30 lyxiga soffor i exklusiv design 2022

Är du på jakt efter lyxiga soffor i exklusiv design har du hittat rätt! Vi har hittat 30 fina, fräna och unika soffor i olika storlekar, material och former. Soffan är vardagsrummets mittpunkt och det här man samlas för trevliga samtal eller mysiga filmkvällar. Vi gillar lite udda soffor som direkt drar uppmärksamheten till sig och det är sådana typer av soffor vi har samlat här. 

Vad är en lyxig soffa?

Vad som definieras som en “lyxig” soffa är högst individuellt då vi alla har olika preferenser, önskemål, tycke och smak på hur en lyxig soffa bör vara. Vissa förknippar det med storleken, andra med design och material. Det finns inget rätt eller fel utan det är upp till var och en att bedöma vad som ingår i begreppet “lyxig soffa”. 

För våran del är dock designen på soffan väldigt viktigt samtidigt som det måste matcha bra med färg och material.  Det är alltså en kombination av flera delar.  En liten soffa kan vara precis lika lyxig och exklusiv som en stor soffa så storleken har ingen betydelse på så vis. En soffa som sticker ut lite från vanliga standardsoffor tar direkt uppmärksamheten i rummet och får genast en exklusiv stämpel. Det behöver inte vara världens finaste eller skönaste soffa, men bara det att den har en unik design gör att soffan direkt blir ett samtalsämne för nya gäster. 

Vad som är en lyxig soffa för dig behöver inte vara en lyxig soffa för någon annan. Men det viktigaste är trots allt att du trivs med soffan oavsett färg, material, storlek, prisklass och design. Sen är det ju alltid ett plus i kanten om fler uppskattar det man har valt att ha i hemmet. Så är det ju.

30 lyxiga soffor i exklusiv design

Inlägget innehåller annonslänkar.

3-sitssoffa Teddy

Stor divansoffa i läder

Lyxig soffa i bouclétyg

Designsoffa tillverkad i pinjeträd

Lyxig schäslong

Divansoffa med låg rygg

3-sits, 100% polyester sammet

Designsoffa med vågad sittdyna

Blå soffa i stilig design

Modern design

Bouclétyg med borstad mässingbas

Klassisk modell i tidlös design

Klassisk divansoffa i gul

Soffa i harmonisk design

Vit lyxig divansoffa

Stor lyxig hörnsoffa

Stor loungesoffa

Soffa Paolo Natural

2-sitssoffa Teddy

Designsoffa för barn

3-sittssoffa med retrokänsla

3-sittssoffa med organiska former

Sammetsoffa i modern design

Armstöd av läderrem

Modulsoffa design

Retroinspirerad lädersoffa

Svart biosoffa

Unik soffa från Artwood

4-sits soffa i läder

Lädersoffa med ben i ask

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fler lyxiga soffor!

Lyxiga soffor – stora som små

När du tänker på en lyxig soffa ser du kanske en stor exklusiv soffa i häftig design framför dig, det gör i alla fall vi. Men så behöver det inte vara. Det finns även massor av mindre soffor som inger den där lyxiga känslan som flera större soffor gör och det finns naturligtvis både för- och nackdelar med båda varianterna. 

Stora lyxiga soffor får oftast mycket gratis just på grund av storleken, En extra stor soffa blir nästan alltid att kännas lite exklusivare oavsett material och design. Det är något speciellt med storleken som gör att soffan direkt blir att kännas lyxig, förmodligen för att dem där stora sofforna är relativt sälllsynta. Det är trots allt standardsoffan vi ser mest av. Dom större sofforna är perfekt för dig med stort vardagsrum och som ofta har vänner och familj på besök. Här kan alla samlas och umgås utan att det är risk för platsbrist. 

Om dom stora sofforna får mycket av  sin “lyxighet” från storleken är dom små lyxiga sofforna mer beroende av design och finess. Även om det ibland faktiskt kan vara den lilla nätta storleken på soffan som får den att kännas extra exklusiv så är det sällan storleken utan snarare designen som är dom små soffornas styrka. Mindre soffor med 2-3 sittplatser tar så klart  inte för sig lika mycket som en stor soffa med 8-12 sittplatser så här gäller det att sticka ut på andra sätt. 

Designen och materialet är a och o på den mindre soffan. Små soffor i unik och exklusiv design är också tacksamt eftersom dom oftast får plats i alla olika typer av hem. Har du ett lite mindre hem kanske soffan är vardagsrummets enda möbel, då är det värt att ha något som du verkligen gillar. Bor du i ett större hem och har ett väldigt rymligt vardagsrum kanske den lilla lyxiga soffan passar perfekt som ett komplement till något större. Det går alltså att variera den lilla soffan betydligt mer än de större varianterna vilket kan vara en fördel för många.

Unika soffor kräver unika köpare

Lyxiga soffor = unika soffor? Nja, inte alltid men väldigt ofta. Unika soffor med en unik design inger ofta en väldigt exklusiv, dyr och lyxig känsla. Det är väldigt roligt att kika runt efter unika soffor och se vilka olika alternativ det finns där ute på inredningsmarknaden. Det är inte alltid dom unika sofforna faller en i smaken då det ibland blir lite väl mycket finess och udda design, men det är i alla fall roligt att koll på vilka olika alternativ det finns att välja på. 

Unika soffor kräver unika köpare. Unika och udda soffor är sällan något för standardköparen. De unika sofforna sticker ofta ut alldeles för mycket på ett eller annats sätt för att inte kräva den unika köparen som verkligen är på jakt efter just den typen av soffa. Kanske är det designen, priset, storleken, materialet eller en kombination av flera olika parametrar som gör att soffan inte finns med på den vanliga köparens radar utan det behövs någon specifikt letar efter vissa typer av soffor. 

Av den anledning att unika soffor kräver unika köpare kan det vara lite svårare att hitta dessa typer av soffa då det sällan är något man bara springer på. Inredningsbutikerna skyltar så klart med dom sofforna som säljer bäst och det är sällan dom unika sofforna med udda design. Så är du på jakt efter lite mer speciella soffor som sticker ut från mängden gäller att göra sin research ordentligt. Vi visar några bra alternativ här men det finns så klart massor av fler häftiga soffor på inredningsbutikernas hemsidor.

Läs också: Så väljer du rätt soffa

Exklusiva designsoffor är inte gratis

Oavsett om du är på jakt efter exklusiva möbler, skräddarsydda kläder eller lyxiga smycken så kostar specifika designprodukter betydligt mer än standardutbudet. Det gäller även exklusiva soffor. För även om priset inte alltid behöver vara så väldigt mycket högre så skiljer det sig nästan alltid mot standardutbudet och ligger ett par prisklasser högre. 

Mycket av det “exklusiva” ligger i att soffan kanske är tillverkad i ett begränsat antal, flera delar av soffan är handgjord eller att den är tillverkad i ett extra dyrt material och tyg. Det finns flera anledningar till att sofforna av lyxigare slag är dyrare än vanliga soffor. Räkna alltså med att du behöver öppna den stora plånboken om du vill hitta en riktigt lyxig soffa med unik design. Dom är tyvärr inte gratis. 

Vi hoppas att du fått lite inspiration på små och stora lyxiga soffor här men glöm inte att det finns massor av fler varianter på inredningsbutikerna runt om här på nätet.