30 fina inredningsprylar 2022 – Trendiga inredningssaker till alla rum

Här hittar du 30 fina inredningsprylar som passar alla olika inredningsstilar och hem! Vi har samlat ett gäng snygga inredningssaker i form av bland annat dekorationer, vaser, coffe table books, skulpturer och andra fina inredningsdetaljer som kommer göra hemmet lite mer trivsamt.

Vad är fina inredningsprylar 2022?

Ja, vad är egentligen fina inredningsprylar? För oss är fina inredningsprylar dom där inredningsdetaljerna som behövs för att sätta den där extra touchen på hemmet. Det kan vara allt från fina skulpturer och statyetter till ljusstakar och vaser eller pallen och pläden som gör hallen lite extra hemtrevlig. Inredningsdetaljer som finns i bakgrunden men ändå ibland blir rummets viktigaste detalj, det är fina inredningsprylar för oss. 

Fina inredningssaker är en viktig del i inredningen för att få till helheten. Dom behöver finnas där för att rummet inte ska kännas tomt och kallt utan istället varmt och ombonat. Det finns massor av snygga inredningsprylar online och det är bara kolla i vilken inredningsbutik som helst för att få lite inspiration och tips på vad som är trendigt just nu. 

Det bästa med dekorationer och inredningsprylar förutom att dom förgyller och sätter färg på rummet är att dom är lätta att byta ut och förvara så det går enkelt att ändra inredningsstil lite då och då efter tycke, smak och årstid. Mer om det längre ner i inlägget. 

Alla borde ha några fina inredningsprylar i sitt hem. Det gör att hemmet blir till en bättre plats och ett trevligare ställe att vara på. Att unna sig lite vardagslyx och investera i dom där små detaljerna som kommer göra varje dag lite bättre är helt klart en värd investering.

30 trendiga och fina inredningsprylar 2022

Inlägget innehåller annonslänkar.

Dekoration lejon

Knot skulptur

Skulptur Benedict & Amal

Stor dekoraton Pålle

Fin korallskulptur

Stort luffarschack

Vas Stelton

Fin skulptural skål

Ljuslykta Iittala

Stort hjärta Skultuna

Glasskulptur hjärta

Målad ros kristallblock

Trumpet mässing dekoration

Bulldog skulptur

Eleganta glasklot

Väggdekoration vingar

Väggdekoration 3 delar

Vas sand

Dekorativ designbelysning

Belysning design

Svävande lampa

Skulptur Earth

Träfigurer Kay Bojesen

Flätad skål

Coffee Table Books

Gynning designvas

Bokstöd betong

Ljusstake Georg Jensen

Växthus Greenhouse

Skulptur kille

Hittade du inget som passade?
Här hittar du massor av fler fina inredningsprylar!

Fina inredningsprylar till alla rum

Oavsett om du är på jakt efter lite nya fina inredningsprylar till vardagsrummet, sovrummet, köket eller något att rum i hemmet så kan du vara säker på att hitta något just dit. Det gäller bara att leta ordentligt för att hitta guldkornen. 

Vi har i det här inlägget definierat “inredningsprylar” som mindre inredningsdekorationer, snygga vaser, coffee table books och andra detaljer som gör alla rum i hemmet lite trevligare. Annan inredning i form av möbler, mattor och lampor hittar du i andra inlägg här på sidan. 

Snygga inredningsprylar till alla rum – det är viktigt att lägga ner kärlek på alla rum i hemmet och inte bara fokusera på ett rum. Ska hemmet som helhet få ett lyft av lite nya inredningssaker gäller det att sprida ut sina prylar, man vill inte hamna i att endast trivas i ett rum. Hemmet består oftast av fler rum än så. 

Ett rum som många glömmer bort lite för ofta är hallen. Hallen är ett “tråkigt” rum som egentligen bara ska passeras men det är ju faktiskt hallen som ger hemmet ett första intryck till hemmet. Kommer det gäster på besök vill man att dom ska känna sig välkomna direkt och då är det viktigt att ha det hemtrevligt i hallen. Ett bra knep för att göra hallen mer intressant är att använda sig av inredningsdekorationer eller någon annan udda inredningsdetalj som gästen genast lägger märke till. Det kommer direkt bli ett samtalsämne och dina gäster kommer direkt känna att dom är hemma hos någon som verkligen bryr sig om sitt hem. 

Det är väldigt lätt hänt när man letar runt bland inredning att snöa in på vardagsrummet, att försöka få det ännu finare än innan. Men av just den anledningen vill vi slå ett slag för hemmets andra rum också, eftersom vardagsrummet i vanliga fall väldigt mycket omtanke. Försök hitta någon fin inredningspryl som passar köket, sovrummet, hallen eller badrummet istället så kommer du märka hur kul det är att inreda hemmets alla rum – inte bara vardagsrummet.

Lätta att flytta på

Små vackra inredningssaker som vi visat här ovan har en sak gemensamt, dom är alla väldigt lätta byta ut eller byta plats på. Det är ett inredningstips till dig som vill göra en förändring i ett rum utan att behöva köpa ny inredning. Testa att byt plats på din inredning. Ibland räcker det till och med att flytta en lampa till ett annat hörn i samma rum eller varför inte testa ställa vasen i fönstret istället för på byrån? Man behöver inte alltid exempelvis ta inredning från köket in i vardagsrummet, det går att göra stora förändringar ändå. 

Just möjligheten att kunna flytta sådan här typ av inredning tycker vi är en stor fördel och en anledning till att alla borde ha lite mindre inredningsdekorationer i sina hem, det är smidigt att testa, uppdatera och förändra. Att flytta på stora möbler är varken praktiskt och sällan något som blir bra, dom köper vi för att ha  på en specifik plats i hemmet och det är sällan vi byter ut våra stora möbler. Därför är det bra att kunna göra andra, mindre förändringar inredningsmässigt med hjälp av små inredningsprylar istället.

Udda inredningssaker drar åt sig uppmärksamhet

Fina inredningsprylar i all ära, dom gör helt klart sitt och är ett måste för att ha snyggt hem. Däremot är det ofta dom speciella och udda inredningsssakerna som drar åt sig uppmärksamheten. Udda inredningsprylar som man sällan ser blir väldigt intressant även för den minst inredningsintresserade personen du känner. Det är något speciellt att få just sådana personer nyfikna på inredningen av någon konstig anledning. 

Kanske har du någon skulptur som sticker ut rent designmässigt, en udda lampa eller en maffig golvvas med stora fina växter i som verkligen syns när man kliver in i rummet. Udda inredning kan vara vad som helst egentligen så länge det sticker ut lite från övrig standardinredning. 

Att ha några udda inredningssaker är kul men det gäller att passa sig så det inte blir för kul – då kan hemmet tappa sig själv och bli alldeles för udda och galet. Det gäller att försöka hålla en bra balans. Det blir sällan bra att försöka proppa hemmet fullt med speciella och galna inredningsprylar. Det blir svårt att hålla en röd tråd i inredningen och hemmet kan snabbt förvandlas till lustiga huset istället. Och det vill man ju inte. 

Försök att ha max en eller två “udda” inredningssaker i varje rum. Det beror så klart på hur stort man bor och hur stora rummen är men det brukar oftast räcka med att ha en inredningsdetalj i rummet som sticker ut. Det behöver så klart inte vara något som avviker mot övrig inredningsstil utan tvärtom – hittar du någon fin inredningspryl i udda design som samtidigt matchar övrigt inredning är det perfekt. Våga satsa på lite udda inredning, det kommer göra inredningen ännu roligare!

Fina inredningssaker 2022 – en kul present

Inredning är precis lika roligt att köpa till andra som till sig själv. Det är bara lite svårare att pricka rätt. Att hitta fina inredningssaker som andra uppskattar kan vara en liten utmaning eftersom våra inredningsstilar många gånger skiljer sig åt. 

LÄS OCKSÅ: VILKEN INREDNINGSSTIL ÄR DU? 

Men oavsett inredningsstil, tycke och smak så finns det massor av fina inredningsprylar som passar alla och därför är det en utmärkt present att ge bort till någon som älskar inredning – eller inte älskar inredning. För oavsett om personen i fråga gillar inredning eller inte så tycker alla det är roligt att få nya prylar till hemmet. Det är en sak som är säker. 

Att ge bort snygga inredningssaker i present är ofta väldigt tacksamt eftersom utbudet är stort och det går att välja och vraka på tusentals olika produkter. I det här inlägget har vi fokuserat mycket på lite udda inredningsdekorationer, skulpturer, figurer och andra inredningssaker som är väldigt bra presenter. Men det finns så klart massor av andra bra presenttips vad gäller inredning. Här hittar du 100-tals av roliga presenttips.

När man letar efter en present inom inredning är det viktigt att ha koll på mottagarens inredningsstil. Vi var inne på det lite här ovan men det är värt att nämna igen. Att köpa något som du tycker är en fin inredningspryl behöver varken passa in eller uppskattas av personen som ska få presenten. Hitta något som han eller hon kommer gilla – inte du. Det bästa är så klart om ni båda gillar presenten men det viktigaste är att det uppskattas av födelsedagsbarnet. 

Vi hoppas att du hittar massor av fina inredningsprylar både till dig själv och att ge bort i present. Att du fått lite inspiration på snygga inredningsdekorationer här men kom ihåg att det finns tusentals av fler inredningsprylar online. Här hittar du 50 inredningsbutiker online som har massor av fin inredning.