaljer. Placerar du till exempel en massa små vaser på fönsterbrädan under ett stort och högt fönster kommer de mer eller mindre att försvinna. Ta ut svängarna och köp en storlek större på vasen än du tänkt från början! När det kommer till ljusstakar är det ofta så att de finns i två olika höjder. Ska du placera ljusstakar på fönsterbrädan tycker vi att de i allra flesta fall kommer att bli snyggast med de högsta ljusstakarna. Låt varje inredningsdetalj i fönstret ta plats och bli en stor del av rummets helhetskänsla.

 

Inredning och inspiration till fönster

Värdefulla tips 

  • Se till att ha någon typ av belysning i fönstret
  • Ha antingen en grön växt, blomma eller snittblommor för att skapa liv
  • Strunt i smådetaljer och ha några få, stora saker istället
  • Utgå från resten av stilen i rummet och följ den
  • Det är snyggast med udda antal saker, tre eller fem är bra tal att följa
Hoppas som alltid att ni har fått några användbara inredningstips idag och om inte annat lite inspiration på inredning. Som alltid uppskattar vi feedback och tar med varma armar emot tips och förslag så släng gärna iväg en kommentar här nedan eller maila oss.

Ha nu en härlig söndag och ta hand om er så hörs vi nästa vecka igen,