Sänggavel i rotting – 180 cm, 160 cm och 120 cm

Rotting är ett naturmaterial som verkligen slagit stort i inredningsvärlden. Vi ser rotting på allt från större möbler till mindre inredningsdetaljer. Idag fokuserar vi på sänggavel i rotting som garanterat kommer lyfta inredningen i sovrummet. Spana in ett gäng snygga sänggavlar i rotting och få tips på hur du skapar din egen sänggavel  i rotting!

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jotex, Åhléns och Ellos.)

Är du ute efter en sänggavel i rotting? Då har du definitivt hittat rätt. Vi visar upp massor av fina sänggavlar i rotting. Rotting är verkligen ett material som tagit hela inredningsvärlden med stormsteg. Vi ser rotting i hemmets alla rum och på allt från stora till små möbler. En sänggavel i rotting är en perfekt detalj i hemmet att plocka in den härliga rottingtrenden.

Sänggavel rotting – rotting som material

Rotting är ett naturmaterial. Det är ett väldigt vanligt förekommande material vid tillverkning av allt från mattor, korgar och lampskärmar till större möbler. Fåtöljer i rotting har vi skrivit om tidigare så gillar du rotting får du inte missa det inlägget! Rotting som material framställs från vissa palmarter och mer specifikt från stammen på dessa palmer. Dessa palmer kommer från just rottingpalmsläktet och det är i första hand indisk rotting man pratar om då. Historiskt har rotting använts som tillhygge vid aga och annan bestraffning på människor. Det är dock en helt annan fruktansvärd historia som vi inte pratar mer om här. Det rotting används till idag, möbler och dekorationer, är ju ett betydligt mycket bättre användningsområde av detta magiskt fina naturmaterial.

Läs även: Så bäddar du snyggt med stora prydnadskuddar till sängen

Vi vill verkligen slå ett slag för rotting och att plocka in detta magiskt fina naturmaterial i hemmet. Rotting passar både inomhus och utomhus. Det skapar en känsla av naturnära och jordnära. Det är ett material som ger ett mjukt och behagligt intryck. Som om det inte vore nog är det också ett lättskött material som är lätt att hålla rent och snyggt.

Till en början av den stora rottingtrenden såg vi framför allt materialet inomhus. Nu har rotting slagit precis lika stort även utomhus. Oavsett om du har en stor tomt med altan eller om du har en liten balkong så finns det utrymme för att plocka in lite rotting. Det finns som sagt rotting i allt från möbler till lanternor, lampskärmar, ljuslyktor eller varför inte vindskydd. Rotting utomhus skapar också en utomlandskänsla och för tankarna till varmare breddgrader. Det är vi få som tackar nej till!

12 fina sänggavlar i rotting

Sänggavel Orrviken

Maffig sänggavel i klassisk rotting med svart ram

Sänggavel Callo

Lägre sänggavel med praktisk ram

Sänggavel Bello

Hög mörkbrun sänggavel med bred ram

Sänggavel Kph

Flätad sänggavel i jute för dig som gillar naturnära stil

Sänggavel Byrum

Snygg sänggavel i klassisk rotting med en modern touch

Sänggavel Byrum

Snygg sänggavel i klassisk rotting med svart markerad ram

Sänggavel Certaldo

Elegant sänggavel i rotting med svart ram

Sänggavel Almora

Läcker sänggavel i svart rotting med en modern känsla

Sänggavel Ockholm

Unik sänggavel i naturnära rotting i en rund form

Sänggavel

Modernt skandinavisk sänggavel i klassisk rotting

Sänggavel Fammy

Dekorativ sänggavel i finaste rotting med fint mönster

Sänggavel Helen

Sänggavel i vit rotting med en vackert lantlig känsla

Do It Yourself

Något som blivit ett väldigt vanligt förekommande i och med den stora rottingtrenden är DIY. Det vill säga Do It Yourself. Kanske är det en kombination av att vi är hemma allt mer och har tiden till att göra våra egna möbler och dekorationer. Rotting används i dessa sammanhang vanligen till att göra sänggavlar eller elementskydd. Vanligt förekommande är också att klä in möbler som tv bänkar eller byråer med rotting.

För den som är kreativ och händig och vill göra sin egen sänggavel i rotting har vi några handfasta tips. Rotting säljs på metervara i rulle och finns i ett antal olika utföranden. Det finns både obehandlad rotting, blekt och färgad rotting där neutrala färger är de mest vanligt förekommande. Rotting på rulle finns i flera olika bredder. Det finns också i olika täthet som skapar som olika mönster i rottingen.

Fundera med andra ord på vilken effekt och känsla du vill ha på din sänggavel i rotting. Rotting är också perfekt att fästa med hjälp av häftpistol eller lim. Vad är väl häftigare än att ha gjort sin egen sänggavel och dessutom i rotting. Det bästa av allt med att skapa sina egna inredningsdetaljer är ju att du kan få precis varenda liten detalj precis som du själv vill ha den. Lika så gäller självklart om du skapar din egen sänggavel i rotting. Tänk igenom vilka detaljer du vill ha, små som stora. Ta inspiration från andra som gjort samma sak men sätt din egen prägel på just din sänggavel i rotting. Tänk igenom allt från storlek och bredd till snirkliga detaljer och vilken ram du vill ha. Ingen tanke är dum. Kanske vill du ha integrerad belysning i din sänggavel? Eller bygga in sängborden i själva sänggaveln? Möjligheterna blir oändliga när du skapar saker helt själv.

 

LÄS OCKSÅ: 20 SNYGGA ROTTINGLAMPOR

 

Sänggavel i rotting – varför en sänggavel?

En sänggavel är ju faktiskt ingenting som alla har. Det är dock något alla åtminstone borde fundera på att skaffa till sin säng av flera anledningar. Dels på grund av att de skapar en lyxig hotellkänsla åt sängen, dels för att det blir en snygg inredningsdetalj till hela sovrummet och dels för att det skyddar väggen bakom. Många gånger har vi kanske produkter i håret och det förstör väggen. Bättre och mer hygieniskt med en sänggavel som kan torkas av eller tvättas. En sänggavel ger också som sagt en hotellkänsla åt hela sovrummet. Sällan ser man en hotellsäng utan sänggavel. Dessutom så skapar det en helhet åt sovrummet.

Förutom detta så funkar sänggaveln perfekt som inredningsdetalj. En sänggavel i rotting skapar den där naturnära känslan till sovrummet och ger liv och personlighet åt rummet. Oavsett om du väljer en sänggavel i just rotting eller ett helt annat material så är det en perfekt detalj att binda ihop inredningen i sovrummet med. Har du som i detta fall en sänggavel i rotting kan du med fördel knyta samman den röda tråden med andra inredningsdetaljer i just rotting. Till exempel kan du matcha sänggaveln med en matta i rotting eller varför inte kuddfodral i rotting. Andra bra exempel på inredning att matcha din rotting sänggavel med är en fåtölj i rotting. Eller en stor förvaringskorg på golvet i rotting eller kanske mindre förvaringskorgar på sängborden. Det finns också massor av jättefina lampskärmar i rotting. Både taklampor, vägglampor, golvlampor och sänglampor finns det mängder av i vacker rotting. Så se till att matcha din sänggavel i rotting med andra detaljer i samma material och du är hemma!

Vad passar ihop med rotting?

Rotting är ju snarare ett material att addera till din nuvarande inredning än en hel inredningsstil i sig. Det är ett naturmaterial som finns i allt från större möbler till mindre inredningsdetaljer. Därför tycker vi att man ska plocka in rotting i en befintlig inredningsstil och skapa nytt liv och personlighet i hemmet. Frågan man kan ställa sig är då vilken inredningsstil eller vilka färger som passar ihop med rotting. Om du ska köpa eller göra en sänggavel i rotting vill du ju veta att rotting passar hemma hos just dig.

För det första vill vi påpeka att det inte finns något rätt och fel i inredning. Det är det som gör det till världens roligaste intresse. Allt är tycke och smak och det finns ingen inredningsstil som precis alla tycker om. Men vi ska ändå ge oss på att ge några tips på när rotting passar extra bra.

Dels passar rotting som material otroligt bra i de vita fräscha (men något opersonliga) hemmen. Ni vet instagram-hemmen där allt från väggar till möbler, textilier och köksapparater är vita. Dessa kristallklara och minimalistiska hem är magiskt vackra om än lite opersonliga. Att addera bara lite detaljer i rotting i ett sådant hem skapar ren och skär magi. Det ger helt plötsligt ett vitt hem nytt liv och en ny personlig prägel. Det kommer in lite levande naturnära material som skapar en harmoni och en känsla av lite mer natur. Utan att för den sakens skull ”förstöra” det vita hemmets stilrena aura.

Sänggavel i rotting – Sammanfattande tips

  • Rotting är ett härligt naturmaterial som passar i alla hem
  • En sänggavel är ett måste för att skapa hotellkänsla i sovrummet
  • Köp en färdig sänggavel i rotting eller..
  • .. skapa egen sänggavel i rotting!
  • En sänggavel i rotting är både praktisk och snygg
  • Matcha sänggaveln med annan inredning i rotting i sovrummet

Vi håller tummarna för att ni fått lite inspiration och tips till era sovrum där hemma. Oavsett om ni vill ha en sänggavel i rotting eller bara är ute efter generell inspiration till sovrummet. Är du ute efter att köpa en sänggavel i rotting så hoppas vi att du hittat rätt här idag. Är du istället en hemmafixare och vill göra din egen sänggavel i rotting hoppas vi att du fått lite bra tips och råd på vägen. Hör gärna av er till oss via mail om ni har några önskemål eller tips på framtida inlägg hit till Inredningsinspirationsbloggen.

Ha en fin dag så hörs vi snart igen!