Juldekorationer 2023 – Exklusivt julpynt & vackra juldekorationer

Det är något alldeles speciellt med julen, det håller nog alla med om. Julen innebär inte bara god mat och att vi umgås med nära och kära. Julen innebär också vackra juldekorationer och fint julpynt vilket är det vi kommer fokusera på i det här inlägget. Vi visar massor av vackra juldekorationer 2023, exklusivt julpynt och ger 5 värdefulla tips på hur du lyckas med din juldekoration 2023.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vad är då exklusivt julpynt kanske du tänker? Jo, exklusivt julpynt är julpynt med lite mer designkänsla och lyx än det vanliga (men ack så älskvärda) krimskramset. Precis som alltid vill vi att alla ska hitta något som faller just sin egen inredningsstil i smaken och det gäller även så klart julpynt och juldekorationer 2023.

Lyxigt och exklusivt julpynt 2023

Juldekorationer 2023 – Vackra juldekorationer

Vad är exklusivt julpynt 2023?

Exklusivt julpynt kan kännas pretentiöst inför en sådan högtid som jul. Det vi där menar med exklusivt är dock bara att julpyntet är designat av en klassisk inredningsdesigner eller ett känt märke. Eller bara att det är i ett hållbart material och därför är julpynt som håller över tid. Är det något som är i tiden just nu är det just hållbarhet och miljötänk. Därför passar det exklusiva julpyntet extra bra i den mening att det har en lång hållbarhet tack vare schyssta och hållbara materialval.

Exklusivt julpynt förknippar vi med elegans och stilsäkerhet. En del älskar julpynt som andas en mer amerikansk jul med rött, grönt, guld, silver, blinkande lampor och glitter i all oändlighet. Ni vet, tomtar och änglar och vartenda kuddfodral, påslakan, pläd och gardin ska bytas ut till tomtemotiv. Det är inte den typen av julpynt vi fokuserar på här. Det här är mer stilrena, smakfulla, avskalade och moderna juldekorationer. Vi vill dock understryka att det för all del inte behöver vara ett likamedtecken mellan exklusivt och dyrt. Dock är det nästan alltid dyrare än det vi hittar på mataffärens tiokronors-låda exempelvis. Och visst är väl en mix det bästa trots allt?

Juldekorationer och julpynt 2023 av alla slag

När vi pratar julpynt menar vi precis all typ av julpynt. Det vill säga allt från de mer självklara som kuddfodral, julgransmattor, adventsstjärnor, julstjärnan i fönstret och julgardinerna till de mindre självklara som kaffeburken med julmotiv, de lyxiga julgranskulorna, linneservetter med julmotiv och allt där till. Faktum är att det går att hitta smakfulla julmotiv på nästan allt i hemmet. Så vad som ska bytas ut inför december och jul är bara upp till en själv.

Vill man kan man hitta allt från just handdukar, grytlappar, kaffemuggar, vinglas och dekorationsfigurer till bordstabletter, äggkoppar, ljuslyktor och duschdraperier i julmotiv. Även varianter av de mer stilfulla och exklusiva slagen. Många sådana exempel visar vi upp här bland våra produkttips idag. Helt enkelt fint och lyxigt julpynt av alla slag som passar alla.

LÄS OCKSÅ: HÖGA GOLVLJUSSTAKAR FÖR ALLA HEM

Vackra juldekorationer i unik design

Juldekorationer kan tyckas vara vackert per definition. Det är liksom vackert med julpynt oavsett. Allt med julen är vackert. Men när vi idag säger “vackra juldekorationer” menar vi juldekorationer med unika motiv och designer. Det går hand i hand med exklusivitet och lyx. Helt enkelt juldekorationer med en vacker och genomtänkt design. Det finns ett enormt utbud av fina juldekorationer i butikerna inför julen 2023. För att du ska spara lite tid har vi letat igenom inredningssida efter inredningssida för att hitta de absolut vackraste juldekorationerna online som vi hoppas att du ska tycka om! Här ovan har vi samlat designade juldekorationer i form av ljusstakar från Georg Jensen likväl som julgranskulor från designgeniet Lena Bjerre.

Något som kännetecknar all Georg Jensens design när det gäller inredning går även helt i linje med hur deras juldekorationer och julpynt är designat. Det är enkelhet, avskalad finish utan krusiduller och utan färg. Det är snarare fin och lyxig juldekorationer i form av ljuslyktor i guldplätering med stjärnmotiv. Eller dekorationer i form av julgranar i guldfinish som utstrålar just exklusivitet och genomtänkt design. För den som gillar denna typ av inredning rekommenderar vi verkligen produkter från Georg Jensen.

Juldekorationer 2023 – Juldekorationer på glas, muggar och porslin

Det är lätt att tänka att julpynt och juldekorationer endast är just adventsstjärnor, mistlar, julgranar, tomtar och julstjärnor. Men det finns så himla mycket mer. Och det som är så bra är ju att julen återkommer år efter år efter år. Så man behöver aldrig se julpynt som en onödig investering. Tvärtom är det något man kommer använda i betydligt fler år än den övriga inredningen i hemmet eftersom man inte hinner tröttna när den endast är framme under en månad om året. Ibland kan man nästan bli nykär i sina juldekorationer när det är dags att pynta trots att man dragit fram samma pynt i hur många år som helst.

Vad gäller juldekorationer 2023 så vill vi slå ett slag för alla de glas, muggar, skålar, serveringsfat och bordsserviser som faktiskt finns endast för julen. Det är helt enkelt muggar och annat med smakfulla julprints på. Vi har tagit med några favoriter bland sådant julpynt. Det kanske kan tyckas att porslin och glas inte räknas som inredning. Men sanningen är ju att allt som syns framme i hemmet blir en del av inredning. Och oftast har man ju just glas, porslin och kaffemuggen framme. Och vips så är det en del av inredningen. Så för att få in hela julkänslan i hemmet under hela december månad så tycker vi att det finns något fint i att investera i just porslin och glas med julmotiv. Några klassiska och skickliga designmärken som skapar vackert porslin inför julen är Rörstrand, Kähler och Royal Copenhagen. Det finns givetvis allt från tallrikar med klassiskt gammeldags julmotiv till de mer stilrena varianterna med stilrent julmotiv med en mer modern touch.

LÄS OCKSÅ: 12 FINA JULGRANSFÖTTER

LÄS OCKSÅ: UPPBLÅSBARA JULDEKORATIONER

5 tips – Så lyckas du bäst med juldekorationerna 2023

1. Håll en röd tråd

Något som kan kännas svårt när det gäller att inreda inför julen är att hålla någon typ av röd tråd. Dels för att man kanske har köpt julpynt vid olika perioder i livet och kanske till och med i olika hem. Plötsligt står man där med en hög av random julpynt som är svårt att få snyggt ihop. Så det första tipset är att försöka hålla i en röd tråd när du skaffar nytt pynt.

Gillar du en klassisk mer gammeldags jul med tomtar, glitter och julmotiv på alla textilier så håll dig till denna stil. Då behöver du inte blanda in en modern julinredning bland denna för det riskerar bara bli stökigt och icke-enhetligt. Och tvärtom, har du juldekorationer och julpynt i en mer avskalad och exklusiv stil så håll dig till denna och börja inte blanda in för mycket av de mer gammeldags julpyntet.

2. Lägg inte bara till

Viktigt att komma ihåg när december närmar sig och det är dags att plocka fram julpyntet är att då också plocka bort delar av din ”vanliga” inredning. Har du till exempel en fin julkudde du lägger på soffan så bör du plocka bort en av de vanliga kuddarna. Ställer du fram massa dekorationsfigurer i form av tomtar och snögubbar så plockar du bort det du hade på den platsen innan. Risken är stor att man bara flyttar saker åt sidan för att få rum med julpyntet. Men plocka ner delar av din vanliga inredning så ska du se att hemmet inte allt blir lika fullt av prylar och plottrigt. Dessutom får du då en chans att bli nykär i din vanliga inredning när du plockar fram den i januari igen. Bara en sån sak!

3. Behåll din personliga stil

För att inte tröttna på julpyntet två veckor innan julafton ens varit är det viktigt att komma ihåg att du fortfarande har en inredningsstil även fast det blir december och jul. Är du en person som ogillar färg och för mycket saker så kommer du mest troligt inte plötsligt börja älska det kring jul. Då kanske du ska satsa på mer avskalat julpynt för att trivas i hemmet och inte tröttna. Eller är du en person som egentligen inte tycker om rött på inredning så köp inte massa rött julpynt. Det finns så mycket julpynt i alla stilar i butikerna så välj något du faktiskt tycker om. För den som inte gillar rött finns mängder av julpynt i allt från grön till julpynt i helt neutrala färger som beige, grått, svart, vitt och trä.

4. Akta så det inte blir plottrigt

Många kanske förknippar julpynt med en massa saker överallt och ett väldigt plottrigt hem. En del älskar det och då ska man ha det precis så. Men gillar man inte det så måste man komma ihåg att det går jättebra att få in julkänsla i hemmet utan att för den delen få ett plottrigt hem på köpet. Ett bra tips är att satsa på större men färre juldekorationer om du vill undvika det plottriga.

Byt ut lampan i fönstret till en adventsstjärna, byt ut dina ljuslyktor på vardagsrumsbordet och byt färg på handdukarna i badrummet så har du kommit en bit på vägen. Gå för att byta ut de större och mer betydande inredningen istället för att plocka in en massa smått inför jul.

5. Ljus i alla former

Få saker skapar så mycket julkänsla som ljus. Ljus i alla dess former. Ljus i form av levande ljus likväl som adventsstjärnan i fönstret och ljusslingan i trädgården eller på balkongen. Ljusslingor gör sig också väldigt bra även inomhus. Det finns många varianter som är gjorda för just inomhusbruk som är mer nätta i designen. Dessutom finns det både batteridrivna och varianter med sladd. Ljusslingor inomhus kring jul kan placeras på bordet vid dukning, ovanför sängen eller varför inte i badrummet för extra mysig känsla kring julen. För det är ju vad julen och inredning inför julen handlar allra mest om, att lyckas få in en mysig och harmonisk känsla. Trygghet och värme.

Hoppas ni fått lite inspiration och tips kring inredning jul och såväl exklusivt julpynt som andra vackra juldekorationer. Julen ska vara härlig, kravfri, mysig och handla om nära och kära. Hemmet ska vara en plats att trivas på och en plats för att känna värme. Det är vad vi försöker förmedla med våra julrelaterade inlägg här på inredningsinspirationsbloggen. Hoppas det är känslan ni får med er.

Ha en fin dag och en fin jul när den kommer!