Inredningsbutiker online

Det fullkomligt vimlar av inredningsbutiker online och det är så oerhört lätt att snöa in på en eller ett par olika inredningsbutiker som man ständigt återkommer till. Eftersom utbudet av olika inredningsbutiker online är enormt så har vi sammanställt några av våra absoluta favoriter på ett och samma ställe för att du (och vi också för den delen) inte ska missa eller glömma bort några guldkorn när vi är ute på inredningsjakt.

 

Vi har sammanställt över 50 olika inredningsbutiker online som har olika inriktningar, stilar, priser, varumärken och produkter.

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Reforma, Inspiri, Solhem och Newport.)
Som sagt tillkommer det nya inredningsbutiker online titt som tätt och det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna. För några år sedan fanns det inte i närheten av lika många olika alternativ som vi har att välja på idag. Idag kan vi nästan hitta en inredningsbutik för varje inredningsstil, eller åtminstone hitta väldigt stora och bra utbud på olika inredningsstilar vid dem större inredningsbutikerna online.

I vår sammanställning som du hittar här har vi gjort små förklaringar på några av butikerna på vilka inredningsstilar dem har så du vet vart du ska börja leta om det är något specifikt du är ute efter.
Till exempel har Reforma mycket inredning i vintagestil, Inspiri satsar mer på retro, Solhem kör på skandinavisk stil medan Newport satsar mer på den lyxiga stilen för att nämna några olika inredningsbutiker online och olika stilar som kan förekomma.

Läs också:

Lodge inredning

Muubs inredning

 

I sammanställningen tar vi även upp saker man behöver tänka på innan man genomför sitt köp. Finns produkten på andra sidor till ett bättre pris? Hur lång är leveranstiden? Fraktkostnaden osv. Vi tar även upp vilka för och nackdelar det är med att handla inredning online. Vi är säkra på att dem allra flesta har koll på dem här delarna men det skadar inte att fräscha upp minnet då och då.

Vad utmärker bra inredningsbutiker online?

Ja, vad utmärker egentligen en bra inredningsbutik på nätet? Smaken är som baken och självklart är det upp till var och en att avgöra det, men här kommer några kriterier, utan inbördes ordning, som vi tycker att en inredningsbutik online bör uppfylla:

Uppdaterat sortiment – Enligt oss är det väldigt viktigt att sortimentet ständigt uppdateras. Det är inte jätteviktigt att butiken alltid ska ta in dem senaste produkterna, däremot behövs sortimentet kontinuerligt uppdateras för att butiken ska kännas levande. Tyvärr har vi sett att flera av inredningsbutikerna online, framförallt dem lite mindre, har mer eller mindre samma sortiment månad in och månad ut. Som konsument tröttnar man tillslut och slutar att besöka sidan eftersom det är samma utbud nu som för ett halvår sen. Just av den anledningen tycker vi det är viktigt att inredningsbutikerna håller sitt sortiment uppdaterat. Vi vill hitta nya inredningsinspiration vid kanske inte varje besök, men nästan..

Användarvänlighet – Det här är en oerhört viktig och bred punkt som berör flera områden. Vi kan börja med layouten som är det första vi möts av. Viktigt här är att sidan ger uttryck för den eller dem inredningsstilarna som butikerna nischat sig mot. Kommer vi in på en butik som endast har modern inredning, då ska inte layouten på hemsidan ha en retrokänsla och vice versa, ja ni fattar. Självklart har dem allra flesta inredningsbutikerna online förstått det här och har anpassat sin hemsida efter inredningsstilen dem förmedlar, men det finns några butiker som fortfarande har lite att jobba på. Strukturen är också väldigt viktig. Är sidan lätt att navigera på eller är det som hitta i en labyrint? Tydliga menyer och undermenyer, sökfält, filtreringsalternativ och kanske en sitemap är en bra förutsättning för en användarvänlig hemsida för inredningsbutikerna online.

Snabb kundservice – Finns det något mer frustrerande än när kundservicen ALDRIG svarar?! Eller åtminstone tar några dagar på sig. Nej, ska en inredningsbutik på nätet kunna konkurrera mot övriga inredningsvärlden krävs det att kundservicen är på topp med snabba svarstider och ett gott kundbemötande. Nu för tiden har fler och fler inredningsbutiker online börjat med livechat när man besöker sidan och det är något vi uppskattar och tycker är väldigt bra. Då får man snabba svar på alla frågor och funderingar som dyker upp.

Tydlig och pålitlig information – Mycket viktigt att det som faktiskt står på sidan stämmer. Står det ”Leverans inom 2-5 arbetsdagar” ska inte varorna levereras efter två veckor exempelvis. Samma sak gäller lagersaldo, priser eller kontaktuppgifter. Numer är mycket automatiserat, som till exempel lagersaldon som uppdateras kontinuerligt och därför ofta är väldigt pålitliga, däremot just leveranstiderna skiljer sig ofta verkligheten mot det som framgår på hemsidan och där har butikerna lite att jobba med.

Inspiration – Fler och fler inredningsbutiker online har börjat visa några av sina produkter i naturliga miljöer vilket vi tycker är väldigt bra. Att ge inredningsinspiration kan så klart hjälpa oss konsumenter att associera till hur det olika produkterna skulle se ut hemma hos oss vilket kan underlätta våra val. Inredning och inspiration hänger ihop väldigt mycket tycker vi och det är en av dem absolut roligaste sakerna med inredning. Att inspirera och att få inspireras av varandras inredning oavsett tycke och smak.

Fria returer – Nackdelen onlinebutikerna har mot dem fysiska inredningsbutikerna är möjligheten att känna och klämma på produkterna innan man bestämmer sig för att göra ett köp. Därför tycker vi det är viktigt med fria returer utifall produkten inte lever upp till förväntningarna eller att det är missvisande bilder. Vi är medvetna att många utnyttjar det här med fria retur för att beställa hem flera exemplar för att sedan behålla den eller dem varor som passar bäst och sedan skickar tillbaka resten men det tar vi avstånd från och tycker att man endast ska beställa det man verkligen tror faller en i smaken bäst och inte gardera upp sig med flera alternativ.

Det här var några av våra viktigaste kriterier som vi tycker en bra inredningsbutik online bör uppfylla och som gör att vi återkommer gång på gång. Men som sagt, alla har vi olika krav och önskemål vi tycker en komplett hemsida bör innehålla och det är så klart svårt för butikerna och göra alla nöjda, det är helt omöjligt skulle vi vilja påstå, däremot går det att försöka göra så många tillfreds som möjligt.

Inredningsbutiker online i framtiden

Ja, vi kan ju bara spekulera i hur framtiden kommer se ut för inredningsbutikerna på nätet men en sak är vi i alla fall säkra på och det är att den tekniska utvecklingen kommer fortsätta sin frammarsch i rasande takt. Om vi tänker oss 10-15 år framåt i tiden, vilka möjligheter kommer inte finnas då? Vi har lekt lite med tanken om vilka möjligheter som skulle kunna vara aktuella och det kommer bli intressant att följa upp den här texten om några år för att se om utvecklingen har kommit dit vi tror den är på väg. Här är några av dem delarna vi tror inredningsbutikerna online kommer att försöka utveckla för att vi konsumenter ska få en ännu bättre upplevelse av deras inredning, inspiration och butik.

AR – Augmented Reality

AR, eller Augmented Reality som förkortningen står för, handlar om att kunna addera virtuella objekt till verkligheten så att du ser mer än vad som egentligen finns där. Tänk dig att du länge funderat på att köpa en ny fåtölj men att du inte riktigt vet om den skulle passa i ditt vardagsrum eller inte. Skulle det inte då vara väldigt praktiskt att bara kunna ta fram den nya fåtöljen på telefonen eller datorn och med hjälp av tekniken så kan du placera den på önskat ställe för att få en känsla av hur det faktiskt skulle se ut om den stod där du hade tänkt. Låter det overkligt? Inte alls, tekniken finns redan (succén Pokemon Go är byggd på AR-teknik) men den är fortfarande bara i startgroparna men vi både tror och hoppas att AR-teknik kommer vara standard vid dem flesta inredningsbutikerna online inom några år. Fördelarna med AR-teknik är många, dels kommer det underlätta för oss konsumenter att välja rätt produkter vilket i sin tur leder till mindre returhantering vilket i sin tur är bra i miljösyfte. Ja, ni förstår. Det blir en snöbollseffekt och tekniken kommer vara mer eller mindre nödvändig för butikerna som vill ligga i framkant och inte vill tappa mot sina konkurrenter på den tekniska biten.

VR – Virtual Reality

Tillskillnad från AR-teknik så adderas ingenting till verkligheten här, utan VR plockar istället bort den riktiga verkligheten och ersätter den med en fiktiv verklighet. Ofta består VR-tekniken av ett VR-headseat man spänner fast framför ögonen och med hjälp av en skärm inuti VR-glasögonen så visas en digital miljö. Det sitter sedan sensorer i headsetet som känner av när man rör på huvudet och speglar då rörelserna i den digitala låtsasvärlden. Det är betyder alltså att du skulle kunna ”gå runt” i olika inredningsbutiker för att hitta tips på inredning eller inspiration även om du sitter hemma i soffan. Vi tror att även den här tekniken kommer växa väldigt mycket närmsta åren och då är vi rätt säkra på att inredningsföretagen kommer att haka på för att just kunna erbjuda sina kunder verklighetstrogna rundturer att inspireras av även om dem inte kan närvara fysiskt.

Egen design

Möjligheten att kunna sätta sin egen prägel på produkterna i högre utsträckning är något vi tror inredningsbutikerna kommer att försöka utveckla. Givetvis inte på alla produkter, men på vissa utvalda produkter vore det kul om man kunde välja att göra sin egen touch på dem. Istället för att exempelvis ”bara” kunna välja färg eller storlek på en vas, så kommer möjligheten till att skriva dit en egen text eller lägga till ett mönster vara mycket enklare. Detta är ingenting som butiken i sin tur ska beställa av återförsäljaren utan inredningsbutikerna online ska enkelt kunna lösa det här själva med hjälp av ny teknik så det ser ut som produkten faktiskt är tillverkad så från första början. Idag finns det ju företag som bara jobbar med att göra personliga tryck på kläder, muggar eller tavlor men att kunna beställa mer personlig inredning är något vi tror inredningsbutikerna på nätet kommer erbjuda mer framöver.

AR, VR och egendesignade produkter är tre delar vi tror kommer växa mer framöver. Ingenting är ju helt nytt, så vi behöver inte vänta på att tekniken ska uppfinnas, däremot handlar det mer om hur lång tid det tar innan den etablerar sig vid inredningsföretagen så vi inredningstokiga själar kan få ta del av tekniken på roligt och nytänkande vis. En av dem roligaste delarna med inredningsbutiker online kontra fysiska inredningsbutiker är just möjligheten till teknisk utvecklig som dem fysiska butikerna är lite begränsade av. Det finns såklart många företag som har både och, men känslan är att de inredningsbutiker som endast jobbar med e-handel ligger lite före dem andra eftersom dem endast har sin digitala plattform utveckla och jobba på.

 

Så, det här var lite av våra tankar angående inredningsbutiker online och kom ihåg att kolla in vår sammanställning av inredningsbutiker på nätet HÄR för att hitta nya guldkorn som erbjuder inredning och inspiration som kommer ge ditt hem det där extra lyftet som gör vardagen så himla mycket roligare!