Bästa Julgransbelysning LED 2024 (Bäst i Test)

Här hittar du massor av julgransbelysning LED samt några värdefulla tips som kan vara bra att ta med sig.

Inlägget innehåller annonslänkar.

7 fina julgransbelysningar med led

Julgransbelysning LED –
Våra 4 favoriter!

1. Julgransbelysning LED inomhus 16lj

julgransbelysning-led1

Förgyll din julgran med en skimrande glans med hjälp av denna julgransbelysning, bestrålad av 16 milda LED-lampor. Deras mjuka stråle ger en angenäm glöd som smyckar julgranen på ett alldeles lagom sätt. Denna ljuskällas lampor är distanserade med 70 cm emellan och sladdlängden når 150 cm.

2. Julgransbelysning 25 ljus LED

julgransbelysning-led3

Låt din julgran stråla i ett subtilt ljus med hjälp av denna julgransbelysning, som pryds av 25 eleganta LED-lampor. Den gröna kabeln smälter in väl med granens barr och med en strömförsörjning på 230V och en IP20-klassificering är denna belysning redo att ge din jul en extra dos av ljus och stämning.

3. Julgransslinga 180cm LED – Från Konstsmide

julpåslakan-7

En förtrollande julgransslinga, sträckande sig över 180 cm, som enkelt tar dig in i den juliga stämningen och sprider en härlig atmosfär genom ditt hem. Utstrålande 150 amberfärgade LED-lampor skapar denna slinga ett varmt och inbjudande sken när den sprakar igång. Mellan lamporna finns en elegant avståndsdesign på 6 cm som gör varje glödande ögonblick ännu mer speciellt.

4. Trådlös Julgransbelysning från Star Trading

julgransbelysning-led5

Utforska den enkla skönheten i trådlös julgransbelysning, skapad för den frostiga utomhusmiljön. Med 10 mjukt skenande, vita ljus, ger den en anslående illusion av rinnande vax. En smart inbyggd timer låter dem lysa upp din värld i 6 timmar, vila i 18, och sedan återkomma i en evigt repeterande dans. Dessutom följer 12 batterier med på resan mot en gnistrande jul.

Varför LED är ett smart val för din julgran

LED-teknik har snabbt blivit den dominerande ljuskällan för både hushåll och kommersiella ändamål, och när det kommer till julgransbelysning är det inget undantag.

Det finns många anledningar till att LED-ljus har blivit så populära och här går vi igenom varför de är ett smart val för din julgran:

Energieffektivitet: LED-ljus förbrukar en bråkdel av den energi som traditionella glödlampor gör. Detta betyder att även om din julgran är tänd under långa perioder kommer den att använda mindre ström, vilket resulterar i lägre elräkningar.

Lång livslängd: LED-lampor har en imponerande livslängd, ofta tusentals timmar längre än traditionella lampor. Det innebär att du inte behöver byta ut dem så ofta, vilket både är kostnadseffektivt och miljövänligt.

Säkerhet: Eftersom LED-ljus producerar mycket lite värme minskar risken för olyckor. Traditionella lampor kan bli heta nog att antända granens barr eller andra dekorationer, men med LED-ljus är den risken minimal.

Flexibilitet i design: LED-ljus kommer i en mängd olika färger, storlekar och stilar. Oavsett om du vill ha konstant sken, blinkande ljus eller färgskiftande effekter finns det en LED-lösning som passar dina behov.

Miljövänlighet: Förutom energieffektiviteten har LED-lampor inte samma skadliga kemikalier som vissa andra lampor, som exempelvis kvicksilver i lysrör. De är också mer hållbara, vilket minskar behovet av att ständigt ersätta trasiga lampor och därmed minskar avfallet.

Ökad hållbarhet: LED-ljus är robusta och tål väl stötar och vibrationer. Så oavsett om barnen råkar röra granen eller om katten leker med belysningen kan du vara trygg med att dina LED-lampor håller.

 

LÄS OCKSÅ: PLASTGRAN BÄST I TEST

julgran-led1

Hur man bäst placerar LED-lampor på din julgran

Placering av LED-ljus på julgranen kan göra hela skillnaden i hur granen presenterar sig. Med rätt teknik och lite tålamod kan du skapa en gnistrande julgran som får alla att stanna upp och beundra. 

Här är några tips för att bäst placera dina LED-lampor:

1. Börja inifrån och ut: Ett vanligt misstag är att bara linda lamporna runt granens ytterkant. För en djupare, mer tredimensionell effekt, börja med att placera ljusen nära stammen och arbeta dig utåt.

2. Arbeta uppifrån och ner: Börja med att fästa ljusslingans ände högst upp på granen. Linda sedan ljusen spiralformigt nedåt och se till att fördela dem jämnt.

3. Skapa lager: För bästa effekt, använd flera ljusslingor och linda dem i olika lager – en närmare stammen, en i mitten av grenarna och en ytterst.

4. Variera ljusens densitet: Om du vill ha en naturlig look, variera tätningen av ljusen. Naturligt ljus, som solsken eller månsken, är ojämnt fördelat, så en varierad ljusplacering kan skapa en mer realistisk effekt.

5. Undvik att klumpa ihop dem: Se till att LED-lamporna är jämnt utspridda så att inte en del av granen lyser starkare än en annan.

6. Testa olika ljuslägen: Många LED-ljusslingor kommer med olika funktioner som blinkande, färgskiftande eller dimmande. Prova olika lägen för att hitta det som bäst passar din personliga smak och granens utseende.

7. Kontrollera ljusen innan du placerar dem: Se till att alla lampor fungerar innan du börjar linda dem runt granen. Detta sparar tid och frustration om du upptäcker att en slinga inte fungerar när du är halvvägs igenom.

8. Tänk på säkerheten: Använd endast ljusslingor avsedda för inomhusbruk inomhus, och de som är märkta för utomhusbruk utomhus. Undvik också att överbelasta eluttaget genom att koppla för många slingor till en och samma kontakt.

Med dessa tips i åtanke, ta dig tid att noggrant placera dina LED-lampor för att skapa en bedårande julgran som lyser upp ditt hem med festlig glädje.

LÄS ÄVEN: ÅRETS FINASTE JULGRANSFÖTTER!

julgran-led3

Hur du väljer rätt LED-belysning för just din gran

  • Storlek på granen: Innan du köper ljus, mät din gran för att avgöra hur lång ljusslinga du behöver.
  • Färg och ton: LED-ljus finns i en mängd olika färger, från varmvitt till kallvitt och även i flerfärgade varianter. Välj den färgton som bäst matchar din övriga juldekoration och skapar den stämning du är ute efter.
  • Typ av ljus: Det finns fasta ljus, blinkande ljus, ljus med dimmerfunktion och ljus som kan byta färg. Fundera på vilken effekt du vill ha innan du köper.
  • Strömförsörjning: Medan de flesta LED-ljusslingor för julgranar är kopplade till eluttaget finns det även batteridrivna alternativ. Batteridrivna ljus kan vara användbara om granen inte står nära ett eluttag.
  • Vattentålighet: Om du planerar att ha granen utomhus, se till att ljusslingan är vattentät eller åtminstone vattenresistent.
  • Avstånd mellan lamporna: Om du vill ha en mer koncentrerad belysning, välj en ljusslinga med kortare avstånd mellan lamporna. För en mer utspridd belysning, välj en med längre avstånd.
  • Kvalitet och varumärke: Läs recensioner och välj en produkt från ett pålitligt varumärke för att säkerställa att ljusslingan håller hög kvalitet och har en lång livslängd.
  • Extrafunktioner: Vissa LED-ljusslingor kommer med fjärrkontroll, timers eller appstyrning som kan vara användbara beroende på dina behov.

 

LÄS OCKSÅ: JULGRANSKULOR I GAMMALDAGS & EXKLUSIV STIL 2023

julgran-led2