Dagbädd rotting – en möbel för utomhus och inomhus

Dagbädd i rotting är en fantastisk möbel som passar lika bra i köket eller hallen som på uteplatsen. Vi har hittat några riktigt fina dagbäddar i rotting du inte får missa! Vi visar även upp några dagbäddar i bambu, ek och andra trämaterial.

Inlägget innehåller annonslänkar.

6 fina dagbäddar i rotting

Dagbädd Falsterbo rotting

En riktigt stor och lyxig dagbädd i flätad rotting som passar lika bra i vardagsrummet som uterummet. Perfekt att slappa i efter en lång arbetsdag eller använda som extra sittplats vid middagsbjudningen. Dagbädden från Falsterbo är handgjord vilket gör att varje dagbädd är helt unik!

Måtten är 100x80x200 cm.

Soffliknande dagbädd från Falsterbo

Ytterligare än variant från älskvärda Falsterbo! Här är en soffliknande dagbädd som ingår i gruppen Duo där det finns både fåtölj och matbord att köpa till för en komplett grupp. Materialet är självklart i rotting och därför kan vissa variationer i utförande och utseende förekomma.

Måtten är 202x72x156 cm.

Smidig dagbädd i naturfärg

En lite smalare och smidigare dagbädd i rotting som passar utmärkt i lite mindre utrymmen. Det finns dock gott om plats för att ta sig en tupplur eller att använda som extra sittplats vid matbordet när det kommer gäster.

Finns även i färgen valnöt.
Måttet är 189x67x74 cm.

Stilig dagbädd i tidlös design

En lyxig dagbädd i rotting med en tidlös och vacker design. Dagbädden passar perfekt till uterummet eller altanen att ligga och chilla på under varma sommardagar eller bara som en snygg inredningsdetalj i hemmet. 

Måttet är 203x78x48 cm.

Amelia dagbädd rotting

Fåtöljliknande dagbädd i äkta rotting från möbelserien Amelia. Här får du en superskön dagbädd som passar lika bra inomhus som utomhus i uterummet. Perfekt för att läsa tidningen eller ta sig en kopp kaffe.

Superfin dagbädd i rotting

En väldigt tjusig dagbädd i rotting med patinerad yta. Denna dagbädd kanske framför allt passar bäst som inredningsdetalj men självklart går det även utnyttja övansidan till sittplatser också. 

Måtten är 150x75x45 cm.

Dagbäddar i andra naturmaterial

Dagbädd i bambu

Dagbädd bambu

Dagbädd i ek

Dagbädd rotting

Dagbädd teak

Dagbädd furu

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fler dagbäddar!

Vad är en dagbädd?

Dagbäddarna hade sin riktiga storhetstid på 50- och 60-talet men på senare år har dagbädden sakta men säkert börjat hitta tillbaka till dom svenska hemmen igen och det tycker vi är kul eftersom det är en fantastisk möbel. En dagbädd är en blandning mellan en soffa och en säng och gör sig lika bra i köket eller vardagsrummet som på uteplatsen. 

En dagbädd är en utmärkt möbel för att spara plats. Den går att använda som extra soffa kring matbordet när du har middagsgäster, som en skön sittmöbel i barnrummet eller som säng när du har nattgäster. Dagbädden är en möbel som har väldigt många användningsområden. Du kanske tänker att “varför ska jag ha en dagbädd när jag har både en soffa och säng hemma?” men det är just flexibiliteten och de många användningsområdena som gör dagbädden så unik. Det är inte jätte smidigt att placera soffan eller sängen vid matbordet när man behöver extra sittplatser exempelvis. 

Så dels ger dagbädden dig två funktioner i en, men det är också en snygg inredningsdetalj som gör hemmet mer levande. Piffa till dagbädden med sköna sittdynor, kuddar och en pläd så kommer hemmet direkt få ett lyft, det törs vi lova. 

Vi har i det här inlägget riktat in oss på dagbäddar i rotting och även några dagbäddar i annat trämaterial men det finns även fler populära material som exempelvis LÄDER och SAMMET som du absolut bör spana in om du är på jakt efter en ny dagbädd. Både läder och sammet är två väldigt trevliga material där läder står mer för den rustika känslan medan sammet utstrålar lyx och exklusivitet. 

Dagbädd rotting – ett hållbart naturmaterial

Rotting har varit en av de absolut största inredningstrenderna senaste åren och dagbäddarna hakar givetvis på den trenden. Dagbäddar i rotting är en möbel som fungerar lika bra utomhus som inomhus så du kan ta med den in under vintern och sedan ställa ut den när sommaren närmar sig igen. Men kom ihåg att helst ha dagbäddarna i rotting under tak eller åtminstone täcka över den när regnet kommer för bästa hållbarhet. 

Rotting är ett hållbart naturmaterial som är populärt vid tillverkning av möbler, korgar och lampskärmar för att nämna några exempel. Rotting framställs av stammen från vissa palmarter från Rottingpalmssläktet.

För att tillverka fina möbler i rotting, som exempelvis dagbädden, flätar man materialet på olika vis för att skapa former och mönster som i slutändan blir vackra och sköna möbler. Rottingen i sig är naturfärgad med ljusa- eller mörkbruna toner men det går även att färga rottingen i andra färger för att få en helt annan färg på möblerna. 

En dagbädd rotting är en väldigt tacksam möbel att sköta om. Eftersom dagbädden i rotting är flätad så räcker det med att torka av den med en fuktig trasa lite då och då för att hålla den ren. Skulle du spilla något som behöver lite extra rengöring går det även bra att använda rengöringsmedel om det skulle behövas. Rotting är dock ett material som är bra att försöka hålla torrt men det finns alternativ om du har möbler utomhus som riskerar få regn över sig – konstrotting. Konstrotting ser nästan precis som ut som riktig rotting men är tillverkad i plast och tål därför alla olika typer av väder och vind. Har du tänkt att använda din dagbädd utomhus är konstrotting ett bra alternativ att kika på.

Se även: Snygga sänggavlar i rotting

Andra fina material

Det är inte bara dagbäddar i rotting som är väldigt populärt utan det finns även dagbäddar i andra trä- och grästyper som är väldigt trendiga just nu. Det är framför allt dagbädd i bambu vi tänker på, men ek och teak är två andra typer av trä som också är fantastiskt fina. 

Bambu

Till utseende är bambu ett material som är väldigt snarlikt rotting men det finns ett par olikheter som kan vara bra att veta om. Till skillnad från rotting, som ingår i träfamiljen, är bambu ett slags gräs som är väldigt slitstark och tåligt. Det är ett lätt material då gräset är  ihåligt så möblerna är enkla att flytta på. En dagbädd i bambu inger en väldigt lugn och harmonisk känsla och det är inte allt för sällan dessa syns på spa av just den anledningen.  

Ek 

Ek är ett av de absolut vanligaste träslagen när det kommer till möbler och populariteten ligger förmodligen mycket i att det är ett otroligt hållbart material som även tål fukt väldigt bra. Har du tänkt att placera din dagbädd utomhus är ek ett bra material att luta sig mot. Underhåller och vårdar man sin dagbädd i ek på rätt sätt kan den hålla i generationer. 

Teak 

Även om ek är ett bra val för utomhusmöbler så är nog ändå teak det träslag som står överst på listan. Teak är ett trädslag som växer i södra och sydöstra Asien. Det är ett väldigt populärt material för just utomhusmöbler, men används även till båtar, broar och snickerier bland annt. Styrkan i teak är dess slitstarka och tåliga egenskaper samtidigt som det är ett väldigt lättarbetat material.

Dagbädd utomhus lyxar till uteplatsen

En dagbädd utomhus är ett bra sätt att lyxa till uteplatsen på. Dagbädden är en möbel som är precis lika användbar utomhus som inomhus. Att kunna växla mellan att använda den som en praktisk soffa till grillgästerna men också att kunna använda dagbädden som en solsäng på dagarna är guldvärt för att slippa behöva släpa på olika möbler fram och tillbaka. 

Förutom sina smarta användningsområden tillför en dagbädd utomhus något som är svårt att sätta fingret på exakt vad det är. Men en dagbädd på uteplatsen inger en lyxig, ombonad och trevlig känsla som andra utomhusmöbler har svårt att leva upp till. Med några fina dynor, kuddar och filtar blir det garanterar uteplatsens mysigaste möbel. 

Som vi har varit inne på här ovan är dagbäddar i rotting och bambu en favorit där bara själva materialet tillför en lugn, mysig och jordnära känsla. Rotting och bambu är två material som passar alldeles utmärkt tillsammans med andra möbler i samma typ av material men fungerar också att kombinera tillsammans med andra typer av möbler som eventuellt redan finns på uteplatsen. 

Hoppas att du fått lite inspiration här vad gäller dagbädd i rotting men även i bambu, ek och teak. Det finns även massor av andra material att välja på så hittar du inget här som faller dig i smaken kommer du garanterat göra det någon annanstans. Hur som helst kommer du inte ångra ett köp av en dagbädd då det är en möbel lika användbar som fin att inreda hemmet med.