Mysig balkongbelysning 2024 – Ljusslingor, LED och annan belysning för en mysigare balkong

Balkongen är en plats för avkoppling, umgänge, egentid och god mat och dryck. En oas som helt enkelt är till för att trivas och må bra på. En balkong ska bara vara rofylld och härlig. En balkong ska framförallt vara mysig att hänga på. En förutsättning för det är att ha mysig balkongbelysning. Med balkongbelysning som ger ett mjukt och mysigt sken kan vi skapa den där härliga platsen. Därför finns vi här för att idag visa upp mysig balkongbelysning i form av ljusslingor, LED och andra typer av belysning för det ultimata balkonghänget. Inredningen på balkongen i sin helhet kan ni läsa mer om här.

Inlägget innehåller annonslänkar.

12 mysiga belysningar för balkongen

äggkopp-djurmotiv

Elegant och snygg dimbar utomhuslykta med retrokänsla. Lyktan blir en riktig stämningshöjare och bidrar garanterat till en mysig balkong.  Denna lykta har en integrerad LED-belysning med varmvitt vackert sken. Laddas med USB-kabel som medföljer i förpackningen.

äggkopp-djurmotiv

Modern, unik och elegant är tre ord som beskriver denna utomhuslampa. Lampan har en stilren vit färg med ett funktionellt och snyggt handtag upptill i brunt. Lampan lyser med hjälp av integrerad LED-belysning. LUCIDE står bakom designen till denna skönhet.

äggkopp-djurmotiv

Med denna ljusslinga kommer du garanterat lyckas skapa en mysig balkong. Ljusslingan har ljuskällor som ser ut som glödlampor med integrerad LED-belysning. Denna ljusslinga ger ett mysigt sken och kommer göra succé på alla balkonger.

äggkopp-djurmotiv

Den klassiska aplampan från Seletti för utomhusbruk. Den här balla och unika lampan är gjord i plast och du väljer själv hur stark belysning du vill ha på glödlampan som apan håller i. Lampan kan antingen placeras på balkonggolvet eller stå på ett bord eller en bänk.

äggkopp-djurmotiv

En superfin ljusslinga där ljuskällorna omges av varsin liten lampskärm. Lampskärmarna har olika utföranden och har en matt svart finish. En ljusslinga som är helt unik och skapar en industriell känsla. Ljusslingan har 6st lampor med fasta LED lampor.

äggkopp-djurmotiv

Denna utomhuslykta i svart metall är perfekt för den moderna eller klassiska balkongen. Tack vare den randiga designen skapas ett otroligt mysigt ljus till balkongen. Denna utomhuslykta levereras med kabel och stickkontakt så kom ihåg att du behöver ha tillgång till eluttag på balkongen för denna lykta.

äggkopp-djurmotiv

En magiskt fin ljusslinga med bohemisk känsla. Ljusslingan har 5st lamphållare som omges av vacker konstrotting. Önskar du en naturnära känsla på balkongen är denna ljusslinga ett bra val! Ljusslingan finns även i flera färger på lamphållarna.

äggkopp-djurmotiv

Denna solcellslykta har en riktigt fin design med en blandning av flera material. Tack vare att det är en solcellslampa kan du flytta runt lampan efter behag på balkongen. Denna fina lykta kommer laddas av solens strålar på dagen för att sedan lysa upp din sommarkväll på balkongen.

äggkopp-djurmotiv

Otroligt fin dekorationsbelysning som passar lika bra på balkongbordet som på golvet. Med denna kommer du garanterat få en mysig balkong att hänga på i sommar. Lampan har nämligen flimrande lysdioder som skapar en känsla av riktig eld. Denna lykta är uppladdningsbar och kan med enkelhet stängas av och sättas på.

äggkopp-djurmotiv

Väggbelysning är verkligen en perfekt belysning för balkongen. Med denna vägglykta kan du nyttja även väggarna och sätta fokus på till exempel speciella växter eller sittgrupper på balkongen. Denna vägglykta laddas av solen på dagarna och lyser sen upp din balkong på kvällen.

äggkopp-djurmotiv

Här är en otroligt smidig och portabel utomhudbelysning från Blomus. Lampan laddas med en USB-kabel och skapar ett stämningsfullt sken, perfekt för att skapa en mysig balkongbelysning. Lampskärmen ger ett glittrande ljus och brinner i 6-12 timmar från uppladdning. Lampan finns i flera utföranden.

äggkopp-djurmotiv

En härlig solcellslampa i akryl som skapar en mysig balkong. Denna solcellslampa finns i flera olika färger och former och blir superfint att kombinera med varandra. Laddas i solljus och blir en garanterad succé på balkongen i sommar. När lampan laddats upp lyser den i upp till 12 timmar!

Skapa en mysig balkong med rätt belysning

För att skapa en mysig balkong behövs rätt belysning. Vad är då rätt belysning för balkongen?

Det beror i första hand på hur din balkong ser ut. Är det en stor eller liten balkong? Får balkongen sol till sent på kvällen eller har den ingen sol alls? Finns det eluttag på balkongen eller behövs en annan lösning? Andra saker som är avgörande för balkongbelysningen är hur möjligheterna ser ut till upphängning av till exempel en vägglampa eller en ljusslinga. Alla balkonger är olika och behöver olika belysning för att få till en mysig balkong. Stirra dig därför inte blind på hur andra har gjort utan utgå istället från din balkong och dess förutsättningar.

LÄS OCKSÅ: 8 SNYGGA VEDKORGAR INOMHUS

Ljusslingor – det bästa valet för en mysig balkongbelysning

Att ha en ljusslinga på balkongen är det ultimata valet för att få till den där mysiga stämningsfulla känslan på balkongen. En ljusslinga lyser ofta alldeles lagom starkt och upplevs därför bara som en dekorativ belysning snarare än en upplysande lampa. 

En ljusslinga kan antingen hängas över balkongräcket eller hängas upp oregelbundet över en vägg. Tänk på att mäta hur långt ditt balkongräcke är om du vill ha ljusslingan runt räcket. Och kom ihåg att ljusslingan behöver vara ganska mycket längre än ditt balkongräcke eftersom det går åt ett antal meter när man slingrar ljusslingan löst hängande runt räcket.

Ljusslingor finns i flera olika designer. Det finns ljusslingor med många väldigt små lampor, sådana är vi vana att se vid jul i olika färger. Det finns också ljusslingor med större glödlampsformade lampor som blivit trendiga den senaste tiden. Utöver dessa varianter så finns också ljusslingor där själva lamporna har olika former. Vi har bland annat sett hjärtan, stjärnor och ljusslingor som ser ut som blad. Med en sådan variant kan du skapa en mer lekfull känsla i inredningen på balkongen.

Värt att tänka på är också att själva sladden på ljusslingorna ofta finns i olika utföranden. Svart och vitt är inte helt otippat de vanligast förekommande varianterna men det finns även andra mer färgglada sladdar. Är du osäker på om en vit eller svart sladd kommer bli finast på din balkong har vi ett bra tips. Vill du att ljusslingan ska smälta in fint bör du välja samma färg (eller så nära du kan komma) som du har på ditt balkongräcke eller vägg där du ska hänga ljusslingan. Vill du istället att ljusslingan ska hamna mer i fokus och sticka ut så väljer du tvärtom en kontrastfärg. Har du ett vitt balkongräcke skapar du snygga kontraster med en sladd i svart.

SE OCKSÅ: 20 SNYGGA DJURLAMPOR

Bra att tänka på när du väljer balkongbelysning

När du väljer balkongbelysning finns det några bra saker att checka av innan du köper något. Mest för att vi vet hur det känns när man ska inreda och göra fint men så har man glömt någon tråkig praktisk detalj som kräver returer och byten. Inte kul. Låt oss därför undvika det och gå igenom några snabba saker att tänka på innan du köper något.

Finns det eluttag?

Har du något eluttag på balkongen och var sitter det isåfall? Detta är verkligen helt avgörande innan du kan köpa balkongbelysning. Du behöver förstås veta om du kan köpa en belysning med sladd och uttag eller om du behöver en annan lösning. En annan lösning kan isåfall vara batteridrivet eller solcellsdrivet. Det finns många fina varianter att välja på men utbudet blir tyvärr något mindre än om du har ett eluttag på balkongen.

Vi har tipsat om olika typer av mysig balkongbelysning här ovan. Vi har försökt fånga in både de balkonger som inte har möjlighet till eldriven belysning men också sådana varianter förstås. Vad som är det bästa alternativet av batteridrivet och solcellsdrivet är en smaksak. Generellt sett lyser inte solcellsdriven belysning lika starkt så det kan vara värdefullt att ha i åtanke.

Har du ett eluttag behöver du se över var det sitter och hur lång sladden är på den balkongbelysning du hittat. Helt enkelt för att se om sladden räcker hela vägen till uttaget eller om du behöver köpa en skarvsladd. Skarvsladdar är inte snyggt och bidrar inte till en mysig balkong så om det är ett måste kan du tänka på att gömma undan så mycket som möjligt av sladdhärvan i en vacker korg eller liknande. 

Balkongbelysningens tålighet

En annan värdefull sak att tänka på när du ska köpa din mysiga balkongbelysning är att det faktiskt står att den tål väder och vind. Vattentätt helt enkelt. Man kan tro att all balkongbelysning som ligger under en kategori som heter Utebelysning är gjord för all typ av väder och vind. Tyvärr är det dock inte så i alla fall. Gå därför in och läs produktbeskrivningen och dubbelkolla att belysningen tål framför allt vatten och kraftig värme. Du vill inte behöva släpa in och ut på belysningen. Speciellt inte i Sverige där vädret kan gå från strålande sol till hällregn på bara några timmar.

Jobba med flera ljuskällor på balkongen

Det sista tipset har vi varit inne och nosat på tidigare men det är så pass viktigt att vi nämner det igen. Det handlar om att ha flera olika belysningar på balkongen för att uppnå den där mysiga känslan. Det blir inte lika bra om du har en enda ljuskälla på balkongen som om du har små dekorativa belysningar på flera ställen. Det skapar mer djup och får liv till hela balkongen. Dessutom kan du då välja att sätta fokus på något du tycker extra mycket om på balkongen med hjälp av en ljuskälla. Till exempel ställa en utelampa intill din favoritväxt.

 

Hoppas ni fått inspiration och tips för hur just du skapar en mysig balkong hemma hos dig med hjälp av balkongbelysning! Är du på jakt efter inredningstips för en mysig balkong får du inte missa våra inlägg om hängande balkongbord och blomlådor på ben.