Rottingfåtölj: 18 fina rottingfåtöljer för inom- och utomhus

Rottingfåtöljen är en fantastisk fin möbel som fungerar lika bra att ha inomhus som utomhus. Den kan pryda vardagsrummet lika mycket som altanen och ge den där härligt bohemiska känslan. Vi tänkte djupdyka lite mer i rottingfåtöljens värld här och både gå igenom materialt, men också ge några inredningstips samt visa några riktigt fina fåtöljer i rotting som kommer ge hemmet ett rejält lyft.

rottingfåtölj

Inlägget innehåller annonslänkar.

Bra att veta om rottingfåtöljer

  • Fåtöljer i rotting finns i massor av olika nyanser.
  • Fåtöljerna finns i olika stilar och passar lika bra i det moderna som i det äldre hemmet.
  • En rottingfåtölj gör sig bra i hemmets alla rum så lås dig inte endast vid t.ex. vardagsrummet.
  • Använd fina sittdynor, kuddar och plädar för att göra fåtöljen mysig.
  • En rottingfåtölj är lika snygg på ute på terassen som inomhus.
  • Matcha gärna din rottinfåtölj med annan inredning i rotting.

Fåtöljer i ljus rotting för en stilren känsla både inomhus och utomhus

Rottingfåtöljer i mörkare toner

Fåtöljer i rotting med unik design

Så piffar du till rottingfåtöljen

En rottingfåtölj gör sig bra bara som den är, men för att piffa till den och göra fåtöljen extra mysig behövs lite textilier. Vi syftar inte då på sittdynan som vi utgår alltid finns där, annars blir inte stolen alls bekväm.

För att mysa till fåtöljer i rotting är det snyggt att slänga över en pläd lite slarvigt över stolsryggen eller placera en riktigt snygg kudde i fåtöljen. Eller både och för extra mys! Textilier är också så bra för då kan du förnya känslan på fåtöljen utan att byta ut själva möblen. Under julen passar det utmärkt att dekorera med en röd kudde medans på våren och sommaren byta till en vit kudde tillsammans med en pläd i pastell.

Läs också: Fina gardiner till sovrummet

Vill vi också slå ett slag för att även om en rottingfåtölj blir en klockren möbel för sig själv så är det otroligt snyggt att matcha med andra detaljer i rotting. Varför inte en stor härlig korg på golvet, en lanterna på väggen eller en taklampa i rotting.

Inredningbutikerna nuförtiden är fyllda med massor av härlig inredning i magisk rotting så bara fantasin sätter gränsen. Det som är så bra är också att det är ett material som är relativ snäll mot plånboken i många fall. Precis som alltid med inredning finns det billigare och dyrare varumärken men rotting som material är tillhör inte den dyraste kategorin och därför går det att hitta möbler och annan dekoration till bra priser.

 

LÄS OCKSÅ: BÄDDFÅTÖLJ BÄST I TEST

Att matcha trendig rotting med övrig inredning

En rottingfåtölj är kanske det absolut bästa sättet att hoppa på rottingtrenden enligt oss. Orsaken till det är att en fåtölj tar stor plats i rummet och blir en viktigt och central del av inredningen i ett rum. En fåtölj är inte en möbel som kan lämnas åt slumpen utan den bör helst vara ordntligt genomtänkt. Fåtöljen är viktig för rummets helhetskänsla och för vilken stil du vill ha i rummet. En rottingfåtölj är då ett utmärkt val om du vill åt en harmonisk, naturnära och personlig känsla. Oavsett om du är ute efter en fåtölj till vardagsrummet, sovrummet, hallen eller kanske barnrummet så lämpar sig en rottingfåtölj alldeles utmärkt.

Vissa kan tycka att rotting är ett material som känns svårmatchat med övrig inredning i hemmet. Där vill vi verkligen säga att det är det totala motsatta. Rotting är ett extremt tacksamt materialval på möbler och en rottingfåtölj lämpar sig faktiskt ihop med de flesta andra stilarna.

Många kan koppla rotting till en bohemisk stil där allt behöver gå i samma bohemiska touche. Där finns ett värde i att tänka om lite. Det är snarare så att till exempel ett vardagsrum med raka linjer och den vita avskalade stilen gör sig extremt bra med rotting. Släng in en rottingfåtölj i det rummet och du har skapat något helt nytt. En betydligt mer personlig känsla skapas i rummet omedelbart.

Det finns rottingfåtöljer i väldigt enkel och avskalad, modern design. Men det finns också rottingfåtöljer i helt unik, superpersonlig utformning som verkligen drar alla blickar till sig i ett rum. Det finns också massor av rottingfåtöljer som består av andra material också, till exempel annan typ av trä eller stål. Med andra ord behöver du inte all in i rotting bara för att du skaffar en fåtölj i rotting. Vill du bara ana materialet så väljer du helt enkelt en fåtölj där exempelvis bara sittdelen är i rotting.

En annan rolig sak med fåtöljer i rotting är att de finns i mängder av färgtoner. Allt från den klassiska och naturligt blekta rottingfåtöljen, till svarta och vita fåtöljer. Smaken är som baken men här går det att anpassa design och färg efter eget tycke och smak.

Rotting som material

Rotting är ett naturmaterial som ofta används vid tillverkning av möbler av olika slag. Det är ett material som är vanligt förekommande vid lampor, stolar, fåtöljer, dekorationer och korgar.

Rotting framställs från vissa palmarter i rottingpalmssläktet, i första hand indisk rotting. Det är den slingriga stammen från dessa palmarter som rottingen kommer från. Därav att rotting ger den där jordnära, naturliga känslan när man tar in materialet i hemmet.

Missa inte inlägget om taklampor perfekta till vardagsrummet HÄR!

Hoppas du fått lite inspiration på rottingfåtöljer och att du hittar någon riktigt fin variant som passar just dig och ditt hem!