Rottingfåtölj 2021 – inomhus och utomhus

Idag djupdyker vi ner i ett fantastiskt material som vi tror kommer bli allt mer populärt under 2021. Det handlar om det magiskt fina materialet rotting! Idag har vi letat fram de absolut snyggaste rottingfåtöljerna för inomhus och utomhus bruk. Vi ger också tips på hur du lyckas med inredning i rotting, hur du kan matcha din rottingfåtölj och mer därtill. Haka på denna otroligt härliga inredningstrend du också!

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Confident Living, Reforma, Ellos och Jotex.)

Hej på er allihop i sensommarvärmen! Visst har vi fått en helt magisk augusti i år? Men nu är många av oss tillbaka till rutiner och många har nog i alla fall mentalt klivit in i hösten. Det är tillbaka till jobb, vardag och hemmamys. För många kliar det också i inredningsfingrarna eftersom hösten innebär att boa in sig hemma i det kommande höstrusket. Därför är vi är för att inspirera och dela med oss av våra bästa inredningstips till er. Det vi idag ska dyka ner i är ett speciellt material och det är inredning i rotting. Inredning i rotting har kommit smygandes in i butikerna under det senaste året men nu är det en hetare inredningstrend än någonsin. Här kan du gärna läs gärna läsa mer om Inredningstrender 2021.

Inredning i rotting alltså och då inte vilken inredning som helst. Idag ska det handla om rottingfåtöljer. En rottingfåtölj är kanske det absolut bästa sättet att hoppa på trenden med rotting enligt oss. Orsaken till det är att en fåtölj tar (oftast) relativt stor plats i rummet och blir en viktigt och central del av inredningen i ett rum. En fåtölj är inte en möbel som kan lämnas åt slumpen utan den bör helst vara genomtänkt. Det är just för att den är så viktig för rummets helhetskänsla och för vilken stil du vill ha i rummet. En rottingfåtölj är då ett utmärkt val om du vill åt en harmonisk, naturnära och personlig känsla. Oavsett om du är ute efter en fåtölj till vardagsrummet, sovrummet, hallen eller kanske barnrummet så lämpar sig en rottingfåtölj alldeles utmärkt.

Missa inte blogginlägget om Bohemisk inredning 2021 HÄR!

Vissa kan tycka att rotting är ett material som känns svårmatchat med övrig inredning i hemmet. Där vill vi verkligen säga det totala motsatta. Vi på Inredningsinspiration känner faktiskt tvärtom. Rotting är et extremt tacksamt materialval på möbler och en rottingfåtölj lämpar sig faktiskt ihop med de flesta andra stilarna. Många kan koppla rotting till en bohemisk stil där allt behöver gå i samma bohemiska touche. Där finns ett värde i att tänka om lite. Det är snarare så att till exempel ett vardagsrum med raka linjer och den vita avskalade stilen gör sig extremt bra med rotting. Släng in en rottingfåtölj i det rummet och du har skapat något helt nytt. En betydligt mer personlig känsla skapas i rummet omedelbart. Det finns också mängder av olika stilar även när du är på jakt efter en rottingfåtölj.
Det finns rottingfåtöljer i väldigt enkel och avskalad, modern design. Men det finns också rottingfåtöljer i helt unik, superpersonlig utformning som verkligen drar alla blickar till sig i ett rum. Det finns också massor av rottingfåtöljer som består av andra material också, till exempel trä eller stål. Med andra ord behöver du inte ens gå all in i rotting bara för att du skaffar en rottingfåtölj. Vill du bara ana materialet så väljer du helt enkelt en fåtölj där kanske bara sittdelen är i rotting. En annan rolig sak med fåtöljer i rotting är att de finns i mängder av färgtoner. Allt från den klassiska och naturligt blekta rottingfåtöljen i ljus rotting. Till en svart rottingfåtölj eller kanske en vit rottingfåtölj. Smaken är som känt som baken och nu finns något för alla i butikerna.
Vi har skannat av butikerna noggrant efter de absoluta guldkornen för dig som är ute efter en rottingfåtölj. Det finns ju som sagt mängder men det gör ju också saken svårare att hitta de där fåtöljerna med den extra touchen. Vi har letat efter en bredd för att alla ska kunna hitta något som faller just dig i smaken. Därför har vi både rottingfåtöljer i modern, avskalad design men också svarta rottingfåtöljer för dig som föredrar det. En rottingfåtölj i mer rundad design att krypa upp i. Vi har också samlat ett gäng loungefåtöljer i rotting och rottingfåtöljer som gör sig lika bra inne som ute. Ja ni hör ju, vi hoppas verkligen alla ska kunna inspireras idag. För alla hem ser såklart olika ut, både när det kommer till storlek och stil.

Nedan har vi samlat de snyggaste rottingfåtöljerna i butikerna just nu i tre olika collage! Enjoy!

Rottingfåtölj inomhus och utomhus – inredningstips att tänka på!

  • Kom ihåg att fåtöljer i rotting finns i en uppsjö av nyanser 
  • De finns även i alla möjliga stilar och passar lika bra i det moderna som i det äldre hemmet
  • En rottingfåtölj gör sig bra i hemmets alla rum, lås dig inte vid tex vardagsrummet 
  • För en mjukare och mysigare känsla, in med plädar och kuddar i din fåtölj
  • En rottingfåtölj är lika snygg på terassen som inomhus
  • Matcha gärna din rottinfåtölj med annan inredning i rotting

Rottingfåtölj inomhus och utomhus – ljus rotting för en fräsch känsla

Klicka på bilden för att göra den större!

Fåtölj i rotting inomhus och utomhus – rotting i olika färgtoner

Klicka på bilden för att göra den större!

Rottingfåtölj 2021 – unika designer

Klicka på bilden för att göra den större!

Rotting som material

Rotting är ett material, ett naturmaterial. Det är ett material som ofta används vid just tillverkning av möbler av olika slag. Till exempel är det vanligt förekommande vid lampor, stolar, fåtöljer, dekorationer och korgar. Rotting framställs från vissa palmarter i rottingpalmssläktet, i första hand indisk rotting. Det är den slingriga stammen från dessa palmarter som rottingen kommer från. Därav att rotting ger den där jordnära, naturliga känslan när man tar in materialet i hemmet. En rottingfåtölj är också något som börjar dyka upp allt mer i butikerna. Det förstår vi helt. Till en början var det mest dekorationer och mindre detaljer men nu börjar vi se allt mer möbler i rotting, däribland då rottingfåtöljen.
Missa inte inlägget om taklampor perfekta till vardagsrummet HÄR!
En rottingfåtölj gör sig lika bra bara som den är som med lite extra textilier på. Vill du inte ha den bara som den är, antingen för att den ska bli ännu mer bekväm att sitta i eller för att du tycker det blir finare så, så är textilier alltid en bra idé. Antingen slänger du en pläd lite slarvigt över stolsryggen eller så kanske du lägger en riktigt snygg kudde i din rottingfåtölj. Eller både och för extra mys. Textilier är också så bra för då kan du förnya känslan på din rottingfåtölj utan att byta ut själva möblen. På julen kanske du har en röd kudde i och på våren och sommaren en pläd i pastell.

Sen vill vi också slå ett slag för att även om en rottingfåtölj blir en klockren möbel för sig själv så är det otroligt snyggt att matcha med andra detaljer i rotting. Varför inte en stor härlig korg på golvet, en lanterna eller en taklampa i rotting. Butikerna är just nu fyllda med massor av härlig inredning i detta magiska material så bara fantasin sätter gränsen. Det som är så bra är också att det är ett material som gör att inredningen är snäll mot plånboken i många fall. Precis som alltid med inredning finns det billigare och dyrare varumärken men rotting som material är inte dyrt och därför går det att hitta inredning till bra priser. De rottingfåtöljer vi visar upp här idag är i ett brett prisintervall och alla är lika magiskt fina. Hoppas ni kan hitta lite inspiration!

Ha nu en fortsatt härlig vecka och hoppas som sagt ni fått lite härlig inspiration till inredning idag. Vi hörs som alltid inom kort med ny inredningsinspiration och nya tips och idéer inför höstens hemmamys.