36 fina muggar utan öra – Stora och små muggar utan handtag

Vi har samlat massor av fina muggar utan öra – stora som små! Det är något speciellt att dricka sitt morgonkaffe från en mugg utan handtag. Det känns lyxigt på något vis. Här hittar du muggar utan öra från kända varumärken som Mateus, Rörstrand, Carolina Gynning, Eva Solo och många fler.

Vad är skillnaden på mugg och kopp?

Vad är egentligen skillnaden på mugg och kopp? Ska vi tro Wikipedia så är muggen en robustare variant av koppen. Muggen är större, har ofta öra och används inte vid finare serveringar. Då är är det koppen som gäller på grund av sin nätta och eleganta storlek. 

Läser man på olika diskussionsforum vad folk tycker är skillnaden på mugg och kopp är dom flesta överens om att det framför allt är formen och storleken som avgör skillnaden, men att det är definitionsfråga. Vissa menar att muggen är högre än diametern, medan koppen har en större diameter än vad den är hög. De flesta är också överens om att muggen ofta har rakare former än koppen som kan vara mer spetsig och/eller vid med tunna kanter. 

Vi håller med om ovanstående beskrivningar vi tycker att muggen helt enkelt känns som en större variant på koppen. Muggen kan rymma hur mycket som helst medan koppen har en begränsad volym – annars blir det en mugg. Men exakt vad som är skillnaden mellan en mugg och kopp går inte att hitta svaret på utan det verkar vara en flytande fråga vad som är en mugg och vad som är en kopp. Det är en sådan där fråga som alla egentligen vet svaret på, men det finns ingen konkret beskrivning

För att sammanfatta: Muggar har ofta öra, är tjockare och större än vad koppen är. Muggen kan rymma i princip hur mycket som helst medan koppen har ett övre tak av hur mycket volym den rymmer innan det blir en mugg. Koppen är vidare än hög medan muggen är precis tvärtom. Vad som är skillnaden på en mugg och kopp är en definitionsfråga så det är helt enkelt upp till var och en att bestämma vad som är en mugg och vad som är en kopp.

36 snygga muggar utan öra

Inlägget innehåller annonslänkar.

Mateus Stripes, 30cl

Mateus Bubbles, 30cl

Mugg stengods, 35cl

Mugg Rörstrand, 33cl

Moonlight Queen, 35cl

Wild Woman, 35cl

Silence of Life, 35cl

Looking for you, 30cl

Handgjord mugg, 35cl

Bitz mugg, 27cl

Mugg Eva Solo, 36cl

Black Fluted Mega, 29cl

Muggar utan öra, 6-pack

Mugg design letterz, A-Z

Mugg utan öra, 3-pack

Bitz mugg, 4-pack

Mugg med dubbelglas, 2st

Japanska temuggar, 4-pack

Termomugg 2-pack, 26cl

Daisy-muggar, 2-pack

MSY mugg, 30cl

Stor mugg, 40cl

Mugg utan handtag, 34cl

Mugg utan öra, 33cl

Videunge mugg, 28cl

Lattemugg, 40cl

 Stor Mateus mugg vit

Mugg Filippa K/Rörstrand

Mugg MELO beige

Mugg MELO blue/white

Liten mugg Ekstedt

Daisy stor 2-pack

Elsa Beskow maskros

Elsa Beskow blåklint

Elsa Beskow Fru Dahlia

Elsa Beskow Farbror Blå

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fler snygga muggar utan handtag!

Fina kaffemuggar utan öra – ett modernt val

Stora kaffemuggar utan öra har blivit allt vanligare senaste åren och utbudet har gått från stort till jättestort. Nuförtiden finns det mängder av olika storlekar, färger, former och tillverkare vilket det inte fanns supermycket av tidigare. Då var det några få tillverkaren som verkligen hade muggar utan öra som sin grej men sedan har fler och fler tagit efter. 

Utbudet styrs förstås av efterfrågan och vi har uppmärksammat både i butiker, på caféer, restauranger, hos vänner och i sociala medier att stora kaffemuggar utan öra trendar väldigt mycket just nu. Det är sällan man blir serverad med den där klassiska kaffekoppen med handtag. Vad trenden kommer ifrån vet vi tyvärr inte men en gissning är att de sociala medierna, och då framför allt Instagram, har ett finger med i trenden. Den ofta lite större och avlånga formen som stora muggar utan öra brukar ha är snygg, stilren och gör sig väldigt bra på bild. Kan det vara frukostbilderna på Instagram som startat denna trend helt enkelt? Inte omöjligt. 

En stor mugg utan öra är ett modernt val, det tror vi de flesta är överens om. För tio år sedan var det ett undantag att dricka kaffe ur en mugg utan handtag medan det nu är vanligare, eller åtminstone lika vanligt, som kaffekoppen med handtag. Vi gillar den nya typen av mugg bättre då den rymmer mer och känns lite mer avslappnad på något vis. Det känns inte som man sitter på ett kafferep hemma vid farmor när man kryper upp i soffan med sin stora kaffemugg. 

Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om en annan trend vad gäller kaffe och det är kaffeglas med dubbelvägg. Vad gäller just kaffeglasen är alternativen med handtag helt klart störst, mycket på grund av värmen. Glaset blir helt enkelt för varmt att hålla i. Kaffeglas är ett väldigt trevligt alternativ till muggar utan öra så vill du gärna dricka ditt kaffe ur en kopp med handtag men samtidigt känna dig modern och trendig är kaffeglaset ett bra alternativ.

Temuggar utan öra – ett sällsynt alternativ

Från kaffe till te. 

Om kaffemuggar utan öra trendat starkt sista tiden är det svårare att hitta temuggar utan handtag. Men kan man inte använda kaffemuggen till te också då? Jo, självklart går det bra. Däremot brukar temuggar vara ytterligare någon storlek större än kaffemuggar men vill man ha en stor temugg utan öra är det nog dessvärre kaffemuggen som får ställa upp. Utbudet av stora temuggar utan öra är extremt litet. Med det sagt går det naturligtvis dricka sitt te ur vilken mugg man vill, men det är väldigt få muggar utan öra som är framtagna just för att dricka te ur. 

Det finns ett litet större utbud vad gäller mindre tekoppar utan öra då framför allt de japanska tekopparna ofta saknar handtag. Muggarna brukar rymma max 25 cl vilket är mindre än den stora svenska te-koppen vi är vana vid. 

Som sagt är det svårt att hitta speciella tekoppar utan öra som är tillverkade och designade för te men de större varianterna för kaffe eller varm choklad är ett bra alternativ även för te. Vissa av de stora muggarna utan öra marknadsförs just för dessa tre ändamål även om vi tycker de är i minsta laget att dricka te från.

Fina muggar utan öra – en bra present som passar alla

Det finns vissa saker som verkligen passar alla att ge i present. Fina muggar utan öra är precis en sådan sak. Det är en lika rolig present till barn som får en ny fin mugg att dricka choklad ur som för vuxna att få en ny kaffe- eller temugg. 

Muggar säljs ofta styckvis vilket gör att man själv kan välja hur många man vill ge bort i present. Kanske är det en extra lyxig mugg, ja då räcker det förmodligen med en eller två. Annars finns det fina presentset med 4 eller 6 muggar som också är ett roligt alternativ. 

Det som kan vara bra att tänka på när man köper muggar eller koppar till andra är vilken stil de har på sina tidigare muggar och på övrig porslin för att veta ungefär vad det är du ska leta efter. Antingen vill du försöka matcha det andra eller sticka ut helt och hållet med någon annan färg eller desgin. Oavsett vad så är det bra att veta vad det är man letar efter. Muggen kanske är tänkt att ha på jobbet och då spelar det å andra sidan inte så stor roll hur porslinet hemma ser ut. 

Nästan alla dricker vi kaffe, te, choklad eller någon annan varm dryck som gärna dricks ur en mugg eller kopp. En kopp utan öra är ett säkert kort vad gäller present och något som alla kommer att uppskatta. Det finns massor av roliga motiv, citat, designer, färger och former så det finns verkligen något för alla – barn som vuxna. 

Se också: Massor av fina dricksglas

Sammanfattning

Vi har i det här inlägget visat massor av stora fina muggar utan öra eftersom det är en favoritmugg för oss att dricka den varma drycken från. Utbudet är stort, framför allt för kaffedrickaren, vilket gör att det går att hitta sin alldeles egna favorit mugg. 

Vi har även försökt reda ut vad skillnaden på en mugg och kopp är. Det verkar inte finns någon exakt uttalad skillnad men de flesta verkar vara överens om att är storleken som är den största och mest påtagliga skillnaden. Men mugg är större än koppen. Muggen har en högre höjd än diameter, koppen är tvärt om. 

Som vi tidigare var inne på finns det ett stort utbud av stora fina muggar utan öra vad gäller kaffe, men det är svårare att hitta stora muggar utan handtag till te. Det går naturligtvis att använda muggarna till vilken dryck som helst men vi saknar större varianter tillverkade just för te. 

Fina muggar utan handtag är också en kul present som passar både barn och vuxna. Det är en kul present då man sällan byter ut sin muggar och kanske inte jätteofta lägger pengar på att köpa någon riktigt lyxig mugg. 

Vi hoppas att du fått lite inspiration och tips vad gäller stora muggar utan öra. Det är en favoritmugg för många och har du inte någon sådan hemma nu rekommenderar vi dig att skaffa en direkt!